EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis prisiminė savo žygius į šokius: „Mėgstu AC/DC“

Lietuvos moterų krepšinio lygos čempiones ir vicečempiones sekmadienio vakarą Kėdainių arenoje apdovanojo pats Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Arvydas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Šiupario nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Justina Šveikytė, „Rinkos aikštė“

Apr 16, 2019, 3:51 PM, atnaujinta Apr 16, 2019, 4:24 PM

54-erių A.Sabonis su „Rinkos aikšte“ sutiko pasikalbėti apie krepšinį ir... ne tik. Kaip visuomet – nedaugžodžiaudamas, bet nuoširdžiai ir su humoru.

– Arvydai, labiau mėgstate vyrų ar moterų krepšinį?, – po apdovanojimų ceremonijos „Rinkos aikštė“ paklausė A. Sabonio.

– Aišku, kad vyrų… Kas be ko (juokiasi).

– LKF senokai pamilo Kėdainių areną. Bent kartą metuose čia rungtyniauja nacionalinė šalies moterų krepšinio rinktinė, šįmet joje vyko ir MultiGyn Moterų lygos finalo ketverto varžybos. Kuo federacijos simpatijas užsitarnavo Kėdainiai su savąja arena?

– Arena – labai puiki, gera, jauki, o moterų krepšiniui, mano manymu, ji apskritai ideali. Kaip bebūtų, reikia kalbėti tiesą, nieko čia neprimeluosi: nėra lengva pritraukti žiūrovą į moterų krepšinį. O ši arena – iš mažesniųjų, tokia mini arena.

Kiek kartų LKF joje organizavo moterų krepšinio rungtynes – tiek salė praktiškai visuomet buvo pilna. O žaisti krepšininkėms daug maloniau, kai yra žmonių, o ne tuščioje salėje.

Čia „Betsafe–LKL“ rungtynes žaidžia Kėdainių „Nevėžis“. Tokią sporto bazę sukūrus savos komandos pajėgiausioje šalies krepšinio lygoje neturėti būtų gaila.

– Duoti interviu žurnalistams jums yra tekę veikiausiai tūkstančius kartų. Ar kada nors skaitėte straipsnius spaudoje apie save?

– Niekuomet neturėjau laiko skaityti. Tai, kas rašoma, papasakodavo mama. Ji pradžioje rinko visas iškarpas iš laikraščių ar žurnalų, kur tik buvo rašoma apie mane (juokiasi). Kažkada nustojo tai daryti. Matyt, nebepaspėjo (šypteli).

– Šiais laikais labai populiaru turėti savo gyvenimo planą B. Na, kitaip sakant – atsarginį variantą. Ar kada nors galvojote, ką tektų veikti, jeigu būtų nepasisekę su krepšiniu? Turite kokį kitą talentą?

– Nebuvo kada galvoti, nes krepšinį pradėjau skaityk nuo kokių aštuonerių. Ką ten begalvosi. Mąsčiau tik tai, kad pasibaigus krepšiniui, aš eisiu į pensiją (juokiasi).

– Arvydai, kokios muzikos klausėte automobilyje vykdamas į Moterų krepšinio lygos apdovanojimų ceremoniją Kėdainių arenoje?

– Iš esmės klausau bet kokią. Mėgstu AC/DC, bet kiek gali klausyti tą patį? Kas skamba grotuve, priklauso nuo laiko ir nuotaikos (šypteli).

Šiaip labai mėgstu radijo stotį „Gold FM“, nes joje skamba muzika mūsų laikų, tokia, kuri skambėjo, kai eidavom į šokius (juokiasi).

– O rungtynių išvakarėse yra tekę vaikščioti po diskotekas?

– (juokiasi) Rasdavom laiko kitomis dienomis – juk ne visada sėdėdavome salėje. Būdavo laisvų dienų… O rungtynių išvakarėse mes treniruodavomės (šypteli).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.