EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės trenerio asistentas B. Matkevičius: „Mes rasime tas skyles, kur atakuoti“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis ir jo štabas gali per dvejas paskutiniąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes jau nesijaudinti dėl rezultatų.

Dainius Adomaitis ir Benas Matkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainius Adomaitis ir Benas Matkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-22 13:16, atnaujinta 2019-02-22 13:53

Lietuviai dar praėjusių metų rugsėjį užsitikrino kelialapį į 2019 metų rudenį Kinijoje vyksiantį pasaulio čempionatą, todėl krepšininkai gali mėgautis žaidimu.

Lietuviai varžybas tęsia penktadienį rungtynėmis išvykoje su olandais (21.00 val.). Mūsiškiai sieks įvykdyti ir maksimalią užduotį – užimti pirmąją vietą J grupėje. Tą padaryti galima penktadienį – tereikia įveikti autsaiderę Nyderlandų komandą.

Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius sudėliojo pagrindinius ir svarbiausius akcentus prieš dvikovą su Nyderlandais.

„Mūsų laukia intensyvi kova. Jie tikrai atletiški ant perimetro. Gynėjai ginasi labai fiziškai, mėgsta eiti ant perimtų kamuolių, pasižymi agresyvumu puolime, prasiveržimais visokiais. Turi gerą metimą Yannickas Franke, kuris Lietuvoje jau yra žinomas.

Manau, kad bus svarbu susitvarkyti ant perimetro ir jie bandys išnaudoti savo stiprybes po krepšiu. Thomo Van Der Marso centravimas gan gerai pasiteisino. Visose rungtynėse jie daug per jį žaidžia. Mes to irgi laukiame.

Manome, kad jie žais dideliu (aukštu – lrytas.lt past.) penketu. Roelandas Schaftenaaras (ūgis 209 cm – lrytas.lt) ketvirtojoje pozicijoje pasižymi geru žaidimu nugara (į krepšį), gali tritaškių įmesti. Svarbu taisyklingus „match-up'us“ taikyti, kad nebūtų tų „miss-match'ų“ tiek ant perimetro, tiek po krepšiu.

O mums tiesiog reikės komandiškai žaisti. Kaip visada su gera energija iš gynybos į puolimą pereiti, gerai atakuoti jų gynybą, kuri yra neįprasta, nes rotacijos pas juos yra truputį kitokios negu įprasta. Taip, kad reikės komandiškai žaisti ir kantrybės turėti. Ir manau, kad mes rasime tas skyles, kur galėsime atakuoti. Puolime reikės truputį kantrybės ir perduoti kamuolį vienas kitam gerai.“

B.Matkevičius neabejoja, kad Lietuvos rinktinės naujokai gaus šansą pasirodyti per penktadienio rungtynes su olandais. Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinės sudėtyje gali debiutuoti aukštaūgis Egidijus Mockevičius ir įžaidėjas Dovis Bičkauskis.

„Taip, be abejo. Mes visus išbandysime. Bent bandysime pratestuoti, duosime šansą pasireikšti. Žiūrėsime, kas ir kaip pasirodys. Taip, kad visi turi būti pasiruošę. Visi sulauks savo šanšų ir turės parodyti, ką jie sugeba. Bet, manau, čia jiems bus gera proga pasirodyti.“

Lietuvos rinktinė atrankos turnyre po du kartus nugalėjo Lenkijos, Vengrijos, Kosovo ir Kroatijos komandas, sykį įveikė Nyderlandų ekipą (po dviejų pratęsimų) ir patyrė tik vieną nesėkmę išvykoje žaisdama su Italijos krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.