EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinės štabo įžvalga, ko tikėtis iš Italijos žaidėjų: „Jų lyginti negalima“

„Ji labai stipri komanda, nes turi žaidėjų su patirtimi“, – likus pusdieniui iki Lietuvos ir Italijos krepšinio rinktinių akistatos FIBA pasaulio krepšinio čempionato atrankoje teigė mūsų šalies ekipos trenerio asistentas Benas Matkevičius.

B.Matkevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
B.Matkevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
B.Matkevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
B.Matkevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 3:35 PM

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos krepšinio rinktinė Brešijos mieste sužais devintąsias 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato J grupės rungtynes su Italijos atstovais.

Mūsų rinktinė atrankoje vis dar žengia be pralaimėjimų ir jau turi kelialapį į planetos pirmenybes. Tuo tarpu antra esanti Italija iš 8 akistatų dukart privalėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Tiek lietuviams, tiek ir italams šis mačas svarbus – jei mūsiškiai laimėtų, jie užsitikrintų pirmąją vietą grupėje, jei italai – jie ne tik pagerintų savo poziciją kovoje dėl pirmosios vietos, tačiau taip pat jau žvalgytųsi bilietų į pirmenybes Kinijoje.

– Kuo italai pasižymi?, – buvo paklaustas B.Matkevičius.

- Ši ekipa turi nemažai stiprių pusių ir galingų žaidėjų: galime kalbėti ir Pietro Aradori ar Alessandro Gentile. Manau tokiose svarbiose rungtynėse šie krepšininkai tikrai nepabijos prisiimti atsakomybę.

Tačiau reikia pasakyti, kad italai viską bandys daryti greitai, judėti kuo efektingiau ir mesti kuo daugiau tritaškių. Todėl prieš šią rinktinę lietuviai galės priešpastatyti tik drausmingą žaidimą tiek gynyboje, tiek ir puolime.

– Tai nėra ta trenerio Ettore Messinos rinktinė, kuri Europos čempionate pati žaidė labai drausmingai ir vengė greitų atakų?

– Šioje rinktinėje dar likęs E.Messinos asistentas ir matosi keli buvusio stratego gynybos veiksmų bruožai. Sakysime, tai kas buvo Europos čempionate, dabar dar naudojama gynyba du prieš du.

Sakysime, matosi keli buvę bruožai, tačiau tai visiškai kitokia rinktinė nei ta, su kuria žaidėme Europos čempionate.

– Per pastarąsias penkias akistatas su Italija lietuviai šventė pergales. Tai prideda pasitikėjimo?

– Visos tos rinktinės buvo skirtingos ir skirtingi mūšiai. Neverta žiūrėti į praeitį, net ir į ateitį toli žiūrėti nereikia. Praėjusią vasarą jie buvo vienoki, dabar kitokie, kitą vasarą bus vėl kitokie. Ta pati komanda pasikeičia kiekviename varžybų lange. Negalima jų lyginti.

– Brešija nėra krepšinio miestas – kokį įspūdį palieka aikštė ir aplinka?

– Labai graži arena ir jauki. Manau, kad ir žiūrovų susirinks daug, jie palaikys savo komandą. Manau, bus ką veikti šiandien.

– Italijos rinktinei pavyko iš Milano klubo pasikviesti Christianą Burnsą. Ar tai reikšmingas žaidėjas Italijos komandai?

– Žinoma, svarbus, sukaupęs patirties Eurolygoje ir rinktinėje. Energingas, stipraus kūno, stiprus fiziškai, galintis įmesti tritaškį, nors žaidžia 4-5 pozicijose. Jis labai įvairiapusiškas ir mes privalėsime prieš jį eiti į kontaktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.