EUROLYGA 2023

Nenuspėjami „Juventus“ krepšininkai LKL gadins nervus ir favoritams, ir saviems sirgaliams

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>Utenosjuventus.lt nuotr.
Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>Utenosjuventus.lt nuotr.
Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos klubas kelia vieną tikslą - atkrintamosios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2019, 12:46 PM, atnaujinta Sep 21, 2019, 12:52 PM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių" ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt apžvelgia visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius.

Šeštasis – „Juventus“, kuris sezoną pradės išvykoje rugsėjo 21-osios dienos dvikova su Klaipėdos „Neptūnu“.

Utenos „Juventus“

Treneris. 42-ejų Žydrūnas Urbonas šiais metais pažymi atvykimo į „Juventus“ klubą dešimtmetį. Jis 2009 m. tapo Utenos komandos žaidėju, 2012-2017 m. dirbo trenerio padėjėju, o nuo 2017 m. rudens yra vyriausias treneris. Be to, Ž.Urbonas yra „Juventus“ klubo prezidentas ir Utenos rajono savivaldybės tarybos narys (antrą kadenciją).

Biudžetas. 730 tūkst. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą, ketvirtfinalyje pralaimėjo „Rytui“ 1:2. Lietuvos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo „Rytui“.

Optimalus penketas. Shannonas Scottas (JAV, 26, 185), Bryantas Crawfordas (JAV, 22, 191), Vytautas Šulskis (30, 200), Žygimantas Skučas (27, 201), Julius Jucikas (29, 206).

Ką parengė sezonui? Trečiąjį sezoną vyriausiuoju treneriu dirbsiantis Ž.Urbonas pagal darbo trukmę šiose pareigose jau pasiekė Utenos klubo rekordą. Tačiau kitu rekordu – sudėties stabilumo – Utenoje ir toliau nekvepia nė iš tolo. „Juventus“ gretose po vasaros atostogų liko keturi krepšininkai, bet tik du iš jų (Marius Runkauskas ir Gytis Radzevičius) praėjusį sezoną atliko žymius vaidmenis. Ir tai – ne pačius žymiausius.

Uteniškiams, be abejo, buvo gaila išsiskirti su neseniai Lietuvos rinktinėje debiutavusiais Doviu Bičkauskiu bei Martinu Gebenu, taip pat ir dar keliais pamėgtais krepšininkais, tačiau „Juventus“ sugebėjo rasti neblogą pamainą visiems išvykusiems. Abu nauji amerikiečiai – Sh.Scottas ir B.Crawfordas – jau susipažinę, nors ir nedaug, su Europos krepšiniu ir gali tapti komandos žaidimą įsukančiu duetu.

Šio variklio suteiktu impulsu bandys pasinaudoti ir V.Šulskis, ir Ignas Vaitkus, ir Ž.Skučas, ir iš užsienio grįžę Norbertas Giga bei J.Jucikas, kuris praėjusį sezoną žaisdamas Japonijos lygoje, regis, visai nesuko galvos dėl dietos.

Ko tikėtis? Galima neabejoti, kad Utenos krepšininkai kartais gadins nervus favoritams, bet kartais gadins nervus ir saviems sirgaliams, kurie jau praėjusiais sezonais įprato, kad „Juventus“ ne visada laimi prieš aiškius autsaiderius. O jei po paskutiniųjų rungtynių Utenos komanda užims jai įprastą vietą lentelės viduryje, tikriausiai niekas nė trupučio nesistebės.

„Ir vėl bandysime reguliariajame sezone prasimušti tarp 5-6 stipriausių komandų, o atkrintamosiose siekti vietos stipriausiųjų ketverte“, – teigė „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis.

Žaidėjai: Marius Runkauskas, Arnas Beručka, Gytis Radzevičius, Julius Jucikas, Arminas Kleišys, Žygimantas Skučas, Martynas Žvirblis, Shannonas Scottas, Ignas Vaitkus, Norbertas Giga, Bryantas Crawfordas, Vytautas Šulskis,

Iš klubo išvyko: Arvydas Šikšnius („Pieno žvaigždės“), Dovis Bičkauskis („Rytas“), Kenny Gainesas (Tortonos „Derthona“), Karolis Guščikas („Prienai“), Aleksandras Zacharovas (Vladivostoko „Spartak Primorie“), Vaidas Čepukaitis („Prienai“), Martinas Gebenas (baigėsi nuoma), Ugnius Nikitinas (Kauno „LSU-Atletas), Tomas Dimša („Lietkabelis“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.