EUROLYGA 2023

Pavojaus signalas Ouklende: manoma, kad D. Cousinso sezonas – baigtas

„Golden State Warriors“ klubas baiminasi, jog DeMarcuso Cousinso sezonas yra baigtas. Antrųjų rungtynių su „Los Angeles Clippers“ metu, D.Cousinsas perėmė kamuolį ir skubėjo į greitą ataką. Tačiau 28-erių, 211 centimetrų ūgio krepšininkas netikėtai pargriuvo.

DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas dalį 2017-2018 m. NBA sezono rungtyniavo „Pelicans“ gretose<br>Reuters/Scanpix nuotr.
DeMarcusas Cousinsas dalį 2017-2018 m. NBA sezono rungtyniavo „Pelicans“ gretose<br>Reuters/Scanpix nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
DeMarcusas Cousinsas<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gustavas Klikna

Apr 19, 2019, 3:39 PM

Po incidento aukštaūgiui sunkiai sekėsi atsikelti nuo parketo. Komandos vyriausiasis treneris Steve‘as Kerras buvo priverstas pakeisti puolėją ir D.Cousinsas aikštelėje daugiau nepasirodė.

Negana to, antrosiose NBA atkrintamųjų serijos rungtynėse, „Warriors“ savų žiūrovų akivaizdoje 131:135 netikėtai nusileido „Clippers“ ekipai. Komanda iš saulėtojo Los Andželo trečiajame kėlinyje atsilikinėjo net 31 taško skirtumu, tačiau sugrįžo rungtynes ir šventė dramatišką pergalę.

Optimizmo neprideda ir vienas įtakingiausių NBA krepšinio žurnalistų – Adrianas Wojnarowskis. Pastarasis teigia, jog geriausias scenarijus D.Cousinsui ir visai „Warriors“ ekipai būtų, kad aukštaūgis tiesiog pasitempė šlaunį.

Tačiau labai tikėtina, ir lygos šaltiniai antrina, kad krepšininkui trūko kairės kojos keturgalvis šlaunies raumuo. Tai reikštų, kad sezonas aukštaūgiui būtų baigtas.

„DeMarcusas patyrė itin skausmingą šlaunies traumą“, – sakė Warriors treneris S.Kerras. – Atliksime tyrimus, todėl dabar negalime pasakyti, kiek laiko D.Cousinsas nežais.“

Aukštaūgis be krepšinio praleido beveik metus, kai praėjusį sezoną rungtyniaudamas „New Orleans Pelicans“ klube D.Cousinsas patyrė Achilo sausgyslės traumą. Norėdamas įrodyti savo vertę NBA komandoms D.Cousinsas 2018-ųjų vasarą pasirašė vienerių metų sutartį su „Warriors“ ekipa.

Keturiskart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis demonstravo vis geresnius rezultatus ir su kiekviena diena vis labiau įrodinėjo, kad atsigavo po sunkios traumos. Tačiau panašu, kad aukštaūgiui teks susidurti su dar keliais mėnesiais reabilitacijos.

D.Cousinso trauma šokiravo jo komandos draugus. Pastarieji negali patikėti, kad po viso sunkaus darbo, kurį krepšininkas demonstravo visus metus, sezonas jam gali būti baigtas.

„Žinoma, tai itin skaudu. Užjaučiu jį, nes žinau, ką D.Cousinsas patyrė per pastaruosius metus. NBA atkrintamosios yra svarbiausia sezono stadija, jis labai norėjo padėti komandai“, – kalbėjo „Warriors“ gynėjas S.Curry. – Aš nežinau, kokio rimtumo yra jo trauma, tačiau tikiuosi, kad mano komandos draugas pasveiktų kuo greičiau. Liūdna matyti, kai iš jo vėl atimamas šansas parodyti, ką jis gali.“

D.Cousinsui iškritus iš rikiuotės „Warriors“ komandoje liko du aukštaūgiai. Tai – veteranai Andrew Bogutas ir Kevonas Looney.

„Žinoma, minučių ant parketo teks praleisti daugiau“, – teigė A.Bogutas. – Manau, kad rungtynes turėsiu pradėti starto penkete. Sužaisiu pirmas 3-4 minutes, o tada mane pakeis. Tikiuosi, kad D.Cousinso trauma nėra rimta, nors prisipažinsiu, jog vaizdas neatrodė geras. Nespėliosiu, kokia iš tikrųjų yra situacija nes nesu daktaras. Tikimės, kad gausime teigiamą atsakymą.“

Serijos iki keturių pergalių rezultatas tarp „Warriors“ ir „Clippers“ šiuo metu yra 2:1. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.