EUROLYGA 2023

Dvi Lietuvos krepšininkės tiesė savo komandoms kelią į kitą Europos taurės etapą

Naudingai žaidusios Lietuvos krepšininkės Eglė Šikšniūtė iš „Ružomberok“ ir Monika Grigalauskytė iš Stambulo „Galatasaray“ ketvirtadienį padėjo savo komandoms patekti į Europos taurės atkrintamųjų varžybų antrąjį etapą. Tuo tarpu Gintarei Mažionytei iš „Gernika“ ir Laurai Svarytei iš Torūnės „Energa“ tarptautinis sezonas jau baigėsi. 

Eglė Šikšniūtė vedė savo komandą į priekį.<br>G.Šiupario nuotr.
Eglė Šikšniūtė vedė savo komandą į priekį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 11:11 PM, atnaujinta Jan 10, 2019, 11:16 PM

Dvi lietuvių komandos Europos taurės atkrintamųjų varžybų pirmajame etape kovojo tarpusavyje. Jų mače pernai Europos taurę iškovojusi „Galatasaray“ nežymiu skirtumu pranoko „Gernika“ ekipą. 

„Gernika“ praėjusią savaitę namie nugalėjo 15 taškų skirtumu, bet per atsakomąsias rungtynes „Galatasaray“ nereikėjo nė kėlinio, kad panaikintų beveik visą varžovių pranašumą (9-ąją min. „liūtės“ pirmavo 25:11). Dvikova tarsi prasidėjo iš naujo, bet Stambulo komandai įgyti žymiai didesnės persvaros nepavyko, todėl sirgaliai lyg ant adatų sėdėjo iki paskutiniųjų sekundžių. 

Vis dėlto pabaigoje truputį geriau žaidė „Galatasaray“, laimėjusi 18 taškų skirtumu 76:58 ir iškovojusi kelialapį į kitą etapą. 26 metų puolėja M.Grigalauskytė prie pergalės prisidėjo 10 taškų (2/4 dvitaškių, 2/4 tritaškių) ir 7 atkovotais kamuoliais. 27 metų Gernikos komandos puolėja G.Mažionytė pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių). 

Ružomberoko krepšininkės pirmąsias rungtynes laimėjo 6 taškų skirtumu ir ketvirtadienį Sibire apgynė šią persvarą. Slovakijos vicečempionės išvykoje pralaimėjo Krasnojarsko „Jenisej“ komandai 72:74, bet šis rezultatas visiškai tenkino E.Šikšniūtę ir jos komandos drauges. 

„Jenisej“ didesniu nei 6 taškų skirtumu pirmavo tik kelias sekundes trečiojo kėlinio pabaigoje. Tačiau E.Šikšniūtė jau kitoje atakoje sumažino atsilikimą, o ketvirtajame kėlinyje „Ružomberok“ nebeleido varžovėms bent išlyginti rezultatą pagal dvejų rungtynių sumą. 

E.Šikšniūtė buvo rezultatyviausia „Ružomberok“ žaidėja. 27 metų 198 cm ūgio vidurio puolėja pelnė 20 taškų (9/16 dvitaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. 

Naudingai žaidė ir „Energa“ ekipos puolėja L.Svarytė. 26 metų krepšininkė pelnė 13 taškų (4/9 dvitaškių, 5/6 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius, bet jos komanda nesugebėjo reikiamu skirtumu atsirevanšuoti „Nantes-Reze“ klubui. Torūnės ekipa namie nugalėjo tik 81:77, o prieš savaitę išvykoje pralaimėjo 7 taškų skirtumu. 

Per atsakomąsias rungtynes „Energa“ planus sugriovė labai prastas trečiasis kėlinys, kurį šeimininkės pralaimėjo 17 taškų skirtumu. Torūnės krepšininkės sukruto tik iki rungtynių pabaigos likus 7,5 min., atsilikdamos 57:70. Po įspūdingo spurto „Energa“ pavyko įgyti 6 taškų persvarą (81:75), tačiau paskutinis žodis priklausė viešnioms. 

Dvi lietuvių komandos į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą pateko iškart po grupių etapo. Teisę praleisti pirmąjį ratą gavo „Miskolc“ su Egle Šulčiūte ir Gožuvo AZS su Laura Juškaite. 

Antrajame atkrintamųjų varžybų rate įvyks dar viena lietuvių dvikova – „Miskolc“ susitiks su „Galatasaray“. AZS rungtyniaus su Liono ASVEL, „Ružomberok“ – su Tarbo „Gespe Bigorre“. Rungtynės vyks sausio 24 ir 31 d. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.