EUROLYGA 2023

„Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK

Kada, jeigu ne dabar? Toks turėtų būti Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų šūkis per pirmąsias šiais metais Čempionų lygos rungtynes su Salonikų PAOK klubu. Nutraukti trijų pralaimėjimų seriją bandantys klaipėdiečiai antradienį priims varžovus, kurie labai retai laimi ir Čempionų lygoje, ir Graikijos pirmenybėse.

 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>bcneptunas.lt nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>bcneptunas.lt nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>bcneptunas.lt nuotr.
 „Neptūno“ varžovas – Graikijos lygos autsaideris PAOK.<br>bcneptunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 2:03 PM

„Neptūnas“ šį sezoną gerai pradėjo Čempionų lygos varžybas, bet gruodžio mėnesį pralaimėjo visas trejas rungtynes ir D grupėje iškrito iš pirmojo ketverto. Klaipėdos komanda per 9 turus iškovojo 4 pergales ir dalijasi penktąją vietą su Brindizio „Happy Casa“. PAOK yra dar žemiau – Salonikų komanda laimėjo tik 3 kartus ir dalijasi septintąją vietą su Stambulo „Beşiktaş“.

Tiesa, galimybės pakilti į pirmąjį ketvertą ir patekti į atkrintamąsias varžybas dar neprarado nei „Neptūnas“, nei PAOK. Likus penkiems turams iki pirmojo etapo pabaigos, padėtis D grupėje yra labai paini, o lyderius nuo autsaiderių skiria vos keturi taškai.

Pirmaujantys Bonos „Telekom“ ir Dižono JDA klubai turi po 6 pergales, jiems ant kulnų minančios „Zaragoza“ ir Sombathejaus „Falco“ komandos – po 5 pergales.

Nors PAOK klubas tarp autsaiderių atsidūrė ir Graikijos lygoje, jis prieš kelionę į Klaipėdą truputį pataisė nuotaiką. Sekmadienį PAOK krepšininkai šventė pergalę kone svarbiausiose sezono rungtynėse – Salonikų derbyje. Jame PAOK savo arenoje įtikinamai 101:84 nugalėjo „Aris“ komandą, kurioje žaidžia Martynas Gecevičius.

Vis dėlto „Neptūno“ varžovų padėtis nacionalinėse pirmenybėse yra labai prasta. PAOK laimėjo vos 4 iš 14 rungtynių ir lenkia tik vieną komandą – 3 pergalęs iškovojusią „Aris“. Iš Graikijos pirmosios lygos iškris dvi silpniausi klubai, tad turtingą istoriją turintys PAOK ir „Aris“ šiuo metu yra degančioje zonoje.

Ieškodami išeities iš labai sunkios padėties, PAOK vadovai neseniai griebėsi permainų. Prieš pat Naujuosius metus buvo nutrauktos sutartys su dviem amerikiečiais: pagrindiniu įžaidėju JeQuanu Lewisu (Čempionų lygoje pelnydavo 11,7 taško ir atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo) ir puolėju Amanze Ekegeze (4,3 taško). Vietoj jų pakviesti du kiti JAV krepšininkai Bobby Brownas ir Shannonas Shorteris.

35 metų 188 cm ūgio B.Browno pavardė turėtų būti gerai žinoma visiems Europos krepšinio sirgaliams. Šis mažylis geriausiu karjeros laikotarpiu spindėjo Sienos „Montepaschi“ klube ir 2012-2013 metų sezone netgi tapo rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju. Praėjusį sezoną jis rungtyniavo Kinijos lygoje, tačiau šio sezono pradžioje kelis mėnesius nežaidė jokiame klube.

30-metis 193 cm ūgio Sh.Shorteris gali pasigirti nebent tuo, kad per krepšininko karjerą pamatė beveik visą pasaulį. Nuo tada, kai išvyko iš gimtosios šalies, jis per aštuonis sezonus žaidė net dešimties šalių lygose: Meksikos, Argentinos, Libano, Korėjos, Japonijos, Kinijos, Australijos, Izraelio, Prancūzijos ir Turkijos.

Salonikų PAOK

Graikijos lyga. Laimėjo 4 iš 14 rungtynių ir užima priešpaskutinę 13-ąją vietą (paskutinėje vietoje esantis Salonikų „Aris“ turi 3 pergales). Praėjusį sekmadienį autsaiderių dvikovoje namie nugalėjo „Aris“ 101:84 (A.Smithas 26, Sh.Shorteris 23, A.Bestas 12).

Lyderiai: A.Smithas (16,4 tšk.), A.Bestas (9,7 tšk.), A.Wigginsas (9 tšk., 7,2 atk.kam.) ir Z.Knowlesas (8,9 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 3 iš 9 rungtynių ir grupėje dalijasi paskutinę vietą su Stambulo „Beşiktaş“. Sezono pradžioje PAOK patyrė 4 iš eilės pralaimėjimus, po to iškovojo 3 iš eilės pergales (namie nugalėjo Brindizio „Happy Casa“ ir „Zaragoza“ bei svečiuose – Bonos „Telekom“), bet prieš švenčių pertrauką vėl pralaimėjo dukart iš eilės (svečiuose „Beşiktaş“ ir namie Sombathejaus „Falco“).

Lyderiai: A.Smithas (18,6 tšk.), A.Wigginsas (10,6 tšk., 5,6 atk.kam.), A.Bestas (10,4 tšk.) ir Z.Knowlesas (7,6 tšk., 5,8 atk.kam.). Šeši legionieriai iš Šiaurės Amerikos pelnė 80 proc. komandos taškų.

Pirmosios rungtynės. Spalio pabaigoje Salonikuose „Neptūnas“ nugalėjo 94:72 (D.Gailius 13, O.Olisevičius 12, S.Galdikas ir G.Masiulis po 11/ A.Smithas 19, A.Wigginsas 17, A.Tsochlas 12).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.