EUROLYGA 2023

Koronavirusas nesustabdė R. Giedraičio klubo: po išradingo ėjimo – „sprogęs“ internetas Vokietijoje

„Mūsų jaunimo ugdymo sistema yra unikali“, – tokiais žodžiais Eurolygos rungtynių metu viešint Berlyne lrytas.lt atskleidė ALBA komandos vadovas Marco Baldi.

 Berlyno ALBA komanda sunkiu metu rado veiklos.<br> Lrytas.lt montažas
 Berlyno ALBA komanda sunkiu metu rado veiklos.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 3:46 PM, atnaujinta Apr 8, 2020, 4:42 PM

57-erių specialistas tuomet papasakojo, kad po ALBA ekipos sparnu dirba daugybę vaikų trenerių, o Berlyno komanda yra smarkiai įsisukusi į vietinės bendruomenės gyvenimą.

Savo gretose Roką Giedraitį turintis Vokietijos klubas pagal krepšinio sekciją yra didžiausias visoje šalyje.

„Mūsų sistemoje dirba 120 jaunimo trenerių, iš kurių 90 gauna pilnus atlyginimus. Darželiuose per mūsų klubą sportuoja apie 10 000 vaikų kiekvieną savaitę“, – lrytas.lt pasakojo 2009 ir 2015 metų geriausiu Eurolygos vadovu pripažintas M.Baldi.

Tačiau ką daryti su tokiu kiekiu trenerių ir sportuojančių vaikų, kuomet visą Europą sukaustė siaučiantis COVID-19 virusas ir žmonės gyvena karantino sąlygomis?

Klubas nusprendė, kad reikia treniruotes perkelti į internetinę erdvę. Atrodytų, kad tai buvo tarsi savaime suprantamas žingsnis, tačiau tokio milžiniško efekto, panašu, nesitikėjo net ir pats ALBA klubas, kuris ėmė samdyti netgi papildomus darbuotojus šiuo laikotarpiu.

ALBA ėmė talpinti mokomųjų mankštų medžiagą internete, kuri skirta įvairių amžiaus grupių moksleiviams ir darželinukams. Prieš dvi savaites patalpinti pirmieji vaizdo įrašai sulaukė didžiulio populiarumo Vokietijoje ir juos jau peržiūrėjo po 1,5 milijono kartų.

„Galime sakyti, kad per kelias dienas tapome tarsi maža televizijos produkciją gaminanti kompanija. Pradžioje, žinoma, buvo chaoso ir klausimų, bet šalia viso to ėjo ir gera energija. Turėjome greitai atlikti savo darbą, jautėme nuovargį ir po truputį pradėjome kviestis daugiau žmonių dirbti su šiuo projektu.

Mes dabar kuriame turinį kelioms grupėms: darželinukams, pradinių klasių, vidurinių mokyklų moksleiviams. Visos trys grupės yra gana skirtingos, tad montuojami vaizdo įrašai yra trijuose skirtinguose ofisuose.

Dauguma darbuotojų dabar ir dirba su šiuo projektu, esame netgi numatę strateginį planą įvairioms amžiaus grupėms“, – meedia.de tinklalapiui pasakojo ALBA komunikacijos direktorius Justusas Strauvenas.

Jis patvirtino, kad ši idėja kilo tuomet, kada buvo imta galvoti, ką daryti turint didžiulį kiekį trenerių ir sportuojančių vaikų, kad jų darbas būtų tęsiamas ir toliau. Tad buvo nuspręsta keltis į internetinę erdvę.

„Pradžioje galvojome, kad pavyks pirmuosius epizodus išlaikyti ir paleisti iš turimo mūsų socialinių tinklų biudžeto, kuris tikrai yra smulkus. Tačiau pirmieji vaizdo įrašai sprogo internete. Jie greitai plito, į juos atkreipė dėmesį ir žiniasklaida.

Pirmieji du vaizdo įrašai sulaukė didžiulio susidomėjimo, labai greitai buvo peržiūrėti virš milijono kartų. Tad mokyklos, darželiai ėmė juos rekomenduoti praktiškai visiems Vokietijos tėvams ir jų atžaloms.

ALBA dabar sulaukia virš pusės tūkstančio laiškų per dieną. Teko įtraukti 12 trenerių, kurie atsakinėja į elektroninius laiškus bei komentarus internete, socialiniuose tinkluose. Daugiausiai mums rašo vaikai, kurie siunčia įvairiausių gyvūnų nuotraukas.

Tai tikrai paliečia mūsų kiekvieno širdį“, – komentavo ALBA klubo atstovas.

Lrytas.lt žiniomis Berlyno komandos šio sezono biudžetas siekė 15 milijonų eurų. Tiesa, nemaža dalis iš šios sumos ir būdavo skirta jaunimo programai.

Daugelis Europos sporto klubų skaičiuoja didžiulius nuostolius, bet panašu, kad ALBA galės bent dalį negautų pajamų susižerti iš šios programos vaizdo peržiūrų, jei ji ir toliau bus tokia sėkminga.

Šiuo metu Vokietijos krepšinio lyga yra sustabdyta. Taip pat Berlyno komanda laukia žinių ir iš Eurolygos. Po 28 turų ALBA rikiavosi 16-oje vietoje su 9 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.