EUROLYGA 2023

Nutrauktas sezonas pajamų neatims: „Rytas“ toliau gaus milijoninę savivaldybės paramą

Lietuvos krepšinio arenose tyla spengia jau beveik mėnesį. Kovo 13-ąją Lietuvos krepšinio lyga (LKL) užvėrė duris, taip užbaigdama ir devynių miestų komandų veiklą. Tiesa, nors sezonas potencialiai baigėsi dviem mėnesiais anksčiau, savivaldybės parama komandoms keistis neturėtų.

Rolandas Jarutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rolandas Jarutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Adomas Bužinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Adomas Bužinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Adomas Bužinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Adomas Bužinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 7, 2020, 5:50 PM, atnaujinta Apr 7, 2020, 6:07 PM

Vilniaus miesto savivaldybė portalą lrytas.lt informavo, jog visi profesionalūs sostinės klubai, gavę paramą, ją ir toliau gaus, ji nebus mažinama. Nepaisant to, kad jokios veiklos šiuo metu klubai nevykdo. Tarp jų – ir Vilniaus „Rytas“, kuris per metus iš savivaldybės gauna 1,2 mln. eurų paramą.

„Finansavimas profesionaliems sporto klubams yra ilgalaikis, skirtas klubus remti trejus metus. Vilniaus miesto savivaldybė laikysis sutartyse numatytų įsipareigojimų ir visus klubus pagal šią rėmimo programą rems nenutrūkstamai“, – portalui lrytas.lt aiškino savivaldybės administracijos projektų vadovas Rokas Germanavičius.

Vilniaus miesto savivaldybė yra viena iš „Ryto“ dalininkė. Klubą taip pat valdo verslininkas Darius Gudelis, buvęs klubo sporto direktorius Linas Kleiza, viešoji įstaiga „Perlas“ ir bendrovė „Norvelita“.

„Trejų metų finansavimo programa iš principo įrėmina tiek savivaldybę, tiek klubą. Viena vertus, tai yra gerai, nes tu žinai, jog turėsi bazines pajamas kiekvienais metais, – „Ryto“ tinklalaidėje kalbėjo komandos valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas. – Antra vertus, tai padaro šiokią tokią lygiavą, nes visus imame pagal tuos pačius kriterijus. Mes, iš savivaldybės pusės, klubui skiriame po 1,2 milijono eurų ir taip bus 3 metus į priekį.

Ta sistema yra aiški. Daug kas ją kvestionuoja. Yra manančių, kad savivaldybė turėtų daugiau remti klubą. Mano nuomone, ši suma galėtų būti didesnė. Iš principo reikia suprasti, jog „Rytas“ sukasi pats iš savęs. Jei klubo biudžetas yra 3,5 mln. eurų, o 1,2 mln. yra savivaldybės parama, tad virš 2 mln. klubas susirenka iš privačių rėmėjų. Tai yra didžiausia suma visoje Lietuvoje. Mes mėgstame lygintis su artimiausiomis komandomis, bet nei viena iš jų nepritraukia tiek privačių pinigų.“

Lrytas.lt žiniomis, „Rytas“ prieš šį sezoną turėjo daugiau nei 1 mln. eurų skolų. 

Raginimas nemokėti atlyginimų

Nutrauktas LKL sezonas pasėjo baimę tiek žaidėjams, tiek kitiems klubo darbuotojams. Lygos užkulisiuose pasklido ir viešas raginimas nemokėti žaidėjams atlyginimų už kovo mėnesį. Vis dėlto į šį Klaipėdos „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus raginimą neatsižvelgė Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubai, kurie susitarė su žaidėjais dėl kompensacijų.

Vis dėlto portalo basketnews.lt žiniomis, S.Ambrazevičiaus idėją aktyviai palaikė ir Vilniaus „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis.

„Dabar kalbame apie daug svarbesnius dalykus – sveikatą, žmonių gyvybes. Kas bus po kelių mėnesių, žiūrėsime. Nieko aiškiau neįmanoma dabar sakyti, nes nėra ką sakyti – dabar tiesiog uždarinėjame sezoną, kuris baigėsi kovo mėnesį“, – kovo pabaigoje lrytas.lt sakė R.Jarutis.

LKL valdybos posėdyje kovo 13 dieną nutarta nutraukti šalies krepšinio pirmenybes. Čempionu paskelbtas po 24 turų pirmavęs Kauno „Žalgiris“, antras – „Rytas“, trečias – Panevėžio „Lietkabelis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.