EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ ruošiasi praretinti savo gretas: skolins du lietuvius

Kauno „Žalgiris“ sekmadienį oficialiai pradėjo LKL sezoną ir sutriuškino „Šiaulius“. Komandos treneris Martinas Schilleris savo sudėtyje vis dar turi 15 krepšininkų, tad ant atsarginių žaidėjų suolo yra ne viena „karštoji“ kėdė.

Marekas Blaževičius gali būti skolinamas kitiems klubams.<br>Zalgiris.lt/Youtube.com nuotr.
Marekas Blaževičius gali būti skolinamas kitiems klubams.<br>Zalgiris.lt/Youtube.com nuotr.
Martinui Schilleriui tenka sukit galvą dėl sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Martinui Schilleriui tenka sukit galvą dėl sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Martinui Schilleriui tenka sukit galvą dėl sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Martinui Schilleriui tenka sukit galvą dėl sudėties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 11:58 AM, atnaujinta Sep 22, 2020, 1:38 PM

15min.lt žurnalistas Donatas Urbonas praneša, kad Tomu Dimša itin susidomėjo Bursos „Tofaš“ klubas iš Turkijos, kuris lietuvį norėjo dar vasarą pasikviesti į savo gretas.

Kiek anksčiau lrytas.lt šaltiniai teigė, kad 38-erių austras „Žalgiryje“ turi kitų favoritų, galinčių žaisti atakuojančio gynėjo ar lengvojo krašto pozicijose, tad T.Dimšos paslaugų treneriui neprireikė Eurolygos draugiškame turnyre Kaune.

Tiesa, T.Dimša dvikovoje su „Šiauliais“ gavo pasireikšti 17 minučių, per kurias pelnė 3 taškus.

Tuo tarpu krepsinis.net praneša, kad greičiausiai bus skolinamas ir Marekas Blaževičius, kuris domina mažiausiai tris komandas.

Lrytas.lt šaltinių teigimu, komanda dar neskuba imtis permainų sudėtyje, nors apie tai galvoja viso pasiruošimo metu. „Žalgirio“ vadovai nori sulaukti P.Garino, o tik tada imtis veiksmų.

„Dar negaliu atsakyti į šį klausimą, – žurnalistų įtarimus dėl T.Dimšos ir M.Blaževičiaus ateities klube bandė vaikyti M.Schilleris po draugiško Eurolygos turnyro Kaune. – Bet krūvio paskirstymas mums yra labai svarbi tema. Būtent dėl to turime tokį ilgą suolą.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ turėjo maždaug 9-10 žaidėjų rotaciją. Šiame turnyre žaidė 11 krepšininkų, rungtyniavome su gilesne sudėtimi nei anksčiau. LKL pernai buvo naudojama 12 žaidėjų, daugelis jų žaidė apie 15 minučių. Šiemet taip pat teks stebėti krūvius. Tai mano darbo dalis.“

Po sezono starto LKL M.Schilleris užsiminė ir apie M.Blažeivičiaus ateitį klube.

„Sprendimas dėl jo ateities dar nėra priimtas. Marekas yra talentingas, atlieka fantastišką darbą, bet yra situacija, jog komandoje yra šeši aukštaūgiai. Mes turime jais varijuoti. Jis yra vienos pozicijos žaidėjas – vidurio puolėjas, o ne sunkusis kraštas.

Tai apsunkina situaciją, nes rotacijoje nelieka lankstumo. Marekas jokiu būdu nepadarė nieko blogo. Tai tiesiog yra sprendimas, kuris turi būti priimtas komandoje turint 6 aukštaūgius“, – sakė M.Schilleris.

Akivaizdu, kad karjeros pike esantis 26-erių T.Dimša į Kauną atvyko žaisti, o ne šildyti suolą. Tą patį galima pasakyti ir apie 19-metį M.Blaževičių, kuris svajoja apie vietą NBA lygoje.

Maža to, krepšininkas tikisi šaukimo dar pirmojo rato metu. Kad taip įvyktų, M.Blaževičiui reikia žaisti, tačiau kol kas jo vietą sudėtyje užima Martinas Gebenas.

Dar vieno jauno „Žalgirio“ talento Karolio Lukošiūno situacija yra kita. Jis „Žalgiriui“ padėjo pasiruošimo metu, kuomet komandai treniruočių procese reikėjo trijų skirtingų penketukų. Vis dėlto jis turėtų irgi būti skolinamas kitai komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.