EUROLYGA 2023

„Rytas“ europinį sezoną baigs siekdamas paguodos pergalės prieš „Galatasaray“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai antradienį uždarys tarptautinį sezoną. Vilniečiai paskutinėse Europos taurės „Top 16“ dalies rungtynėse savo arenoje susitiks su Stambulo „Galatasaray“ klubu, tačiau šios rungtynės bus svarbios tik svečiams iš Turkijos.

„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2020, 2:20 PM

„Rytas“ jau prarado galimybę patekti į ketvirtfinalį.

Padėtis. Europos taurės „Top 16“ dalies G grupėje po penkių turų pirmauja po tris pergales iškovojusios „Monaco“ ir Kazanės „Uniks“ komandos, o „Rytas“ ir „Galatasaray“ turi po dvi pergales.

„Uniks“ jau užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas, „Rytas“ prarado galimybę jį iškovoti. Dėl antrojo kelialapio varžosi „Monaco“ ir „Galatasaray“.

Vilniaus komandos viltys žlugo dėl prastesnių rezultatų tarpusavio dvikovose su „Monaco“ ir „Uniks“ klubais. Jei vilniečiai antradienį laimės paskutines rungtynes, jie pagal pergales pavyks „Monaco“ ir „Uniks“ rungtynes pralaimėjusią komandą, bet vis tiek užims tik trečiąją vietą, nes Monako ekipai pralaimėjo didesniu skirtumu, negu ją nugalėjo, o Kazanės klubui pralaimėjo abu kartus.

„Galatasaray“ dėl tos pačios priežasties negali aplenkti Kazanės klubo, bet vis dar gali išstumti iš atkrintamųjų varžybų Monako komandą.

Tiesa, abejos „Galatasaray“ ir „Monaco“ rungtynės baigėsi vienodu 12 taškų skirtumu (varžovai pasidalijo po pergalę), o „Monaco“ taškų skirtumas kitose rungtynėse (+26) yra daug geresnis negu „Galatasaray“ (-27). Todėl Stambulo krepšininkams reikia ne tik dideliu skirtumu laimėti Vilniuje, bet ir sulaukti didelio „Monaco“ pralaimėjimo.

„Monaco“ ir „Uniks“ komandos trečiadienį susitiks Monake.

Kitos grupės. Kelialapius į ketvirtfinalį jau užsitikrino Belgrado „Partizan“ (E grupė), Malagos „Unicaja“ ir Bursos „Tofaş“ (H grupė).

Į antrąjį kelialapį E grupėje pretenduoja Stambulo „Darüşşafaka“ ir Bolonijos „Virtus“. Šios komandos turi po tris pergales ir trečiadienį susitiks Stambule.

F grupėje galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas dar neprarado nė viena iš keturių komandų. Patrų „Prometheas“ ir Venecijos „Reyer“ iškovojo po tris pergales, Oldenburgo EWE ir Brešos „Leonessa“ – po dvi. Antradienį paskutiniame ture EWE priims „Prometheas“, „Leonessa“ – „Reyer“. Šioje grupėje vis dar įmanoma, kad visos keturios komandos surinks vienodai pergalių ir vietas pasiskirstys pagal įmestus ir praleistus taškus.

Verta pažymėti, kad net komandoms, kurios jau užsitikrino kelialapius, paskutinės rungtynės bus svarbios. Per atkrintamąsias varžybas aikštės pranašumą serijose gaus klubai, kurie geriau žaidė „Top 16“ dalyje.

Po penkių turų „Top 16“ dalies lyderės yra po keturias pergales iškovojusios „Partizan“ ir „Unicaja“ komandos.

Stambulo „Galatasaray“ iš arti

Turkijos lyga. Laimėjo 15 iš 21 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą. Daugiau pergalių turi Stambulo „Anadolu Efes“, Izmyro „Karşıyaka“ (po 18) ir Stambulo „Fenerbahçe“ (16). Praėjusią savaitę žaidė dvejas rungtynes, kuriose svečiuose nugalėjo „Fenerbahçe“ 80:75 (Z.Auguste‘as 17, J.Robersonas 15) ir namie Bursos „Tofaş“ 80:75 (A.Harrisonas 27, A.Poythressas 11, Z.Auguste‘as 10).

Lyderiai: A.Harrisonas (13,4 tšk., 3,2 rez. perd.), A.Poythressas (12,7 tšk., 5,7 atk. kam.), G.Whittingtonas (12,4 tšk.), Z.Auguste‘as (12,3 tšk., 6,6 atk. kam.) ir T.Websteris (11,1 tšk., 4,2 rez. perd.).

Turkijos taurė. Vasario viduryje Turkijos taurės ketvirtfinalyje nugalėjo „Tofaş“ 98:81, bet pusfinalyje pralaimėjo Stambulo „Darüşşafaka“ 71:85.

Europos taurė. Pirmajame etape laimėjo 6 iš 10 rungtynių ir grupėje užėmė antrąją vietą. „Top 16“ etape laimėjo 2 iš 5 rungtynių ir G grupėje dalijasi trečiąją vietą su „Rytu“.

Lyderiai: A.Harrisonas (15,8 tšk., 5,2 išpr. praž.), A.Poythressas (13,6 tšk., 7,1 atk. kam.), Z.Auguste‘as (12,8 tšk., 7,1 atk. kam.), G.Whittingtonas (12,5 tšk., 6,4 atk. kam.) ir T.Websteris (11,4 tšk., 3,9 rez. perd.).

Pirmosios rungtynės. Sausio viduryje išvykoje „Rytas“ laimėjo 89:73 (E.Bendžius 21, P.Cruzas 19, A.Butkevičius 14/ A.Harrisonas 22, A.Poythressas 19, G.Whittingtonas 12).

Permainos ir traumos. Gruodžio pradžioje kelio traumą patyrė ir iki šiol žaisti negali L.Jonesas, sausio viduryje kelio traumą patyrė G.Whittingtonas, kurio sugrįžimas numatomas kovo viduryje. Dėl traumų šį sezoną tik dvejas rungtynes žaidė M.Arapovičius. Paaiškėjus, kad L.Jonesas gydysis ilgiau, nei manyta iš pradžių, „Galatasaray“ vasario pradžioje pakvietė dar vieną amerikietį J.Robersoną (iki tol žaidė „South East Melbourne Phoenix“).

Optimalus penketas. Johnas Robersonas (JAV, 31, 180), Tai Websteris (Naujoji Zelandija, 24, 193), Aaronas Harrisonas (JAV, 25, 198), Alexas Poythressas (JAV, 26, 206), Zachas Auguste‘as (JAV, 26, 208). Treneris Ertugrulis Erdoganas.

Europos taurės „Top 16“ etapas.

Grupių lentelės po 5 turų

E grupė: Belgrado „Partizan“ – 4, Bolonijos „Virtus“ – 3, Stambulo „Darüşşafaka“ – 3, Trento „Dolomiti Energia“ – 0.

F grupė: Patrų „Prometheas“ – 3, Venecijos „Reyer“ – 3, Oldenburgo EWE – 2, Brešos „Leonessa“ – 2.

G grupė: „Monaco“ – 3, Kazanės „Uniks“ – 3, Vilniaus „Rytas“ – 2, Stambulo „Galatasaray“ – 2.

H grupė: Malagos „Unicaja“ – 4, Bursos „Tofaş“ – 3, Badalonos „Joventut“ – 2, „Andorra“ – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.