EUROLYGA 2023

Su „Žalgirio“ projektu Prienuose siejamas M. Kiltinavičius nemano, kad Harė Krišna jam yra kliūtis

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vasaros turgus jau spėjo nustebinti naujomis sutartimis, tačiau dalis klubų vis dar neturi nei žaidėjų, nei trenerių.

 Marius Kiltinavičius aktyviai dalyvauja Harė Krišna judėjime.<br> lrytas.lt montažas
 Marius Kiltinavičius aktyviai dalyvauja Harė Krišna judėjime.<br> lrytas.lt montažas
Jaunimo krepšinio rinktinės kandidatai, U -20, treniruotė, treneris Marius Kiltinavičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jaunimo krepšinio rinktinės kandidatai, U -20, treniruotė, treneris Marius Kiltinavičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Marius Kiltinavičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Marius Kiltinavičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kiltinavičius Marius, buvęs grupės "Neo" narys<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiltinavičius Marius, buvęs grupės "Neo" narys<br>M.Patašiaus nuotr.
Ieva Zasimauskaitė, Marius Kiltinavičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Ieva Zasimauskaitė, Marius Kiltinavičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Marius Kiltinavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Marius Kiltinavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 5:46 PM

Viena įdomiausių tarpsezonio komandų pretenduoja tapti Prienų „Skycop“ ekipa, kuri dar neturi nei vienos sutarties, tačiau rezga neeilinį planą, kuriame figūruoja ir Kauno „Žalgiris“.

Lrytas.lt žiniomis, tarp dviejų pusių vyksta derybos, po kurių Prienuose turėtų atsidurti 7-8 „Žalgiriui“ priklausantys žaidėjai.

Pagrindinė „Žalgirio“ sąlyga Prienų vadovams – visiška laisvė buriant komandą. „Žalgiris“ nori diegti savo sistemą, todėl čia atsidurs kauniečių parinktas treneris. Visgi kol kas tai tampa didžiausia problema.

Su Prienų klubu viešojoje erdvėje siejamas ir 37-erių NKL komandą Palangos „Kuršius“ praėjusį sezoną treniravęs Marius Kiltinavičius. Tiesa, kol kas konkretumo šioje situacijoje nėra daug.

„Kol kalbos, tol kalbos. Kai nėra sutarties, tai nėra nieko. Kalbos yra, bet daugiau nieko“, – lrytas.lt kalbėjo vienas iš kandidatų stoti prie Prienų ekipos vairio M. Kiltinavičius.

Klampios trenerio paieškos

Pirmiausiai buvo kalbama apie Tomo Masiulio ir Manto Šerniaus variantus, mat prie ekipos komplektacijos smarkiai prisideda ir „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Bet Šarūnas Jasikevičius T.Masiulį ir toliau nori matyti savo trenerių štabe. Darbui su Š.Jasikevičiumi ir Eurolygoje primenybę teikia ir pats T.Masiulis, o M.Šernius dar nespėjo įrodyti savo vertės treniruodamas „Žalgirio“ dublerius Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Kiti variantai – Giedrius Žibėnas ir M. Kiltinavičius.

Lrytas.lt žiniomis, G.Žibėnas buvo susitikęs su „Žalgirio“ ir Prienų atstovais, tačiau Indonezijoje triumfavęs strategas sulaukė įspūdingo pasiūlymo iš Džakartos „Stapac“ ekipos, todėl krypsta Azijos link.

Dar viena įdomi pavardė – M.Kiltinavičius. Su Palangos ekipa M.Kiltinavičius sugebėjo patekti į NKL finalo ketvertą, tačiau šiuo metu yra be klubo.

Neįprastas tikėjimas ir dvasiniai metodai krepšinyje

Lrytas.lt žiniomis, M.Kiltinavičius buvo vienas iš kandidatų treniruoti Prienų ekipą, tačiau trenerio veikla už aikštės ribų galėjo atbaidyti potencialius darbdavius.

Buvęs muzikinės grupės N.E.O. narys kardinaliai pakeitė gyvenimą ir šiuo metu aktyviai dalyvauja krišnaitų judėjime. Pasak krepšinio specialistų, toks gyvenimo būdas treneriui gali tapti kliūtimi kylant karjeros laiptais. Pats M.Kiltinavičius su tuo nesutinka.

„Nežinau, jei kažkam trukdo, tai aš neįlysiu į kiekvieno žmogaus širdį. Viskas priklauso nuo to, ką mes gyvenime vertiname ir ko mums reikia. Jei viską vertiname nežinodami iki galo to, ką vertinam, tai tada galime suklysti. Jei nesate iki galo susipažinę su Harė Krišna judėjimu ir bandote vertinti jį, tai, ko gero, vertinimas bus klaidingas“, – lrytas.lt sakė M.Kiltinavičius.

2017 metų vasarą M.Kiltinavičius stojo prie 20-mečių rinktinės vairo su kuria iškovojo šeštąją vietą. Vis dėlto Lietuvos krepšinio federacija (LKF) M.Kiltinavičiui jaunimo rinktinių globos daugiau nebeskyrė, o viešojoje erdvėje pasigirdo kalbų, kad tai lėmė ir savotiškas trenerio gyvenimo būdas.

„Žurnalistai ar ekspertai gali daug ką kalbėti. Pats nieko negirdėjau ir nelabai gilinausi į tuos dalykus“, – šią situaciją lrytas.lt pakomentavo M.Kiltinavičius.

Treniruočių metu strategas naudoja įvairius meditacijos būdus, kurie žaidėjams padeda pasiruošti rungtynėms. M.Kiltinavičius neslepia, jog meditacija jo gyvenime užima didelę reikšmę, todėl tai bando įdiegti ir profesinėje srityje.

M.Kiltinavičiaus laukia aktyvi vasara, mat treneris lrytas.lt patvirtino, jog sutarties su Palangos klubu neturi ir yra laisvas pasiūlymams. Visgi treneris dar neatmeta ir „Žalgirio“ projekto Prienuose varianto, ir karjeros „Kuršių“ ekipoje.

„Niekas neaišku, bet sezoną Palangoje vertinu labai sėkmingai. Jei ne Jaleno Ross Riley traumą, jis galėjo būti fantastiškas“, – optimistiškai kalbėjo treneris.

Šią savaitę Prienų klubo direktorius Adomas Kubilius viešai teigė, kad klubo situacija turėtų paaiškėti iki liepos pradžios. A.Kublius taip pat patvirtino, jog komanda siekia išlaikyti Mindaugą Lukauskį ir Žygimantą Janavičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.