EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis „Chimki“ klube jau rodo valdžią: „Kai laimėsime, garbės užteks visiems“

Lietuvos krepšinio specialistas Rimas Kurtinaitis šio sezono dalį leido žaisdamas ir prižiūrėdamas anūkus Kaune, tačiau dabar nuo jų privalės persijungti į kitus žaidimus. Ir tikrai ne vaikiškus. Antradienį pirmąją treniruotę Maskvos srities „Chimki“ ekipos žaidėjams surengęs naujas-senas šio klubo strategas 58-erių R.Kurtinaitis jau penktadienį bus priverstas įrodinėti savo vertę Eurolygoje.

 Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br> bckhimki.ru nuotr.
 Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br> bckhimki.ru nuotr.
Rimas Kurtinaitis jau vedė „Chinki“ ekipos treniruotę ir rengėsi Eurolygos kovoms<br> bckhimki.ru nuotr.
Rimas Kurtinaitis jau vedė „Chinki“ ekipos treniruotę ir rengėsi Eurolygos kovoms<br> bckhimki.ru nuotr.
Rimas Kurtinaitis jau vedė „Chinki“ ekipos treniruotę ir rengėsi Eurolygos kovoms<br> bckhimki.ru nuotr.
Rimas Kurtinaitis jau vedė „Chinki“ ekipos treniruotę ir rengėsi Eurolygos kovoms<br> bckhimki.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 1:22 PM

„Dabar Rimui atėjo laikas X. Tik jis gali padaryti, kad iksas netaptų kryžiumi“, – tikino olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas teigė laikraščiui „Izvestija“.

Šią savaitę Seulo olimpinis čempionas iš Lietuvos susprogdino Europos krepšinio eterį, per pusdienį susitaręs treniruoti Rusijos „Chimki“ klubą ir iš jo išstūmęs graiką 53-ejų Georgios Bartzoką.

„Pusę sezono jis buvo senelis anūkams, o dabar ir vėl treneris. Džiugu, kad Rimas gavo darbą Top klube. Nežinau visų G.Bartzoko pasitraukimo priežasčių, tačiau iš šono matėsi, kad krepšininkai tiesiog pavargo nuo graiko.

Jis buvo per daug emocionalus strategas ir nesugebėdavo sustoti reikšdamas savo emocijas. R.Kutinaitis kur kas komunikabilesnis treneris, kuris, be kitą ko, liko geruose santykiuose su vadovybe net ir po jo atstatydinimo 2016-siais.

Jis yra puikus motyvatorius, gali užvesti komandą, tad jis turi šansų „Chimki“ nuvesti į Eurolygos atkrintamuosius mačus“, – dėstė su R.Kurtinaičiu SSRS rinktinėje žaidęs ir Seule auksą laimėjęs S.Tarakanovas.

Lietuvis antrą kartą įlipo į tą pačia upę – 2011-2016 metais jis ne tik buvo Maskvos srities ekipos strategu, tačiau ir gelbėjo klubą nuo kracho. Mat nuo klubo nusisuko keli rimti rėmėjai, komanda pateko į skolų liūną, o R.Kurtinaitis pusantrų metų vaikščiojo po Maskvos valdžios koridorius ieškodamas ekipai pinigų.

„Dabar Rimo laukia 11 Eurolygos finalų. Iki reguliaraus sezono pabaigos liko tiek tiek dvikovų, tačiau dabar jam reikia pradėti savo pasirodymą pergale.

Jei R.Kurtinaitis sutiko perimti klubą, vadinasi, jis turi idėjų, kaip komandai išlipti iš susidariusios situacijos“, – tikino Rusijos krepšinio guru vadinamas komentatorius Vladimiras Gomelskis.

Šiame Eurolygos sezone „Chimki“ buksuoja, sugebėjęs iškovoti tik 7 pergales po 12 mačų. Tačiau VTB lygoje maskviečiai žengia be didesnių problemų ir atsilieka tik nuo garsiojo Maskvos CSKA.

R.Kurtinaitis debiutuos šio sezono Eurolygoje su vokiečių Miuncheno „Bayern“ klubu ir bandys tai padaryti vis dar be garsiausio Rusijos krepšininko ir „Chimki“ lyderio Aleksejaus Švedo.

Būtent jam atėjus 2016 metais į „Chimki“ komandą, R.Kurtinaitis neteko savojo posto ir visi suskubo kalbėti, kad atstatydinimą lėmė lietuvio nesutarimai su buvusiu NBA žaidėju.

„Mes susipykę su Aleksejumi? Tai netiesa, – Rusijos „Mač TV“ televizijos kanalui teigė trečiadienį R.Kurtinaitis. – Prieš trejus metus buvo begalė hipotezių, kodėl man teko atsistatydinti. Viena iš jų – aš praradau kontaktą su Aleksejumi.

Jis pats garsiai ir visiems šaukė „neturiu problemų su treneriu“. Ir aš su juo neturėjau. A.Švedas yra puikus vyrukas ir geras žaidėjas.

Paprasčiausiai 2015-2016 metų sezonas jam buvo pirmasis po NBA. Jis žaidė labiau amerikietišką krepšinį, o ne tokį, kokį dabar. Esame visi vyrai ir pas mus vienintelis noras – nugalėti. Nieko asmeniško nebuvo – net ir atleidimas.

Reikia suprasti – Alioša profesionalas ir aš esu profesionalas. Mes visi esame ties tam tikra riba. Todėl kai kada galime pasikalbėti pakeltu tonu ir tai normalu. Bet tai tik maksimumas, kas gali būti. Konflikto su juo nebuvo. Mes normaliai bendraujame: susitikę apsikabiname, paklausinėjame, kaip reikalai, o jei reikia ir pavakarieniaujame.“

Kalbėdamas apie savo misiją „Chimki“ ekipoje R.Kurtinaitis buvo griežtesnis: „ Man malonu, kad klube buvau sutiktas šiltai. Bet ne tam aš atvykau.

Negaliu ateiti į treniruotę ir pasakyti vienam ar kitam mano geram pažįstamam žaidėjui, kad jis galėtų treniruotis pusė jėgos.

Tai būtų meškos paslauga man ir komandai. Mes turime dirbti sunkiai, o kai tapsime laimėtojais, tai garbės užteks visiems. Toks mano darbo stilius“.

Šią savaitę Eurolygoje „Chimki“ sužais su Vokietijos ekipa, o jau kitą lauks neįtikėtinas trileris: R.Kurtinaitis su kompanija stos Mytyščių arenoje, talpinančioje 7 tūkst. sirgalių, prieš Šarūną Jasikevičių ir Kauno „Žalgirį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.