EUROLYGA 2023

D. Adomaičio žinutė kritikuojančiam legionieriui – treniruoti jo jau nenori

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai praėjusią savaitę prisivirė košės, kurią privalo srėbti ekipos strategas Dainius Adomaitis. O gal ir net kitas specialistas. Po nesėkmės Europos taurės turnyre prieš ALBA ekipą savaitgalį sekė itin skausmingas Panevėžio „Lietkabelio“ niuksas – Vilniuje žaidę panevėžiečiai tiesiog sudaužė „Rytą“ 96:75, o vienas iš sostinės komandos lyderių legionierius Dominique'as Suttonas ne tik sarkastiškai džiaugėsi šiuo pasirodymu, bet ir prašėsi atleidžiamas. Ir sulaukė sankcijų – klubas jį suspendavo.

Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis ruo<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis ruo<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis ruo<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis ruo<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Adomaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Šiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 1:50 PM, atnaujinta Jan 21, 2019, 2:05 PM

„Ar aš asmeniškai noriu treniruoti ir dirbti su D.Suttonu? Atsakau paprastai – ne“, – griežtai JAV krepšininko ateitį „Ryto“ ekipoje vertino Vilniaus ekipos treneris D.Adomaitis.

Po šių dviejų skausmingų nesėkmių pradėjo sklisti kalbos, kad braška sostinės ekipos ir Lietuvos rinktinės stratego D.Adomaičio kėdė.

„Du pralaimėjimai nėra dar krizė klube. Tai nėra tinkamas žodis tam. Manęs pralaimėjimai netenkina – kiekvieno trenerio netenkina pralaimėjimai. O dėl darbo komandoje, ar klubas yra patenkintas, ar ne, tai klauskite ne manęs, o klubo vadovybės“, – prieš išskrendant į Vokietiją kalbėjo „Ryto“ vedlys D.Adomaitis.

Vilniečiai Europos taurėje praėjusį trečiadienį krito savo žiūrovų akivaizdoje prieš Berlyno ekipą 86:94 ir pirmadienį susikrovė lagaminus kelionei į Vokietiją, kur antradienį išvykoje dar kartą sužais su ALBA.

Nesėkmė itin stipriai komplikuotų sostinės žaidėjų šansus prasibrauti į turnyro atkrintamuosius mačus, nes „Rytas“ liktų tik su vienu laimėjimu ir E grupėje įsitaisytų paskutinėje ketvirtoje pozicijoje.

„Ryto“ ekipą gali sukrėsti ir permainos krepšininkų sudėtyje: mat vienas iš klubo lyderių, neoficialiais duomenimis net 320-340 tūkst. eurų kontraktą pasirašęs D.Suttonas pats nori palikti Vilnių.

Po triuškinimo socialiniame tinkle instagram daugiausiai „Ryto“ klube uždirbantis amerikietis pasišaipė ne tik iš nevykusiai šeštadienį žaidusios ekipos, tačiau atkirto ir jį nušvilpusiems bei priekaištavusiems sirgaliams.

„Puikus šou. Sukūrėme puikų šį vakarą“, – parašė ir aplodismentų vaizdeliais savo įrašą „apdėliojo“ D. Suttonas.

Į repliką, jog taip žaisti negalima ir žaidėją vertėtų net ir atleisti iš ekipos, pastarasis ramiai parašė: „Pasakyk visa tai klubo atstovams, jie turi mane išleisti“.

Žaidėjas ne tik nepasirodė komandos treniruotėje sekmadienį, tačiau ir pirmadienį Vilniaus oro uoste.

Prieš pat kelionę į Berlyną klubas išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad D.Suttonas suspenduojamas. Tačiau iki kada – nežinia.

Teigiama, kad krepšininkas ne savo noru nedalyvavo treniruotėje – klubas ėmėsi žingsnių, kad jis netrukdytų kitiems žaidėjams.

„Man tikrai nerūpi ta situacija, kuri vyksta aplink D.Suttoną. Man rūpi tie žaidėjai, su kuriais aš dirbu. Aš tikiu, kad mobilizacija komandoje bus“, – visas įmanomas kalbas aplink legionierių iš JAV bandė apraminti „Ryto“ treneris.

– Po šeštadienio mačo turėjote griežtesnį pokalbį su žaidėjais?, - buvo paklaustas D.Adomaitis.

– Turėjome treniruotę ir ruošiamės mačui su vokiečiais. Kažkiek trumpai pakalbėjome apie praėjusią akistatą, apie pačią situaciją, jog negalima, kad ir po skaudžios nesėkmės, gyventi tomis rungtynėmis.

Atrodė, kad žaidėjai dar labai išgyveno dėl tos nesėkmės su ALBA. Aišku, čia mano kaip trenerio darbas yra rasti tinkamus žodžius, jog kuo greičiau jie viską pamirštų.

Iš kitos pusės, reikia, kad ir žaidėjai dirbtų su savo psichologija – reikia pamiršti buvusį mačą. Pralaimėjai, tai pralaimėjiai, bet ir išėjus kitose rungtynėse kauniesi dėl pergalės.

- D.Suttonas yra suspenduotas. Kas turėtų pasitempti Berlyne, jog užkamšytų jo spragą?

– Manau, kad kiekvienas komandos narys. Kiekvienas turi įdėti savo indėlį energija, atsidavimu. Kiekvienas iš žaidėjų gali pasitempti ir prisidėti prie pergalės.

– Ar matote galimybę toliau dirbti su D.Suttonu po visų įmanomų jo pasisakymų?

– Jis sekmadienį nedalyvavo treniruotėje ir neskrenda su mumis. Kiti klausimai – klubui. Ar tai buvo jo sprendimas neateiti į treniruotę? Ne, tai klubo.

– Ar tiesa, kad sezono metu D.Suttonas savavališkai praleisdavo treniruotes?

– Dėl šių klausimų kreipkitės į klubą, aš nesirengiu komentuoti.

– Ar labai nusmukusi komandos moralė?

– Normalu yra, jeigu tu pralaimi skaudžiai, kas mums nutiko per vieną savaitę. Su ALBA buvo geras mačas ir skaudus pralaimėjimas.

Prieš „Lietkabelį“ žaidėme blogai ir pralaimėjome skaudžiai dideliu skirtumu. Normalu, kad moralė sėda žemyn, bet sportas tuo ir išsiskiria, kad privalai kuo greičiau pamiršti viską ir išėjęs kitose rungtynėse maksimaliai siekti tikslo.

Noriu, kad žaidėjai maksimaliai atsiduotų aikštelėje, dėtų maksimalias pastangas bei laikytųsi žaidybinio plano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.