EUROLYGA 2023

Kauniečių sportininkų gyvenimas nesustojo: mažiau pergalių arenose, bet daugiau įsimintinų įvykių namuose

Praėjusiais metais dėl visą pasaulį sukausčiusios pandemijos ir atšauktų varžybų geriausi šalies sportininkai neturėjo daug progų nudžiuginti laimėjimais arenose, tačiau jų gyvenime būta ne ką mažiau įsimintinų akimirkų.

Sūpuodama pirmagimį Domą krepšininkė S.Okockytė-Baltkojienė jau galvoja apie grįžimą į krepšinio aikštelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sūpuodama pirmagimį Domą krepšininkė S.Okockytė-Baltkojienė jau galvoja apie grįžimą į krepšinio aikštelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Europos čempionei L.Brazdeikytei studijos buvo labai įdomios ir naudingos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Europos čempionei L.Brazdeikytei studijos buvo labai įdomios ir naudingos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2021, 1:45 PM

Vienos garsiausių pastarojo meto krepšininkių 28 metų kaunietės Santos Okockytės-Baltkojienės šeimoje – ypatingas įvykis. Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja su vyru Ernestu gruodžio pradžioje susilaukė pirmagimio Domo.

Nors jauną mamą džiugina naujos malonios patirtys, ji sportuoti pradėjo praėjus savaitei po gimdymo, o dabar ieško naujo klubo.

Dairosi į užsienio komandas

„Gimdymas buvo sunkus, tačiau gimus tokiam stebuklui viskas greitai užsimiršta“, – pasakojo kaunietė.

Domas labai ramus vaikas ir daug miega, todėl mama randa laiko poilsiui, spėja sutvarkyti namus ir paruošti maisto.

„Vienas ramesnių vaikų, nepanašus į tėvus“, – juokėsi S.Okockytė-Baltkojienė.

Sportininkė lengvas treniruotes namuose pradėjo rengti praėjus maždaug savaitei po gimdymo, o neseniai paprašė savo agento ieškoti klubo, kuriame galėtų tęsti profesionalią karjerą.

Praėjusį sezoną S.Okockytė-Baltkojienė vilkėjo Kauno „Aisčių-LSMU“ komandos marškinėlius. Ar krepšinio aistruoliai gali tikėtis ją vėl išvysti šiame klube?

„Norėčiau kurį laiką likti Lietuvoje, tačiau po pokalbio su Kauno klubo vadovu supratau, kad reikia dairytis komandos užsienyje“, – kalbėjo krepšininkė.

Pasak jos, „Aisčių-LSMU“ klubo vadovai yra atsidūrę nežinioje, tikslesnis biudžetas paaiškės tik vasario mėnesį, todėl jie nenori žarstyti neįvykdomų pažadų.

„Į užsienį vyktume su visa šeima. Domo tėtis bus auklė, o mama – į darbą“, – juokėsi S.Okockytė-Baltkojienė.

Vaikams – svarbūs žingsniai

Žinomo ledo ritulininko, „Kaunas Hockey“ klubo vadovo Petro Nausėdos atžalos jau gerokai ūgtelėjusios, tačiau tiek joms, tiek tėvams kasmet tenka susidurti su naujais iššūkiais.

„Dukra Agota pernai rugsėjį pradėjo lankyti mokyklą, o vos dvejų metų sūnus Vincentas tuo pat metu – vaikų darželį“, – pasakojo žinomas kaunietis.

Jis prisipažino gerokai nerimavęs dėl šių vaikų gyvenime įvykusių naujovių, tačiau labai gretai nusiramino.

„Dukra labai drąsi, turbūt paveldėjo mano genus. Ji buvo gerai pasirengusi mokslo metų pradžiai ir nesklandumų pavyko išvengti“, – džiaugėsi P.Nausėda.

Įteikė svarbų dokumentą

Viena tituluočiausių Lietuvos krepšininkių, 1997 metų Europos čempionė Lina Brazdeikytė tikino dar kartą įsitikinusi, kad mokytis niekada nevėlu.

Pernai ji baigė jungtinę Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Splito (Kroatija) universiteto studijų programą „Krepšinio treniravimas ir valdymas“, o vasarą gavo tai patvirtinantį diplomą.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) moterų krepšinio projektų vadove dirbanti specialistė juokavo, kad sėkmingai užbaigti mokslus padėjo pavasarį paskelbtas karantinas.

„Tikrai nelengva suderinti darbą, šeimos reikalus ir mokslą. Baigiamąjį darbą rašiau karantino metu ir tai šiek tiek palengvino užduotį“, – pasakojo L.Brazdeikytė.

Studijos jai paliko labai gerą įspūdį – kaunietė susipažino su žinomais krepšinio specialistais iš užsienio šalių ir sugebėjo pažvelgti į krepšinį iš mokslo pusės.

„Anksčiau pati svarstydavau, ką tie mokslininkai supranta apie krepšinio aikštėje vykstantį darbą?

Kuo daugiau žmonių sutinki, bendrauji, tuo labiau supranti, kad daugelio dalykų nežinai“, – prisipažino L.Brazdeikytė.

Jos nuomone, vyresnio amžiaus žmogui net naudingiau studijuoti.

„Jaunam žmogui kartais būna sunku suvokti, ko jam reikia išmokti. Jis deda į galvą viską, kas siūloma. Vyresnieji jau sugeba atsirinkti, ko labiau reikia, nes gyvenime susiduria su konkrečiomis situacijomis“, – svarstė žinoma krepšininkė.

L.Brazdeikytė tikino visiškai suprantanti, kodėl net į pensiją išėję žmonės nepaliauja gilintis į pasirinktą veiklos sritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.