EUROLYGA 2023

Eurolygos skaičiai: „Buducnost“ rekordas, pirmasis atleidimo lapelis ir nuostabūs prancūzai

Podgoricos „Budućnost“ krepšininkai pagerino Eurolygos tritaškių rekordą ir įteikė atleidimo raštą Vitorijos „Baskonia“ treneriui Pedro Martinezui, naudingiausiu savaitės žaidėju tapo 36 metų debiutantas iš Dominikonų Respublikos, Kostas Sloukas skriaudė savo buvusią komandą, prancūzų duetas užtikrino Stambulo „Anadolu Efes“ pergalę, o Kauno „Žalgiris“ tapo daugiausiai minučių Eurolygoje žaidusia komanda. 

 Pogoricos ekipa Eurolygoje pagerino pataikytų tritaškių rekordą.<br> Euroleague.net nuotr.
 Pogoricos ekipa Eurolygoje pagerino pataikytų tritaškių rekordą.<br> Euroleague.net nuotr.
 Podgoricos ekipa svaidė tritaškius kaip išprotėjusi.<br> Euroleague.net nuotr.
 Podgoricos ekipa svaidė tritaškius kaip išprotėjusi.<br> Euroleague.net nuotr.
 Kanarų salų ekipa nukovė Tel Avivo klubą.<br> Eurolague.net nuotr.
 Kanarų salų ekipa nukovė Tel Avivo klubą.<br> Eurolague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-11-17 13:25, atnaujinta 2018-11-17 13:28

Tai buvo įdomiausi krepšinio Eurolygos septintojo turo įvykiai. 

0

Po septintojo turo Eurolygoje nebeliko nelaimėjusių komandų. Ilgiausiai pirmosios pergalės laukusi „Budućnost“ ketvirtadienį namie nugalėjo „Baskonia“ ekipą 99:84. Adrijos lygos čempionai pavijo taip pat po vieną pergalę turinčius „Darüşşafaka“, „Chimki“ ir „Maccabi“ klubus.

1

Pedro Martinezas tapo pirmuoju šį sezoną darbo netekusius treneriu. „Baskonia“ vadovai nutraukė sutartį su šiuo krepšinio specialistu po pralaimėjimo autsaiderei „Budućnost“ komandai. Vitorijos ekipa, kuri praėjusį sezoną žaidė atkrintamosiose varžybose, šį rudenį iškovojo vos 2 pergales ir dalijasi 11-ąją vietą. 
Naujuoju „Baskonia“ treneriu paskirtas kroatas Velimiras Perasovičius, kuris jau dirbo Vitorijoje 2005-2007 ir 2015-2016 metais. 

2

Dvi komandos šį sezoną vis dar nepatyrė nesėkmių. Po septynias pergales iškovojo čempiono vardą ginantis „Real“ ir CSKA. 
„Real“ ketvirtadienį namie beveik visą laiką pirmavo ir nugalėjo be susirgusio Aleksejaus Švedo į Ispanijos sostinę atvykusį „Chimki“ klubą 79:74, o CSKA penktadienį irgi beveik visą laiką pirmavo ir išvykoje įveikė „Bayern“ komandą 93:79.

Mažiausiai nuo lyderių atsilieka 6 pergales iškovojęs „Fenerbahçe“, po 5 kartus laimėjo „Olimpia“, „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“. 

2

Šį sezoną Eurolygoje buvo pratęstos dvejos rungtynės, ir abejose žaidė „Žalgirio“ krepšininkai. Tačiau jei pirmąjį pratęsimą kauniečiai laimėjo (ketvirtajame ture svečiuose nugalėjo „Panathinaikos“ klubą), tai šį penktadienį namie pripažino „Barcelona“ pranašumą 85:88. 

Kauno komanda per 45 min. nė karto nepirmavo ir tik paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę pirmą kartą išlygino rezultatą. Per pratęsimą Lietuvos čempionai dar truputį pasispardė, bet pabaigoje vėl geriau žaidė Barselonos krepšininkai.

2

Jau antrą kartą šį sezoną naudingiausiu turo krepšininku pripažintas žaidėjas iš Centrinės Amerikos ir Karibų šalių. Penktojo turo laureatu tapo „Real“ vidurio puolėjas Gustavo Ayonas iš Meksikos, o šią savaitę daugiausiai naudingumo balų surinko „Herbalife“ puolėjas Eulisas Baezas iš Dominikonų Respublikos. 

Tik šį rudenį Eurolygoje debiutavęs 36 metų E.Baezas spindėjo per rungtynes su „Maccabi“ klubu, kurį Las Palmaso krepšininkai penktadienį namie nugalėjo 84:78. E.Baezas per 23 min. pelnė 16 taškų (4/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 8/9 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 32 naudingumo balus. 

5

„Barcelona“ gynėjas Kyle‘as Kuricas į „Žalgirio“ krepšį įmetė 5 tritaškius (iš 6 bandymų) ir pelnė 15 taškų. Visi „Žalgirio“ krepšininkai kartu sudėjus irgi pataikė 5 tritaškius (iš 22 bandymų). 

„Žalgiris“ apskritai yra mažiausiai tritaškių pataikiusi (vid. 5,6) ir mažiausiai tritaškių metusi (vid. 14,7) Eurolygos komanda. Antrąją vietą pagal mestų tritaškių retumą užimanti komanda „Fenerbahçe“ per rungtynes atlieka vidutiniškai 19,9 tolimų metimų. 

6

„Fenerbahçe“ gynėjas Kostas Sloukas buvo negailestingas savo buvusiai komandai ir per paskutines 2 min. į „Olympiakos“ krepšį įmetė 6 taškus (3 baudos metimus ir tritaškį). 

Pirėjuje žaistos rungtynės vyko labai lygiai – skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose tik kartą buvo didesnis nei 4 taškai („Olympiakos“ po pirmosios ketvirtojo kėlinio atakos pirmavo 55:50). Vis dėlto K.Slouko ir jo komandos draugų šaltakraujiškumas lemiamomis akimirkomis nusvėrė mačo svarstykles išvykoje žaidusio „Fenerbahçe“ naudai 73:72.

20 taškų pelnęs K.Sloukas buvo rezultatyviausias rungtynių krepšininkas.

9

9 taškai be atsako, pelnyti ketvirtojo kėlinio pradžioje, ketvirtadienį nulėmė „Olimpia“ pergalę išvykoje prieš „Darüşşafaka“ komandą 98:92. „Olimpia“ beveik visą laiką pirmavo, tačiau šeimininkai paskutinėje trečiojo kėlinio atakoje vienintelį kartą persvėrė rezultatą 69:68. Tai tik supykdė Milano krepšininkus, kurie kone tobulai praėjo ketvirtąjį kėlinį ir per kelias minutes įgijo didžiausią rungtynėse 12 taškų persvarą 83:71. 

15

„Žalgirio“ arenoje vėl susirinko apie 15 tūkstančių sirgalių (15126). Nė vienose kitose rungtynėse šią savaitę nebuvo nė 10 tūkstančių žiūrovų.

21

„Budućnost“ komanda ketvirtadienį pataikė 21 tritaškį ir pagerino Eurolygos rekordą. Į šį rekordą taiklius metimus sudėjo šeši Podgoricos krepšininkai: Edwinas Jacksonas (6/9 tritaškių), Danilo Nikoličius (4/5), Earlas Clarkas (4/6), Suadas Šehovičius (3/5), Coty Clarke‘as (2/2) ir Nikola Ivanovičius (2/7).

Likimo ironija, pirmuosius rungtynių taškus pelnė tritaškį pataikęs „Baskonia“ gynėjas Shavonas Shieldsas, bet jau 2-ąją min. „Budućnost“ persvėrė rezultatą ir nuo tada pirmavo iki pat finalo sirenos. O Vitorijos komandoje žaidžiantis vienas geriausių Europos snaiperių Mattas Janningas nepataikė nė vieno iš 6 tritaškių.

Iki šios savaitės Eurolygos rekordas buvo 19 tritaškių. 2012 metais tiek kartų iš toli į krepšį pataikė Sienos „Montepaschi“ (per laimėtas rungtynes su Gdynės „Prokom“), 2018 metų kovą – „Barcelona“ (per laimėtas rungtynes su „Anadolu Efes“). 

36

„Anadolu Efes“ komandai penktadienį net 36 taškus pelnė du prancūzai Rodrigue‘as Beaubois (19) ir Adrienas Moermanas (17). Jų vedama Stambulo komanda pirmavo visą laiką nuo pat pirmosios rezultatyvios atakos ir namie nelauktai įtikinamai nugalėjo „Panathinaikos“ klubą 78:62.

Beje, rezultatyviausias turo krepšininkas irgi buvo prancūzas – 24 taškus įmetęs „Budućnost“ pergalės kalvis E.Jacksonas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.