EUROLYGA 2023

Po teisėjų užpuolimo Graikijoje – sužeisto L. Lamonicos reakcija: „Idiotų būna visur“

„Idiotų būna visur, tačiau man viskas gerai“, – sugrįžęs namo Italijos žiniasklaidai kalbėjo po Eurolygos rungtynių užpultas teisėjas Luigi Lamonica.

Luigi Lamonica buvo užpultas po rungtynių Graikijoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Luigi Lamonica buvo užpultas po rungtynių Graikijoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Luigi Lamonica buvo užpultas po rungtynių Graikijoje.<br>M.Ambrazo nuotr.
Luigi Lamonica buvo užpultas po rungtynių Graikijoje.<br>M.Ambrazo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 8:24 AM, atnaujinta Feb 23, 2020, 8:26 AM

Teisėjų brigada buvo užpulta Graikijos sostinėje po vietos „Panathinaikos“ ir svečių iš Ispanijos „Barcelona“ komandos susitikimo. Incidentas užfiksuotas penki kilometrai nuo OAKA arenos, kurioje vyko Eurolygos rungtynės.

Kol kas neidentifikuoti užpuolikai išdaužė galinį taksi automobilio langą ir per išpuolį smarkiausiai sužeidė italą 54-erių metų Luigi Lamonicą, kuris atsidūrė ligoninėje ir ten buvo prižiūrimas visą naktį. Šeštadienį L.Lamonica jau lydimas policijos grįžo į viešbutį, paskui išvyko į oro uostą ir vėliau grįžo į tėvynę. Graikijos policija atlieka nusikaltimo tyrimą.

„Man buvo sužeistas smakras ir ranka, tačiau pavyko išvengti didesnių bėdų, jau galėsiu teisėjauti kitose Eurolygos rungtynėse“, – sakė L.Lamonica.

Kartu su L.Lamonica dvikovai Atėnuose teisėjavo 45-erių metų slovėnas Damiras Javoras ir po mėnesio 50-metį švęsiantis turkas Eminas Mogulkocas. Juos automobilyje lydėjo graikas Nikos Pitsilikas.

Turkijos arbitras atskleidė ir daugiau užpuolimo detalių.

„Jie privažiavo iš kairės pusės ir sudaužė automobilio stiklą, o šukės ir sužeidė L.Lamonicos veidą. Mes neturėjo žalio supratimo, kas buvo užpuolikai, nes motoroleris neturėjo jokių numerių, o jie savo veidus buvo paslėpę po kaukėmis“, – pasakojo E.Mogulkocas.

Penktadienio rungtynes prie 11 tūkst. žiūrovų rezultatu 92:81 laimėjo svečiai iš Katalonijos.

„Panathinaikos“ klubas Eurolygos čempionate po 25-ių turų užima šeštają vietą (14 pergalių ir 11 pralaimėjimų), o „Barcelona“ ekipa rikiuojasi trečia (19/6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.