EUROLYGA 2023

„Ryto“ treneris D. Kairys apie prieniškius: „Ne mes leidome žaisti, o jie neleido mums“

LKL čempionate Vilniaus „Rytas“ antradienį Prienuose įveikė „CBet“ ekipą 90:80, tačiau pergalė buvo gerokai sunkesnė nei tikėtasi, nes antrajame kėlinyje prieniškiai pirmavo net 15 taškų. Vis dėlto vilniečiai iš anksto ruošėsi sunkesniam mačui, nes nerungtyniavo vienas lyderių Demetrius Jacksonas.

D.Kairys pagyrė varžovus.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Kairys pagyrė varžovus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.<br>T.Bauro nuotr.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.<br>T.Bauro nuotr.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.
Augustas Marčiulionis sulaukė trenerio pasitikėjimo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-09-22 22:26, atnaujinta 2020-09-22 22:33

Be jo didesnį krūvį gavo kiti įžaidėjai Dovis Bičkauskis ir jaunasis 18-metis Augustas Marčiulionis, kuris ketvirtajame kėlinyje drąsiai stojo į kovą su vyresniais žaidėjais ir prisidėjo prie lūžio.

Vilniečių treneris Donaldas Kairys pripažino, kad „CBet“ gerai pasirengė mačui.

„Pradžioje ne mes jiems leidome žaisti, o jie mums neleido žaisti, kaip norėtume. Todėl noriu pagirti „Cbet“ komandos trenerių štabą, nes gerai pasiruošė su tais žaidėjais, kuriuos turi, – sakė D.Kairys. – Jie neatsitiktinai pirmajame ture laimėjo prieš „Lietkabelį“.

Mes po pertraukos žaidėme kietai, nes žinojome, kad nieko lengvo nebus. Pavyko persigrupuoti, atrasti jėgų ir parodyti charakterį. Tik charakterio dėka laimėjome.

Jie lengvai lindo į baudos aikštelę, atmesdavo kamuolį. Reikėjo ardyti prasiveržimus, o viskas prasideda nuo gynybos vienas prieš vieną.“

D.Kairys gyrė A.Marčiulionį: „Žaidžiant be D.Jacksono Doviui su Augiu nebuvo lengva, bet Augis padėjo su savo kibia gynyba. Jis mums davė tikrai daug. Nebuvo abejonių, jis žais ir gaus savo minutes ir jomis pasinaudojo tinkamai. Viskas prasideda nuo gynybos. Iš jo tikimės daug, auga neblogas žaidėjas“.

Prienų komandos treneris Mantas Šernius pripažino, kad pabaigoje jo auklėtiniams trūko jėgų ir laimėti nebuvo vilčių.

„Pirmus du kėlinius tikrai galėjome baigti su didesne persvara, jei būtų buvę teisingesni sprendimai. Žaidėme gerai, bet komanda turi subręsti, žaidėjai imtis didesnės atsakomybės, o gynyboje turime laikytis drausmės ir daryti tai, ką esame sutarę.

Du kėlinius laimėjome, bet turėjome laimėti daugiau. Trečiajame kėlinyje pajutau duobę. Atsiliepė tos rungtynės su „Lietkabeliu“, nes turime mažiau žaidėjų. Jaučiau, kad pritrūko jėgų, padaugėjo klaidų, ypač mąstymo. Klaidų vis daugėjo ir ketvirtajame kėlinyje jau nežaidėme kaip norėjome.

Dingo efektyvumas ir energija, o žaidžiant namuose norėjosi įkąsti „Rytui“. Bet nepavyko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.