EUROLYGA 2023

Skandalingasis Ž. Skučas apie savo šukuoseną: „Atėjo tokia mintis, kad aplinkui visi plinka“

Nuo 2016-ųjų iki 2018-ų metų Panevėžio „Lietkabelio“ gretose praleidęs Žygimantas Skučas per dvejus metus spėjo gerokai papildyti savo apdovanojimų kolekciją. Per šią atkarpą jis tapo „Betsafe–LKL“ ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro vicečempionu.

Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>LKL/BNS nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>LKL/BNS nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Skučas papasakojo apie savo šukuoseną<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 11:24 AM

Pastarajame fronte kaunietis praėjusiais metais iškovojo ir bronzos apdovanojimą. Vis tik praėjusią vasarą sėkmingą karjeros puslapį Ž. Skučas panoro užversti ir išmėginti tai, kas jo karjeroje dar buvo nematyta – legionieriaus patirtį.

Sprendimas traukti svetur 26-erių metų puolėją nuvedė į Prancūziją. Čia, antroje pagal pajėgumą šalies lygoje, krepšininkas gynė Graso „Oberhoffen“ garbę. Kaip dabar pasakoja pats Ž. Skučas, Prancūzijos krepšinis jam iškart paliko įspūdį.

„Lygis yra žemesnis nei LKL, tikrai. Tai yra gana įdomus krepšinis. Treneriai ir žaidėjai prisižiūrėję į NBA ir orientuojasi į tai, bet įgūdžių arsenalas tikrai ne tas, todėl taip ir įdomiai išeina. Gal kažkiek fizinis, bet nemačiau kažkokių, kaip įsivaizdavau, kad dės per galvas. Tokių nėra. Daugiau pasistumdymo ir žaidimo vienas prieš vieną. Mažiau žaidžia komandiškai“, – kalbėjo atletas.

Tiesa, pirmasis Ž. Skučo karjeros užsienyje etapas ilgai nesitęsė. Lietuvis buvo nepatenkintas – jo vaidmuo Graso klube buvo visai ne toks, koks jam buvo žadėtas dar vasarą. Krepšininkas su tuo nesitaikstė ir panoro pokyčių.

„Kalbėjau su treneriu prieš pasirašant kontraktą. Jis sakė, kad manimi domėjosi, juk internete galima pamatyti, kaip žaidžiu, ne tik blogi epizodai (juokiasi). Sakė, kad viskas man tinka: „žaisi ketvirtu, o kartais penktu.“

Bet viskas buvo kitaip.

„O atvykus pamačiau, kad nuolat tenka žaisti centro pozicijoje. Gal jie nerado papildymo, gal keitėsi strategija. Žaidžiau penktoje pozicijoje ir nelabai galėjau, ką padaryti. Mes ten labai daug treniravomės. Labai pasiilgau to lietuviško krepšinio.

Gal ne tiek lietuviško, bet ne prancūziško. Buvau persivalgęs nuo tų ilgų treniruočių, amžino bėgimo ir bėgimo į niekur.

Tuo metu krepšinio atžvilgiu man nelabai ten tiko, taigi nebuvo apmaudu. Turėjome geras sąlygas treniruotėms, bet blogas atsigavimui.

Kad būtų masažai, ledo vonios ar kažkas… Fizinio rengimo treneris… Ten visada buvo didelis krūvis, visada tas pats, be kažkokių papildų. Buvau pavargęs ir džiaugiausi, kad išvykstu“, – pasakojo Ž. Skučas.

Kaunietis žaidėjas pasakoja, kad patirtis Prancūzijoje jį pakeitė ne tik rungtyniaujant ant parketo. Lietuvos krepšinio sirgaliai ko gero nustebo pamatę į tėvynę sugrįžusį Ž. Skučą.

Pasvalyje jis pasirodė su pasikeitusia šukuosena.

Žaidėjas juokauja – plaukais jis džiaugiasi matydamas savo draugų pokyčius.

„Atėjo tokia mintis, kad aplinkui visi plinka. Ne tik tėvai, bet ir draugai. Pagalvojau, kad kol galiu, dar galiu pasiauginti, pamatysiu kaip bus.

Po to galėsiu nusikirpti ir nešioti trumpai. Mano tėčio irgi buvo vešlūs plaukai. Jis nėra plikas, bet paplikęs. Yra ir kitokių pavyzdžių. Gintaras Leonavičius vyresnysis turi vešlius plaukus, o sūnus jau beveik plikas. Visko gali būti, bet apsidraudžiu“, – juokėsi žaidėjas.

Pasikeitęs į tėvynę grįžęs krepšininkas pasuko atgal į stotelę, kurioje buvo rungtyniavęs ir prieš dvejus metus. Pasvalyje Ž. Skučas nesijaučia svetimas – mieste jam daug kas pažįstama.

Tiesa, paties komanda, pašnekovo nuomone, pasikeitusi. Kaip pasakoja Ž. Skučas, per trumpą laiką „Pieno žvaigždžių“ organizacijoje įvyko nemažai teigiamų pokyčių.

„Arena ta pati. Atsirado fizinės treniruotės, profesionaliau. Papildų atsirado. Komanda profesionalesnė nei aš palikau. Praėjusiose rungtynėse atėjo tiek žmonių, kiek čia nebūna. Dabar daugiau žmonių ateina Pasvalyje į rungtynes“, – baigė žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.