EUROLYGA 2023

Jamesas Hardenas palieka „Rockets“

Jamesas Hardenas vis dėlto keičia komandą. Pranešama, kad „Houston Rockets“ žvaigždė kraunasi lagaminus į „Brooklyn Nets“. Apie tai paskelbė žurnalistas Adrijanas Wojnarowskis. Nors tai garsiausias mainomas žaidėjas, tačiau šiuose mainuose iš viso buvo įtrauktos keturios NBA komandos.

Jamesas Hardenas<br>Getty Images/Scanpix.com nuotr.
Jamesas Hardenas<br>Getty Images/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2021, 11:29 PM, atnaujinta Jan 13, 2021, 11:56 PM

Galiausiai išsipildė J.Hardeno svajonė žaisti kartu su Kevinu Durantu ir Kyrie Irvingu. Su K.Durantu J.Hardenas žaidė „Oklahoma city Thunder“ klube.

Už žvaigždę „Rockets“ iš Bruklino gavo keturis pirmojo rato šaukimus, taip pat puolėją Carisą LeVertą ir vidurio puolėją Jarrettą Alleną. Ir abu juos iškeitė.

C.LeVertą Hjustonas jau iškeitė į Domanto Sabonio atstovaujamą „Indiana Pacers“, o už jį gavo po traumų atsigaunantį Victorą Oladipo.

Tuo tarpu „Cleveland Cavaliers“ komandai atiteko J.Allenas ir Bruklino žaidėjas Taureanas Prince'as, o į Hjustoną atvažiuoja latvis iš Klivlando latvis Rodionas Kurucas bei Dante Exumas.

Kalbos, kad „Houston Rockets“ privalės kovoti be savo lyderio Jameso Hardeno buvo girdimos dar prieš pat sezoną. Pradžioje pats krepšininkas atsisakė įspūdingo 50 mln. JAV dolerių kontrakto metams, o galiausiai „Rockets“ besidomėjusiems žaidėjų klubams siuntė aiškias žinutes, kokios kompensacijos norėtų.

Neoficialiai kalbėta, kad nauja J.Hardeno stotelė turėjo tapti arba paties žaidėjo geidžiama „Brooklyn Nets“, arba „Philadelphia 76ers“.

Žurnalistas Yaronas Weitzmanas gruodį pranešė, kad jau užsimezgusiose komandų derybose Hjustonas išdėstė savąsias sąlygas: klubas keistų savo žvaigždę į australą Beną Simmonsą ir tris-keturis būsimus Naujokų biržos pirmojo rato šaukimus.

„Rockets“ ekipai 31 metų 196 cm ūgio J.Hardenas atstovavo nuo 2012-ųjų.

2018 m. geriausių sezono žaidėju rinktas gynėjas praėjusį sezoną per 37 minutes rinko 34,3 taško, 6,6 atkovoto bei 1,8 perimto kamuolio ir 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.