EUROLYGA 2023

Intriguojantis Utenos „Juventus“ sprendimas – tariasi su Lietuvos specialistu

Utenos „Juventus“ ekipą po itin nesėkmingos sezono pradžios palikus Gediminui Petrauskui, į jo vietą stojo iki tol asistento pareigas užėmęs klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas. Tačiau įmanoma, kad trenerio kėdėje greitai sėdės kitas specialistas. 

 Ž.Urbonas bent kol kas stojo prie Utenos ekipos vairo.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Urbonas bent kol kas stojo prie Utenos ekipos vairo.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 12:48 PM

Ž.Urbonui perėmus „Juventus“ vairą, komanda Lietuvos krepšinio lygoje dukart įveikė Prienų-Birštono „Vytautą“, o FIBA Čempionų lygoje iškovojo vieną pergalę ir patyrė nesėkmę. 

„Neįsivaizdavau, kad taip reikės ateiti į trenerio postą. Mane vienos dienos rytą patvirtino treneriu, o vakare jau žaidėme rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Tikrai nelengva“, – po pirmųjų savaičių naujose pareigose pasakojo Ž.Urbonas. 

Dabar uteniškių laukia dar ketverios rungtynės, po kurių lapkričio pabaigoje prasidės pasaulio čempionato atrankos „lango“ pertrauka. 

Būtent tada klubo vadovai spręs, ar šį sezoną „Juventus“ turės naują trenerį. 

„Klubas priėmė sprendimą, kad aš kuriam laikui perimsiu vadovavimą, gavau palaikymą. Dėl to esu dėkingas valdybai. Smagu, kad manimi pasitikėjo. Manau, jų per daug nenuviliu. 

Kol kas vienas dirbsiu iki rinktinių lango, o po to žiūrėsime. Nesu įsikibęs į šį postą. Jei matysiu, kad kas nors nepavyksta, pasitrauksiu“, – teigė Ž.Urbonas. 

„Juventus“ jau turi vieną kandidatą, kurį norėtų matyti prie komandos vairo. Nors klubo vadovai pavardės išduoti nenorėjo, patvirtino, jog tai – Lietuvos specialistas.

„Per rinktinių pertrauką spręsime, ar priimsime šį kandidatą, jei sutarsime su juo. O gal jeigu žingsniuosime tokiais tempais, kaip dabar, sezoną pabaigsiu ir aš“, – sakė klubo treneris ir prezidentas Ž.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.