EUROLYGA 2023

Krepšinio šeštadienis: „Bayern“ – Vokietijos lygos finale, „Real“ Ispanijoje – prie pat finalo

Vokietijos ir Ispanijos čempionų vardus ginantys Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ klubai šeštadienį nacionalinių lygų pusfinalio rungtynėse varžovams nepaliko jokių šansų. „Bayern“ dar kartą pateko į Vokietijos lygos finalą, o „Real“ priartėjo prie Ispanijos lygos finalo.

„Bayern“ – Vokietijos lygos finale, „Real“ Ispanijoje – prie pat finalo, Fribūro ekipa – Šveicarijos čempionė.<br> Twitter/FIBA.com nuotr.
„Bayern“ – Vokietijos lygos finale, „Real“ Ispanijoje – prie pat finalo, Fribūro ekipa – Šveicarijos čempionė.<br> Twitter/FIBA.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 7:27 AM, atnaujinta Jun 9, 2019, 8:03 AM

Šeštadienį taip pat paaiškėjo dar vienos šalies čempionai. Šveicarijos pirmenybių auksą antrus metus paeiliui iškovojo Fribūro „Olympic“.

Ispanijos lyga

Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Madrido „Real“ – „Valencia“ 79:66 (S.Llullis 13/ B.Dubljevičius ir M.Tobey po 12; serija 2:0).

„Real“ krepšininkai rungtynes pradėjo netinkamai nusiteikę ir 12-ąją min. atsiliko 13 taškų skirtumu 14:27. Vis dėlto šaltas dušas pažadino „baltuosius“ ir jie dar antrajame kėlinyje persvėrė rezultatą, o po pertraukos favoritams viskas ėjosi kaip per sviestą.

 

Vokietijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Miuncheno „Bayern“ – Fechtos „Rasta“ 95:80 (V.Lučičius ir D.Barthelis po 17/ T.J.Bray 38; serija 3:0).

Vokietijos čempiono vardą ginantis „Bayern“ laimėjo pusfinalio mačą ir pateko į finalą. Miuncheno klubas į pirmąją „Bundeslygą“ grįžo prieš aštuonerius metus ir nuo tada į finalą pateko ketvirtąjį kartą. Du sykius – 2014 ir 2018 metais – „Bayern“ tapo Vokietijos čempionu, o abiejuose auksiniuose sezonuose finale nugalėjo Berlyno ALBA komandą.

Tikėtina, kad šiais metais įvyks dar viena „Bayern“ ir ALBA dvikova, nes berlyniečiai, tarp kurių yra Rokas Giedraitis, kitoje pusfinalio serijoje 2:0 pirmauja prieš Oldenburgo EWE klubą.

Šveicarijos lyga

Finalo trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Ženevos „Lions“ – Fribūro „Olympic“ 77:79 (serija 0:3).

Titulą apgynęs „Olympic“ šalies čempionu tapo 18-ąjį kartą.

Šiaurės Makedonijos lyga

Finalo pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Skopjės MZT – Skopjės „Rabotnički“ 80:44.

Portugalijos lyga

Finalo pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Oliveirense“ – Lisabonos „Benfica“ 85:75.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.