EUROLYGA 2023

Pasvalio „Pieno žvaigždes“ palieka ir amerikietis L. Jeteris

Rungtynės su Utenos „Juventus“ komanda paskutinėmis tapo ne tik Justinui Wattsui, bet ir Lance'ui Jeteriui. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ keliai skiriasi ir su šiuo 30-mečiu atakų organizatoriumi. Abi šalys išsiskiria abipusiu susitarimu. Paskutinėmis jo karjeros Lietuvoje rungtynėmis tapo susitikimas su „Juventus“ kuriame L.Jeteris sužaidė geriausią mačą.

  Pasvalį palieka ir Lance'as Jeteris.<br> D.Lukštos nuotr.
  Pasvalį palieka ir Lance'as Jeteris.<br> D.Lukštos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 10:47 PM, atnaujinta Nov 11, 2018, 10:50 PM

Per 24 minutes amerikietis pelnė 17 taškų (2/2 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 4/4 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko +27 naudingumo balus.

L.Jeteris svariai prisidėjo prie to, kad „Pieno žvaigždės“ iškovotų didžiausią sezono pergalę ir uteniškius nugalėtų 90:71.

„Apie Lance’o išvykimą jau žinojome prieš 3-4 dienas, – spaudos konferencijoje pasakojo pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas. – Tam įtakos turėjo daugiau ankstesnių rungtynių. Dabar gailėtis negalime, matau pozityvą dėl to, kad dirbu su žmonėmis, kurie atiduoda duoklę komandai ir žaidėjams, kurie toliau sieks pergalių. Dėkoju jiems.“

Pasvalio komandoje per 10 susitikimų L.Jeteris vidutiniškai rinko po 8,3 taško, atkovojo po 1,3 kamuolio bei atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Apie J.Wattso išvykimą klubas skelbė kiek anksčiau.

Trenerio G.Petrausko mintys apie pergalingai pasibaigusį susitikimą su Utenos komanda.

Apie pergalę prieš „Juventus“. „Vien daug reiškia skaičius, kad trečiame kėlinyje praleidome 9 taškus, stabdėme „Juventus“ greitas atakas ir viską pradėjome nuo gynybos. Tai buvo pirmas toks kėlinys šį sezoną, kai mačiau, kad žaidėjai tikrai mėgaujasi darbu gynyboje. Iš to lengva pereiti į greitą puolimą, kas yra mūsų arkliukas. Pirmoje pusėje buvome kiek apstumdyti, nusileidome agresyvumu. Trečiaje kėlinyje davėme atsaką ir atsakėme fiziškumu.

Kai pagavome žaidimą, fantastiškai kamuoliu dalijomės, jautėsi laisvumas. Tada treneriui nereikia sukti galvą, kokiu deriniu žaisti, kai atbėgi iš geros emocijos, po geros gynybos ir žaidėjai išmėto kamuolius, reikia tik pataikyti. Tai geriausios rungtynės metant tolimus metimus, ko mums anksčiau trūko.“

Apie blankesnį E.Omogbo, bet pasitempusius kitus žaidėjus. „Yra posakis: „Esi tiek geras, kiek geras silpniausias tavo komandos žaidėjas.“ Labai svarbu, kad suolas, nesvarbu kas ir kuo, davė impulsą. Tada ir Emmanuelis kamuolius susirinko. „Juventus“ turi didelius vyrus – ir Čepukaitis, ir Gebenas. Šiandien gerai, išskyrus vieną metimą, jis neskubino įvykių. Anksčiau buvo, kad jis norėjo taškų, kas iš dalies yra normalu. Šįkart Emmanuelis momentų išlaukė ir metė, kai turėjo mesti.“

Apie išvykusius žaidėjus. „Situacija tokia, kad ne tik Justinas, bet ir Lance’as palieka komandą. Jei žaidėjai nuo sezono pradžios būtų taip žaidę, niekas apie keitimus nebūtų galvoję. Padėkojome jiems abiems nuo klubo, nes jie pirmadienį jau išvyksta.

Žaidėjai šiandien galėjo tik būti aikštelėje. Atidirbti, atstovėti ir niekas nieko nepasakys. Jie parodė žmogiškąsias vertybes. Abiems nusiėmė įtampa. Tai matėsi. Jie žaidė ir žinojo, kad niekas nieko nebepasakys.

Su tuo laisvumu jie gerai žaidė. Justinas apie savo išvykimą žinojo jau po praėjusių rungtynių. Jo ilgai laukėme, ilgai nesisekė žaisti, nes buvo Ivaras, yra konkurencija, negauni tiek laisvės. Sužinojome, kad yra pasiūlymas ir pasakėme, kad negalime trukdyti. Tas žaidėjas turi teigiamą dalyką, kad jis dirba taip pat gerai, net ir žinodamas, kad išvyksta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.