EUROLYGA 2023

Žmogus nufilmavo sraigtasparniu skrendantį K. Bryantą likus 31 minutei iki katastrofos

Kalifornijoje gyvenantis Davidas Lyudmirsky į socialinius tinklus patalpino vaizdo įrašą, kuriame teigia, kad jis nufilmavo Kobe Bryanto sraigtasparnį „Sikorsky S-76“ likus vos 31 minutei iki katastrofos. Tuo metu orlaivyje buvo devyni žmonės, įskaitant NBA legendą ir jo dukrą Gianną.

K.Bryanto malūnsparnis 12 minučių sukinėjosi Gledeile<br> twitter.com 
K.Bryanto malūnsparnis 12 minučių sukinėjosi Gledeile<br> twitter.com 
Tragedijos vieta, kur sudužo malūnsparnis, skardinęs Kobe Bryantą, jo dukrą Gianni ir dar septynis žmones<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Tragedijos vieta, kur sudužo malūnsparnis, skardinęs Kobe Bryantą, jo dukrą Gianni ir dar septynis žmones<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Tragedijos vieta, kur sudužo malūnsparnis, skardinęs Kobe Bryantą, jo dukrą Gianni ir dar septynis žmones<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Tragedijos vieta, kur sudužo malūnsparnis, skardinęs Kobe Bryantą, jo dukrą Gianni ir dar septynis žmones<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Paai<br>lrytas.lt montažas
Paai<br>lrytas.lt montažas
 K.Bryantas prie malūnsparnio<br> twitter.com 
 K.Bryantas prie malūnsparnio<br> twitter.com 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 5:11 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 6:22 PM

Their only Drems twitter pasivadinęs D.Lyudmirsky įkėlė vaizdo įrašą ir parašė: „Aš stengiuosi filmuoti ir fotografuoti visą, kas yra keista ir vyksta virš mano namų Glendeile. Gaila, bet aš ryte nesupratau, kad filmuoju Kobe Bryanto sraigtasparnį su jo dukra ir kitais likus 31 minutei iki katastrofos“.

Oficialiai pranešta, kad K.Bryanto orlaivis išties net 12 minučių buvo virš Glendeilo.

Teigiama, kad sekmadienį 9 val. 16 min. skrydžių valdymo centras paprašė K.Bryanto sraigtasparnio pilotą Arą Zobayaną palaukti ir neskristi „Mamba Sports“ akademijos link, nes tuo pat metu netoliese leidosi kitas sraigtasparnis.

Pilotas išgirdo reikalavimą ir atsakė, kad kurį laiką suks ratus apie Glendeilą. Būtent tuo metu sraigtasparnis ir buvo nufilmuotas.

A.Zobayano sprendimas sukti ratus Glendeile buvo neįprastas. Kaip praneša leidinys „The Journal“, sraigtasparnis, skirsdamas iš „Orange County“ į „Thousand Oaks“ teritoriją, dažniausiai neskrenda taip toli į šiaurę, kad pasiektų Glendeilą.

Pilotai, atlikdami tokį skrydį, įprastai taip nesielgdavo. 12 minučių apie Glendeilą ratus sukęs A.Zobayanas gavo leidimą skristi specialiomis sąlygomis.

Apie 9.40 val. sraigtasparnis galiausiai pakeitė kryptį ir ėmė judėti kalnuotos „Thousand Oaks“ teritorijos link.

41 metų K.Bryantas, jo 13-metė dukra Gianna ir dar septyni keleiviai bei įgulos nariai sekmadienį tvyrant tirštam rūkui skrido sraigtasparniu, kuris rėžėsi į kalvos šlaitą Kalabasase į vakarus nuo Los Andželo.

Penkiskart NBA čempionas ir dukart olimpinis čempionas K. Bryantas laikomas vienu geriausių krepšininkų per visą istoriją.

Jis buvo legendinė figūra ir per du dešimtmečius trukusią įspūdingą karjerą su „Los Angeles Lakers“ tapo vienu iš pasaulio krepšinio veidų.

Dešimtys ugniagesių ir pirmosios pagalbos medikų pasiekė degančias sraigtasparnio „Sikorsky S-76“ nuolaužas sunkiai prieinamoje vietoje, bet išgyvenusiųjų nerado.

Sraigtasparnis sudužo vos kelios valandos po to, kai dabartinė „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas per šeštadienio rungtynes Filadelfijoje aplenkė K.Bryantą NBA visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše, atsidurdamas trečioje vietoje.

K.Bryanto paskutinis įrašas socialinėje žiniasklaidoje yra tviterio žinutė su pasveikinimu L.Jamesui.

„Toliau stumi žaidimą į priekį, @KingJames, – rašė K.Bryantas. – Didelė pagarba, mano broli #33644.“

Per 1996-aisiais, iškart po vidurinės prasidėjusią karjerą K.Bryantas penkis kartus tapo NBA čempionu, o iš krepšinio pasitraukė 2016-aisiais.

Jis taip pat du kartus laimėjo olimpinį auksą, padėjęs iš NBA žvaigždžių sudarytai JAV rinktinei triumfuoti 2008-aisiais Pekine ir 2012-aisiais Londone.

Su NBA K.Bryantas 2016 metais atsisveikino pelnęs 60 taškų per pasakišką paskutinį pasirodymą „Staples Center“ arenoje Los Andžele.

Buvusio NBA žaidėjo Joe Bryanto sūnus gimė Filadelfijoje, tėvui atstovaujant šio miesto komandai „76ers“.

J.Bryantas nuo 1984 iki 1991 metų žaidė Italijoje, taip plėsdamas sūnaus akiratį, svajojusį tėvo pėdomis nusekti į NBA.

Profesionalu K.Bryantas tapo būdamas 17 metų ir pateko tiesiai į NBA – jis yra vos šeštas tokį šuolį iš vidurinės mokyklos padaręs žaidėjas.

Būdamas 18-os K.Bryantas tapo tuo metu jauniausiu NBA žaidėju, mačą starto penkete pradėjusiu jauniausiu krepšininku NBA istorijoje, taip pat jauniausiu NBA žaidėju, laimėjusiu dėjimo į krepšį konkursą.

Su K.Bryantu ir Shaquille'u O'Nealu „Lakers“ ekipa iškovojo tris NBA čempionės titulus iš eilės – 2000–2002 metais, susigrąžindama nuo 1988-ųjų neregėtą šlovę.

K.Bryanto karjera kone žlugo 2003-iaisiais, kai jis Kolorade buvo areštuotas 19-metei viešbučio darbuotojai pateikus skundą dėl lytinio smurto. Tame viešbutyje krepšininkas buvo apsistojęs prieš kelio operaciją.

K.Bryantas buvo apkaltintas išžaginimu. Jis prisipažino dėl neištikimybės, bet teigė merginos nežaginęs.

2004 metais byla buvo nutraukta kaltintojai atsisakius liudyti teisme. Atskiras civilinis ieškinys buvo sureguliuotas jo sąlygų viešai neskelbiant.

Baigęs krepšininko karjerą K.Bryantas sėkmingai ėmė darbuotis pramogų industrijoje.

2018-aisiais jis laimėjo „Oskarą“ už animacinį trumpametražį filmą „Brangus krepšinis“ (Dear Basketball) – meilės laišką sportui, atnešusiam jam šlovę ir turtus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.