EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris M. Schilleris: apie lietuvių sprendimą dėl NBA naujokų biržos ir M. Blaževičiaus išvykimą į Lietuvos rinktinę

Kauno „Žalgiris“ bent šalies čempionate nesustoja – kauniečiai sekmadienį iškovojo penktąją pergalę iš eilės LKL pirmenybėse, susitvarkę su Klaipėdos „Neptūnu“ 81:59. Nors atrodo, kad rungtynės buvo tik pasivaikščiojimas, tačiau iš tikrųjų kauniečiai du kėlinius vargo su „Neptūnu“ ir tik ketvirtame kėlinyje susikrovė triuškinančią persvarą.

M.Schilleris davė pylos žaidėjams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris davė pylos žaidėjams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris davė pylos žaidėjams.<br>zalgiris.lt nuotr.
M.Schilleris davė pylos žaidėjams.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 9:06 PM, atnaujinta Nov 22, 2020, 9:07 PM

„Džiaugiamės pergale ir tai, kaip ją pasiekėme – gynyba. Paskutinės penkios pirmojo kėlinio minutės buvo prastos, bet visą likusį laiką buvome susitelkę ir tai yra svarbiausia“, – teigė „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

– Ar sustabdyti varžovų tritaškiai ir 19 išprovokuotų klaidų buvo kertiniai jūsų gynybos aspektai prieš „Neptūną“?

– Klaidos būna tuomet, kai yra agresyvi gynyba, o taiklumas dažnai priklauso nuo to, kiek sugebi komplikuoti varžovams metimus. Mes tai darėme solidžiai ir skaičiai mus tenkina.

– Marekas Blaževičiaus yra nemažai dėmesio sulaukiantis lietuvis. Kaip įvertinsite jo pasirodymą ir kokie jo planai ateityje?

– Svarbiausia, kad jis tobulėtų ir turėsime rasti jam minučių. Jis yra talentingas vaikis, mums labai patinka, tiek profesionaliu, tiek asmeniniu požiūriu. Pirmadienį jis vyks į rinktinės stovyklą Vilniuje, džiaugiamės dėl to, nes jaunam žaidėjui yra labai svarbu žaisti.

Ta situacija su COVID-19 jam nepadėjo, nes buvo nukelti trys LKL mačai, kuriuose jis greičiausiai būtų rungtyniavęs. Staiga atsirado mėnesis, kai jam neteko žaisti ir jaunam žaidėjui tai yra problema.

Jis mums patinka, sunkiai dirba ir jis yra mūsų planuose.

– Jūs NBA G lygoje tapote metų treneriu. Kokios galimybių lubos yra jauniesiems Marekui Blaževičiui ir Rokui Jokubaičiui?

– Pamatysime kitą vasarą. Manau, kad abu pasielgė protingai pasitraukdami iš naujokų biržos. Klubams yra labai svarbu talentus pamatyti gyvai, aš pastaruosius trejus metus atlikau šią funkciją „Utah Jazz“ klube, žinau visą procesą.

Labai svarbu pamatyti europiečius gyvai, nes jie nėra taip gerai pažįstami. Apie NCAA žaidėjus turime daug daugiau informacijos. Žinome europiečių lygį, tačiau reikia juos pamatyti gyvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?