EUROLYGA 2023

„Kibirkšties“ komandoje – gynėja, kuri per vieną sezoną laimėjo tris skirtingus čempionatus

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda ir toliau rikiuoja gretas naujam sezonui. Sostinės klubas, kuris praėjusiais metais iškovojo Lietuvos čempionato bronzos medalius, pasirašė sutartį su devyniolikmete gynėja Klaudija Serkevičiūte.

Klaudija Serkevičiūtė tapo „Kibirkšties“ nare.<br> bckibirkstis.lt nuotr.
Klaudija Serkevičiūtė tapo „Kibirkšties“ nare.<br> bckibirkstis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-12 11:33, atnaujinta 2019-07-12 16:36

172 cm ūgio krepšininkė savo gyvenimo aprašyme turi neeilinį faktą – per vieną sezoną yra laimėjusi tris skirtingus čempionatus.

2016 metų sezone ji su Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ komanda tapo Moksleivių krepšinio lygos vyriausiųjų merginų (U18) čempionato laimėtoja, su „Aisčių“ komanda iškovojo antros pagal pajėgumą, „Akvilės“ moterų krepšinio lygos, aukso medalius, o su Kauno rajono „Sirenų“ ekipa triumfavo Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL).

Tokį patį pasiekimą turi ir kita „Kibirkšties“ žaidėja Livija Sakevičiūtė.

„Sprendimas pasirinkti „Kibirkšties“ komandą nebuvo sunkus, – sakė K.Serkevičiūtė. – Tai buvo komanda, kurios marškinėlius vieną dieną norėjau vilkėti. Tiesa, galvojau, kad tai įvyks kiek vėliau. Bet tu planuoji, o Dievas juokiasi, tai ir nutiko. Ateinu į labai stiprią komandą ir tuo džiaugiuosi.“

2016 metų tapusi Lietuvos čempione su „Sirenų“ komanda, gynėja vėliau dvejus metus vilkėjo „Aisčių“ ekipos aprangą, o praėjusiame sezone atstovavo Ukmergės „Vilkmergės“ komandai ir tapo šalies vicečempione.

„Praėjęs sezonas man atmintyje išliks ilgam, – prisiminė K.Serkevičiūtė. – Kai pralaimi, turi išmokti pamokas, o pralaimėjimus pamiršti, reikia žiūrėti į naujus iššūkius ir toliau dirbti.

Praėjusio sezono pusfinalyje mes laimėjome prieš labai stiprią „Kibirkšties“ komandą, visos supratome, kad krepšinyje nėra nieko neįmanomo. Džiaugiausi ir savo asmeniniais rezultatais, žinoma, visada galvoji, kad galėjai geriau. Bet tai motyvuoja judėti į priekį ateityje, nes jeigu viską pasieksi, ką tada reikės daryti.“

K.Serkevičiūtė praėjusiame sezone Lietuvos moterų lygoje vidutiniškai per rungtynes rinkdavo po 14 taškų, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 2 kamuolius.

„Mano sprendimą žaisti Vilniuje lėmė klubo viziją. Turėsiu galimybę ne tik rungtyniauti Lietuvos čempionate, tačiau ir tarptautinėse varžybose, – savo sprendimą paaiškino gynėja. – Daug lėmė ir trenerių štabas: Algirdas Paulauskas yra specialistas su kuriuo labai norėjau dirbti.

Kai turi šalia stiprų mokytoją, tai yra puikios sąlygos tobulėjimui, noriu pasinaudoti šia galimybe ir pasisemti patirties. Treneris Gitautas Kievinas yra tas žmogus, kuris žino kaip mane geriausiai išnaudoti aikštėje.

Džiugu, kad kartu dirbsime toliau ir kovosime dėl naujų tikslų. Visada žinodavau, kad „Kibirkštis“ yra ta komanda, kuri niekada nepasiduoda. Pralaimi visi, tačiau, Vilniaus komanda kovoja iki paskutinės sekundės.“

Gynėja per savo karjerą žaidė Lietuvos jaunučių (U16) ir jaunių (U18) rinktinėse, o šiuo metu su jaunimo (U20) rinktine ruošiasi Europos čempionatui. Toje pačioje rinktinėje šiuo metu sportuoja ir dar penkios „Kibirkšties“ krepšininkės.

„Ambicijas turi kiekvienas sportininkas, o jos priklauso nuo išsikeltų tikslų. „Kibirkšties“ komandai kiekvienais metais pritrūksta tik vieno žingsnio iki pirmos vietos. Tai didžiausia ambicija – šie pirmosios vietos medaliai, – Vilniaus klubo sirgaliams žadėjo K.Serkevičiūtė. – O pati asmeniškai noriu patobulėti kiek įmanoma daugiau, taip, kad sulaukčiau kvietimo į Lietuvos moterų rinktinę.“

Be K.Serkevičiūtės kitą sezoną „Kibirkšties“ komandoje taip pat žais Gabrielė Šulskė, Evelina Šataitė, Enrika Matiukaitė, Kristė Druskytė, Saulė Mikelionytė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė, Eglė Zabotkaitė, Justina Kraujūnaitė.

Komandai vadovaus A.Paulauskas ir G.Kievinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.