EUROLYGA 2023

Panevėžio „Lietkabelio“ kelyje – A. Kulbokos komandos iššūkis

Panevėžio „Lietkabelis“ jau šį trečiadienį stos į dar vieną dvikovą FIBA Čempionų lygos turnyre.

 A.Kulboka rungtyniauja būsimų „Lietkabelio“ varžovų komandoje.<br> fiba.com nuotr.
 A.Kulboka rungtyniauja būsimų „Lietkabelio“ varžovų komandoje.<br> fiba.com nuotr.
 A.Kulboka rungtyniauja būsimų „Lietkabelio“ varžovų komandoje.<br>FIBA nuotr.
 A.Kulboka rungtyniauja būsimų „Lietkabelio“ varžovų komandoje.<br>FIBA nuotr.
Latvijos treneris A.Bagatskis vadovauja Vokietijos klubui.<br>FIBA nuotr.
Latvijos treneris A.Bagatskis vadovauja Vokietijos klubui.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 5:38 PM

Lrytas.lt pristato ir apžvelgia būsimą „Lietkabelio“ varžovą iš Vokietijos.

Praėjusį sezoną. Vokietijos lygos reguliariajame sezone užėmė 4 vietą, pusfinalyje pralaimėjo Miuncheno „Bayern“. Vokietijos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo „Bayern“. Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 12 vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Optimalus penketas. Tyrese‘as Rice‘as (JAV, 31, 185, „Shenzhen Leopards“), Nikos Zisis (Graikija, 37, 197), Arnoldas Kulboka (Lietuva, 20, 208, Kapo d‘Orlando „Orlandina“), Augustine‘as Rubitas (JAV, 29, 200), Stevanas Jelovacas (Serbija, 29, 208, „Nižnij Novgorod“). Treneris Ainaras Bagatskis (Latvija; praėjusį sezoną nedirbo).

Lietuvis. A.Kulboka dar 2015 m. išvyko į Bambergo klubą, bet daugiausiai atstovavo jo dublerių komandai ir tik 2017 m. pavasarį debiutavo pirmojoje bundeslygoje. Praėjusį sezoną lietuvis buvo paskolintas Italijos lygos autsaiderei „Orlandina“, bet nuo šio rudens yra „Brose“ pagrindinės sudėties žaidėjas.

Šį sezoną. Čempionų lygoje laimėjo 1 iš 3 rungtynių. Vienintelę pergalę iškovojo per rungtynes namie su Dižono JDA 73:64 (T.Rice‘as 20, N.Zisis 14). Prajėusiame ture svečiuose pralaimėjo Atėnų AEK 86:93 (A.Rubitas 20, A.Kulboka 16). Lyderiai: T.Rice‘as (19,7 tšk., 6,7 rez.perd.), A.Rubitas (13,7 tšk., 6,7 atk.kam.), N.Zisis (12 tšk.) ir C.Alexanderis (8,3 tšk.). A.Kulboka pelno 7,3 tšk.

Vokietijos lygoje laimėjo visas 4 rungtynes (pralaimėjimų taip pat nepatyrė „Bayern“, Berlyno ALBA ir Oldenburgo EWE). Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo Veisenfelso „Mitteldeutscher“ 88:73 (A.Rubitas 18, S.Jelovacas 17, A.Kulboka 14). Lyderiai: A.Rubitas (18,3 tšk., 5,3 atk.kam.), S.Jelovacas (14,5 tšk., 5,5 atk.kam.), T.Rice‘as (12,8 tšk., 9 rez.perd.) ir A.Kulboka (8,5 tšk.).

Komanda. Devynis kartus Vokietijos čempionu tapęs „Brose“ daug metų žaidė Eurolygoje, bet praėjusį sezoną prarado šalies čempiono vardą ir kartu – vietą svarbiausiame žemyno turnyre. Galėdami rinktis, „Brose“ vadovai nusprendė žaisti ne Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre, o FIBA Čempionų lygoje.

Kadangi praėjusio sezono rezultatai buvo nepatenkinami, ekipos sudėtyje įvyko daugybė permainų. Kai kurių žaidėjų nebenorėjo „Brose“ vadovybė, keli buvę lyderiai išvyko į Eurolygos klubus (Danielis Hackettas – į Maskvos CSKA, Maodo Lo ir Leonas Radoševičius – į didžiausią Vokietijos klubų skriaudiką „Bayern“). Šiaurės Bavarijoje neužsibuvo ir italas treneris Luca Banchi, kuris su Bambergo ekipa dirbo tik tris mėnesius (nuo 2018 m. kovo, kai pakeitė sezono įkarštyje atleistą Andreą Trinchierį).

Kurti naują pergalių receptą pakviestas buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas ir treneris A.Bagatskis. Atvykęs į Bambergą, jis rado kelis patyrusius „Brose“ senbuvius (N.Zisį, A.Rubitą, Patricką Heckmanną, dėl prieš metus patirtos sunkios traumos žaisti dar negalintį, bet treniruotis jau pradėjusį Bryce‘ą Taylorą), tačiau didesnė komandos dalis yra naujokai, o svariausias pastiprinimas – du buvę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai T.Rice‘as (naudingiausias 2014 m. Eurolygos finalo ketverto žaidėjas) bei S.Jelovacas (du praėjusius sezonus patekęs į Ispanijos ir Rusijos lygų rezultatyviausių žaidėjų penketus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.