EUROLYGA 2023

Lietuvos pilietybės siekiantis I. Brazdeikis liko „Knicks“ ekipoje – nepateko į trijų netikusių žaidėjų ratą

NBA klubas „New York Knicks“ galiausiai nutarė pasilikti savo gretose Lietuvos pilietybės siekiantį Igną Brazdeikį. Gruodžio pradžioje kalbėta, kad Kanados pilietybę turintis, tačiau Lietuvoje gimęs I.Brazdeikis buvo tarp kandidatų palikti komandą, bet „Knicks“ po kontrolinių mačų serijos nutarė, kad padėkoti už pastangas reikia Bryce'ui Brownui, Mylesui Powellui ir Michaelui Kiddui-Gilchristui.

I.Brazdeikis sulaukė gerų žinių – jis lieka NBA klube.<br>Scanpix nuotr.
I.Brazdeikis sulaukė gerų žinių – jis lieka NBA klube.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-20 13:49

Pastarasis su ekipa kontraktą pasirašė lapkričio 28 dieną, bet dėl ne su COVID-19 susijusia liga jis taip ir neužsivilko komandos marškinėlių. Kiti du žaidėjai pelnė per porą mačų po 2-3 taškus.

Tuo tarpu I.Brazdeikis šeštadienį pasirodė aikštėje: jam ketvirtuoju bandymu šį sezoną pagaliau pavyko debiutuoti ikisezoninėse rungtynėse. I.Brazdeikis kukliais skaičiais prisidėjo prie triuškinamos „New York Knicks“ pergalės prieš „Cleveland Cavaliers“ – 119:83 (41:18, 31:17, 31:22, 16:26).

Lietuvos pilietybės siekiantis kanadietis į aikštę buvo mestas pačioje pirmojo kėlinuko pabaigoje, kuomet Niujorko klubas savo varžovus triuškino 38:16.

Pirmasis Iggy išėjimas į aikštę užtruko tik keletą minučių, o daugiau Tomo Thibodeau pasitikėjimo puolėjas sulaukė antroje mačo dalyje.

I.Brazdeikis aikštėje pasirodė trečiojo kėlinio pabaigoje ir žaidė beveik visą paskutinį ketvirtį.

Per beveik 17 min. jis pasižymėjo 1 tašku (0/1 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 5 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 1 bloku.

Kalbant apie I.Brazdeikio galimybes tapti mūsų šalies piliečiu, tai lapkritį Prezidentūra gavo trūkstamus lietuvių kilmės krepšininko dokumentus, todėl sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo gali būti priimtas dar šiemet.

„Prezidentūra gavo trūkstamus I.Brazdeikio dokumentus, kurie yra būtini svarstant jo pilietybės klausimą.

Tikėtina, kad sprendimas dėl jo pilietybės bus priimtas dar šiemet“, – BNS šią savaitę sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anksčiau šiais metais jis teigė, kad dalis krepšininko pateiktų dokumentų neatitiko reikalavimų, todėl buvo paprašyta juos patikslinti.

Lietuvos krepšinio federacija sausio pabaigoje pranešė, kad I.Brazdeikis Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks gauti Lietuvos pilietybę.

21 metų lietuvių kilmės kanadiečių krepšininkas gimė Kaune, tačiau vėliau su tėvais emigravo į JAV. Iš ten persikėlė į Kanadą, kurios pilietybę jis šiuo metu ir turi.

Prezidentas, vadovaudamasis Pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų šaliai turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.