EUROLYGA 2023

Po nesėkmės surengęs treniruotę Š. Jasikevičius: „Turiu prisiimti atsakomybę, neparuošiau komandos“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po LKL čempionato sekmadienio rungtynių savojoje aikštėje su „Šiauliais“ ir skaudaus pralaimėjimo varžovams 83:86 pavėlavo į tradicinę spaudos konferencija, nes žalgiriečiams surengė treniruotę.

Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2020, 9:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2020, 9:35 PM

„Norėčiai atsiprašyti, kad vėluoju į spaudos konferenciją, kad priverčiau jus laukti. Kitas dalykas, noriu atsiprašyti Kauno „Žalgirio“ fanų už tokį mūsų pasirodymą. Noriu pasveikinti trenerį (Antaną) Sireiką ir „Šiaulius“ su pergale.

Turiu prisiimti atsakomybę, kaip komandos vyr. treneris. Neparuošiau komandos. Jau eilę kartų mes pro pirštus žiūrime į LKL rungtynes ir tai yra kažkiek logiška, nes mums geriau sekasi Eurolygoje dabar. Žaidėjai pasijunta, kad kažkuriuo momentu turbūt yra labai geri.

Kaip treneris, turėčiau dar daugiau įlysti į jų vidų, bet nepavyko. Norėjau, kad vakar po sunkios savaitės pailsėtų ir žaidėm esu jais po laisvos dienos. Kaip tai darome daug kartų prieš LKL rungtynes, bet aišku, kad vaizdas aikštelėje momentais būna kraupus“, – sakė Š.Jasikevičius.

– Ar tai pirmas atvejus, kai po rungtynių surengiate žaidėjams treniruotę?

– Gal, nežinau.

– „Šiauliai“atkovojo daugiau kamuolių. Kokios to priežastys?

– Priežastis, kurias išvardinau tau prieš kelias minutes. Tai, kad kai kurie (žaidėjai) nesugeba užsivesti prieš LKL rungtynes ir aš, kaip treneris, jų neužvedu. Kažkur...

– Kodėl Thomas Walkupas rungtynes pradėjo nuo trečiojo kėlinio? Buvo idėja pataupyti šį žaidėją?

– Ar tu žiūri mūsų rungtynes LKL? Čia tau pirmą sykį taip mes darome? Tai kas antros rungtynės taip yra. Įdėja yra (ta), kad mes turime jauną įžaidėją, kuriuo labai tikime ir kuriam reikia labai žaisti. Nesuprantu, atrodo pirmą sykį tokius dalykus darytume...

Tuo metu „Šiaulių“ treneris A.Sireika džiaugėsi pergale.

„Labai džiugu, nes seniai buvome laimėję tokias stipresnes ar geresnes rungtynes. Buvo nelabai kokia nuotaika, visokios bėdos užpuolė.

Labai džiaugiuosi už tuos vyrus, kurie kovėsi aikšteėje, kurie patikėjo. Kažko žaidime nepakeitėme, bet tapome draugiškesnė ir monolitiškesnė komanda.

Kaip sakiau prieš rungtynes, daugiau spinduliuokime gėrio, vienas kitam linkėkime gero. Tai galime prisijaukinti Fortūną. Čia buvo lygi kova, varžovai nepataikė pabaigoje, o mes sugebėjome atsikovoti kamuolius. Tai yra nemaža dalis sėkmės. Džiaugiuosi už vyrų darbą ir už pergalę“, – sakė A.Sireika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.