EUROLYGA 2023

Eurolygos bosas J. Bertomeu sureagavo į „Ryto“ sprendimą: „Nesiūlome ilgalaikių kontraktų už pinigus“

2019–2020 m. Eurolygos sezonas – baigtas. Toks sprendimas buvo priimtas pirmadienį vykusiame Eurolygos posėdyje. Nuotolinėje vaizdo konferencijoje savo argumentus išdėstė tiek Eurolygos vadovai, tiek vienuolika A licenciją turinčių klubų.

Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2020, 5:44 PM, atnaujinta May 26, 2020, 3:19 PM

Pasiūlymą nutraukti sezoną pateikė pats Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu

„Net nesvarstėme kitokio turnyro formato. Norėjome baigti sezoną su visomis 18 komandomis“, – pirmadienio vakarą dėstė J.Bertomeu, pridurdamas, kad tam nebuvo jokių galimybių, mat pandemija dar nėra sukontroliuota.

Eurolyga pabrėžė, kad sprendimą nutraukti sezoną nulėmė susirūpinimas dėl krepšininkų, gerbėjų ir komandų personalo sveikatos. Pažymima, kad skirtingi koronaviruso išplitimo Europos valstybėse lygiai bei skirtingi kelionių ribojimai galėtų sukliudyti kai kurioms komandoms tinkamai pasiruošti sezono atnaujinimui, o sprendimo atidėliojimas galėtų pakenkti naujo sezono kalendoriui.

Eurolyga taip pat padėkojo klubams ir valstybėms, kurie stengėsi prisidėti prie to, kad sezonas būtų pratęstas.

„Be jokios abejonės, tai yra pats sunkiausias sprendimas, kurį teko priimti per pastaruosius 20 metų. Dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių turime nutraukti patį sėkmingiausią ir įdomiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje. Toks sprendimas priimtas po pustrečio mėnesio pastangų, kurias demonstravo lyga ir jos klubai, bandydami rasti visus būdus pratęsti sezoną“, – sakė Eurolygos prezidentas J.Bertomeu.

Ispanas taip pat pripažino, kad kol kas anksti skelbti finansinius nuostolius, kurie susidarys dėl koronaviruso.

„Nei viena komanda nesiruošia palikti lygos, tikimės, kad visi klubai bus pajėgūs atsitiesti finansiškai“, – pasakojo Eurolygos bosas.

Krepšininkai su klubais susitarė, kad gaus 80 proc. metinio atlyginimo. Anot J.Bertomeu, žaidėjai nenorėjo tęsti sezono ne dėl pinigų, o todėl, kad nebūtų galėję tinkamai pasiruošti, bijojo traumų. 

Jau aišku, kad 2020-2021 m. sezone varžysis tos pačios 18 komandų: „Turėdami tas pačias ekipas išlaikome nuoseklumą. Būtent todėl nebuvo paskelbti čempionai.“

Reguliariajame sezone pirmavo Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau Eurolygos jie nelaimėjo.

J.Bertomeu sulaukė klausimų ir apie Europos taurės kovas. Ispanas patikino, kad kitą sezoną Lietuva turės bent vieną komandą turnyre. Be to, lygos vadovas pasiuntė žinią Vilniaus „Rytui“, kuris nusprendė keltis į FIBA Čempionų lygą.

„Priimsime atgal tik tuo tada, kai jie turės ambiciją būti elite. Žinoma, gerbiame jų sprendimą, bet komandos negali vaikščioti pirmyn atgal iš vienos lygos į kitą. Mes nesiūlome ilgalaikių kontraktų už pinigus, ką daro FIBA. Gerbiame visų sprendimus, tikimės, kad „Rytas“ ateityje sugrįš“, – kalbėjo J.Bertomeu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.