EUROLYGA 2023

FIBA žengia NBA keliu – atranka į Europos krepšinio čempionatą vyks „burbuluose“

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) penktadienį nutarė, kad dėl koronaviruso pandemijos nebus vykdomi taip vadinami rinktinių „langai“, kai nacionalinės rinktinės sužaidžia kelia atrankos mačus. Nuspręsta žengti NBA keliu – atrankos vyks „burbuluose“ – viename mieste, kur į varžybas suvažiuos 4 ar 8 rinktinės.

Lietuvos krepšinio rinktinė<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-09-18 11:38, atnaujinta 2020-09-18 11:42

Pranešime teigiama, jog FIBA Vykdomasis komitetas, atsižvelgdamas į žaidėjų, trenerių ir pareigūnų sveikatą nutaria pakoreguoti 2020-ųjų ir 2021 metų atrankos varžybų „langų“ sistemą.

Teigiama, kad lapkritį ir kitų metų vasarį turėję vykti „langai“ į Europos čempionatą bus perdaryti į taip vadinamus „burbulus“ – tad rinktinės savo grupių akistatas žais ne namie ir išvykose, o vienoje aikštėje, taip vadinamame „burbule“.

Atsižvelgus į pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas į „burbulą“ suvažiuos visos 4 grupės ekipos arba net dviejų grupių komandos.

„Burbulo“ šeimininkai bus skelbiami regioniniu lygiu. Apie tai, kas taps „burbulų“ šeimininkais skelbs FIBA pagal COVID-19 situaciją valstybėse.

Lietuvos krepšinio rinktinė 2021 metų Europos čempionato atrankos turnyro C grupėje yra laimėjusi vieną mačą iš dviejų.

Iš pradžių Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 65:86 nusileido Belgijos rinktinei, o antrajame mače Vilniuje 97:89 įveikė Čekiją.

Mūsiškių varžovai belgai iškovojo abi pergales, čekai pasiekė vieną laimėjimą, o danai pralaimėjo abejas žaistas rungtynes.

Rudenį lietuviai turėjo kautis su belgais ir danais. Čekijos rinktinė yra viena iš kitų metų Europos čempionato rengėjų, tad šios šalies komanda automatiškai turi kelialapį į pirmenybes, o C grupėje dėl likusių dviejų vietų į čempionatą grumiasi Lietuva, Belgija ir Danija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.