EUROLYGA 2023

Trijulių krepšinio Lietuvoje krikštatėvis R. Skaisgirys svajoja jį paversti masiniu žaidimu

Televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys (50 metų) buvo vienas tų, kurie daugiau negu prieš dvejus metus ėmėsi gaivinti trijulių (3x3) krepšinį. Gal todėl, kad jis pats – buvęs krepšininkas.

Rolando Skaisgirio remiami krepšininkai per pusketvirto mėnesio pasiekė 5-ąją vietą pasaulio reitinge.<br>LR archyvo nuotr. 
Rolando Skaisgirio remiami krepšininkai per pusketvirto mėnesio pasiekė 5-ąją vietą pasaulio reitinge.<br>LR archyvo nuotr. 
Rolandas Skaisgirys atgaivino trijulių krepšinį Lietuvoje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Rolandas Skaisgirys atgaivino trijulių krepšinį Lietuvoje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Grinevičius, „Lietuvos rytas“

Nov 9, 2019, 5:37 PM, atnaujinta Nov 9, 2019, 5:42 PM

Nors kelias nebuvo lengvas, o derliaus pavyko sulaukti tik šiais metais, prodiuseris R.Skasgirys neslėpė visada tikėjęs, kad turi būti koks nors būdas patekti į šios sporto šakos elitą.

– Iki šių metų pastarąjį kartą 3x3 krepšinyje Lietuva medalius iškovojo 2014-aisiais. Po to – kelerių metų štilis. Nuo ko prasidėjo trijulių krepšinio sugrįžimas į Lietuvą?

– Na, dar mes su Rolandu Matuliu (46 m.) ir Eriku Kučiausku (47 m.) prieš nemažai metų laimėjome pirmąjį 3x3 pasaulio čempionatą (juokiasi).

Pamenu, pirmą kartą mintis imtis trijulių krepšinio renginių kilo tuomet, kai su kolegomis galvojome apie masinius renginius, skirtus Lietuvos šimtmečiui ir visoms amžiaus bei socialinėms grupėms.

Tuomet pradėjome domėtis šiuo sportu, netrukus pasirodė žinia, kad jis tapo olimpinis, ir mes supratome, jog Lietuvai reikia kuo skubiau vytis tą traukinį, kuris važiuoja į Tokiją. Prireikė dvejų metų – jau lyg ir pasivijome.

– Buvote tas žmogus, kuris subūrė „Gulbelės“ komandą iš sportininkų, aktyviai žaidžiančių tradicinį krepšinį, turinčių sutartį su klubu. Kodėl Lietuvoje nėra daugiau tokio lygio 3x3 komandų?

– Ši komanda sudaryta iš Šakių „Vyčio“ klubo žaidėjų. Nors tai – mano gimtųjų Šakių klubas, tai padaryti vis tiek nebuvo lengva. Turėjau įtikinėti krepšininkus, juos skatinti ir tuo, kad užsidirbs pinigų, ir pasakodamas apie olimpines žaidynes.

Mano manymu, visi krepšininkai, kurie per mėnesį uždirba iki penkių tūkstančių eurų, turi žaisti trijulių krepšinį. Taip ir papildomų pinigų užsidirbs, ir taps stipresni kontaktiniame krepšinyje, ugdys ištvermę.

Tai, kad rizikuoja patirti traumų, yra visiška nesąmonė – jų galima patirti bet kada. Žinoma, čia reikia ir klubų supratingumo. Mes parodėme pavyzdį.

– Ko dar trūksta Lietuvos 3x3 krepšiniui?

– Dviejų trijų gero lygio komandų ir tokių įspūdingų renginių, kokie vyksta kai kuriose pasaulio šalyse.

Abiem kryptimis sunkiai dirbame ir tikimės, kad šis sportas taps mada, o renginiai – tokie masiniai, kokie yra kitur. Aišku, labai svarbi bus ir olimpinė atranka, jai ruošimės tikrai kruopščiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.