EUROLYGA 2023

„Dame Time“: ar siautėjantis D. Lillardas gali sukurti stebuklą?

Neįtikėtinus dalykus atnaujintame NBA sezone išdarinėjantis Damianas Lillardas jau gali būti ramus dėl NBA burbulo MVP apdovanojimo, tačiau dar negali būti ramus dėl vietos atkrintamosiose.

 Portlando „Trail Blazers“ atnaujintame sezone per septynerias rungtynes iškovojo penkias pergales.<br>Scanpix nuotr.
 Portlando „Trail Blazers“ atnaujintame sezone per septynerias rungtynes iškovojo penkias pergales.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2020, 7:09 PM

Portlando „Trail Blazers“ atnaujintame sezone per septynerias rungtynes iškovojo penkias pergales, o paskutinis laimėjimas prieš Dalaso „Mavericks“ leido „Rip City“ ekipai pakilti į aštuntąją vietą bei taip žemyn išstumti Jono Valančiūno atstovaujamą Memfio „Grizzlies“.

„Trail Blazers“ ekipai, kaip ir vis dar į atkrintamąsias patekti galinčioms „Grizzlies“, Finikso „Suns“ bei San Antonijaus „Spurs“ ekipoms, liko sužaisti vienerias rungtynes iki atkrintamųjų starto. Paskutinį reguliariojo sezono mačą „Trail Blazers“ sužais su Bruklino „Nets“ ekipa ir būtent D.Lillardo atstovaujama ekipa savo rankose laiko visus kozirius.

Jeigu Portlando klubas laimi, jie užsitikrina aštuntąją vietą, tačiau dar neužsitikrina vietos atkrintamosiose. „Trail Blazers“ būtų priversta žaisti papildomą seriją su devintąją vieta, kadangi komandas skirs mažiau negu trys pergalės. Tokios serijos metu aštuntąją vietą užėmusi komanda turi iškovoti vieną pergalę, kai devintąją vietą užėmusi komanda – dvi pergales tarpusavio serijoje.

Beveik neabejojama, kad būtent „Trail Blazers“ ir užims paskutinę laisvą vietą atkrintamosiose. TOPsport lažybininkai Portlando ekipos šansus žengti į atkrintamąsias vertina 70 proc. Visas septynerias rungtynes atnaujintame sezone laimėjusi „Suns“ turi 15 proc., į gilę duobę kritusi „Grizzlies“ 10 proc., o nuo kitų rezultatų priklausoma „Spurs“ – 5 proc. žengti toliau.

Net po 37 taškus ir 9,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes NBA burbule renkantis D. Lillardas yra pasiruošęs pridaryti itin daug problemų pirmajame atkrintamųjų etape, kuriame sėkmės atveju susitiktų su LeBrono Jameso ir Anthony Daviso vedama Los Andželo „Lakers“. Geriausia Vakarų konferencijos komanda po atnaujinto sezono nedemonstruoja gero žaidimo, o būtent tai ir suteikia daugiau šansų ant bangos esančiai „Trail Blazers“.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai ne itin tiki „Trail Blazers“ stebuklu atkrintamosiose ir kad Portlando ekipa galėtų laimėti Vakarų konferencijos čempionų titulą vertina vos 2 proc. Nors pačioje Vakarų konferencijoje „Trail Blazers“ pagal TOPsport tikimybes į priekį praleidžia tokias komandas, kaip Jutos „Jazz“ ar Oklahomos „Thunder“, tai vertinant tikimybes tapti NBA čempionais, Portlando ekipa šias ekipas lenkia. D.Lillardo ekipos šansai laimėti NBA titulą vertinami 1,5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.