EUROLYGA 2023

Eurolygos skaičiai: „Anadolu Efes“ legionierius driokstelėjo sezono rekordu

2

 Sh. Larkinas surengė rezultatyvų pasirodymą.<br> ImagoSport/Scanpix nuotr.
 Sh. Larkinas surengė rezultatyvų pasirodymą.<br> ImagoSport/Scanpix nuotr.
Žalgiriečiai Gran Kanarijos ekipai įrašė dešimtąj pralaimėjimą iš eilės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalgiriečiai Gran Kanarijos ekipai įrašė dešimtąj pralaimėjimą iš eilės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 11:32 AM, atnaujinta Mar 9, 2019, 12:24 PM

2

Šiame ture tik dvejos rungtynės baigėsi vienženkliu skirtumu. „Maccabi“ ketvirtadienį svečiuose nugalėjo „Bayern“ klubą 77:70, o CSKA penktadienį namie įveikė „Olimpia“ komandą 101:95.

3

CSKA jau trečią kartą šį sezoną pelnė 100 ar daugiau taškų. Triženklę ribą šį sezoną taip pat yra pasiekę  „Olimpia“, „Real“ (po du kartus), „Anadolu Efes“, „Bayern“, „Herbalife“, „Panathinaikos“ ir „Fenerbahçe“ (po kartą) klubai. Sezono rekordas priklauso dar lapkričio mėnesį 116 taškų į „Darüşşafaka“ krepšį įmetusiam „Bayern“. 

3

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrinusių komandų sąrašas nepasipildė. Garantuotas vietas ketvirtfinalyje turi trys ekipos: „Fenerbahçe“ (21 pergalė) bei prie jos priartėjusios CSKA (20) ir „Real“ (19). Gana ramios gali būti ir „Anadolu Efes“ (16) bei „Barcelona“ (15). 

4

„Fenerbahçe“ patyrė vos ketvirtąjį pralaimėjimą šiame Eurolygos sezone. Željko Obradovičiaus auklėtinius nesėkmė ištiko per rungtynes išvykoje su čempiono vardą ginančiu „Real“ klubu, kuriam ketvirtadienį buvo nusileista 86:101. 

Per praėjusio sezono Eurolygos pakartojimą svečiai iš Stambulo beveik neturėjo šansų. Tiesa, „Fenerbahçe“ pirmavo beveik visą pirmąjį kelinį, bet dar jo pabaigoje „Real“ persvėrė rezultatą, antrojo kėlinio viduryje padidino skirtumą iki dviženklio ir nuo tada besąlygiškai diktavo sąlygas sutrikusiems varžovams. 

Fenerbahçe“ vasario mėnesį laimėjo visas 8 rungtynes (skaičiuojant visus turnyrus) ir iškovojo Turkijos taurę, tačiau kovą pradėjo labai blogai. Praėjusį savaitgalį Turkijos superlygoje „kanarėlės“ pripažino „Anadolu Efes“ pranašumą. 

6

Net šešias komandas, užimančias nuo šeštosios iki vienuoliktosios vietos, skiria vos du taškai. Po 13 pergalių iškovojo „Baskonia“, „Olimpia“ ir „Olympiakos“, po 12 – „Maccabi“, „Panathinaikos“ ir „Bayern“. 

7

Penktadienį net septynių „Baskonia“ krepšininkų rezultatyvumas buvo dviženklis. Vitorijos komanda iš visų pusių smogė „Chimki“ ekipai, kurią namie nugalėjo 104:86.

Įdomu, kad iki pertraukos komandos žaidė visai lygiai, o didžiausias skirtumas buvo vos 5 taškai. Tačiau paskui „Baskonia“ puolimo viesulas tiesiog nušlavė Rimo Kurtinaičio auklėtinius – trečiajį kėlinį šeimininkai laimėjo 38:16, o efektingų epizodais savo gerbėjus palepino tiek, kiek kitos komandos nepalepina per kelis mėnesius. 

10

„Herbalife“, ketvirtadienį svečiuose pralaimėjęs „Žalgiriui“ 64:98, patyrė dešimtąjį iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje ir dešimtąjį iš eilės pralaimėjimą skaičiuojant visus turnyrus. 

Las Palmaso krepšininkai Eurolygoje pastarąjį kartą laimėjo dar praėjusių metų gruodį, kai savo aikštėje nugalėjo „Žalgirį“ 73:66. Pastarąją pergalę Ispanijos lygoje Kanarų salų komanda iškovojo sausio 20 d. namie žaisdama su Mursijos UCAM klubu, kurį pranoko 90:82.

Per pastarąsias 22 rungtynes (nuo gruodžio 18 d.) „Herbalife“ laimėjo vos tris kartus.

37

„Anadolu Efes“ gynėjas Shane‘as Larkinas per rungtynes su „Barcelona“ komanda pelnė 37 taškus (6/7 dvitaškių, 6/8 tritaškių, 7/7 baudų) ir pasiekė šio Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą. 26 metų amerikietis tapo vos penktuoju krepšininku (tarp jų – ketvirtuoju amerikiečiu), kuriam šį sezoną pavyko įmesti 30 ar daugiau taškų. 

Be Sh.Larkino šią ribą pasiekė Aleksejus Švedas iš „Chimki“ (34 taškai), Keithas Langfordas iš „Panathinaikos“ (33), Johnny O‘Bryantas iš „Maccabi“ (32) ir Mike‘as Jamesas iš „Olimpia“ (31). 

Absoliutus Eurolygos rekordas yra 41 taškas. Tiek yra pelnę keturi krepšininkai: amerikietis Alphonso Fordas (2001 m., Atėnų „Peristeri“), italas Carltonas Myersas (2001 m., Bolonijos „Fortitudo“), latvis Kasparas Kambala (2002 m., Stambulo „Anadolu Efes“) ir amerikietis Bobby Brownas (2013 m., Sienos „Montepaschi“). 

Sh.Larkino vedama Stambulo komanda penktadienį įtikinamai nugalėjo Barselonos krepšininkus 92:70, o Sh.Larkinas dar buvo ir pripažintas naudingiausiu turo žaidėju. Jis surinko 43 naudingumo balus. 
Šio sezono naudingumo balų rekordas (44) priklauso J.O‘Bryantui. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.