EUROLYGA 2023

G. Žiemelis prabilo, kaip jo giminei buvo siūlomas postas „Ryto“ klube, o naujai Vilniaus ekipai prognozuoja 10 mln. eurų biudžetą

Vilniaus „Siemens“ areną praėjusių metų pabaigoje įsigijęs ir ją į „Avia Solutions Group“ pervadinęs verslininkas Gediminas Žiemelis apipintas įvairiausiomis istorijomis, susijusiomis su krepšiniu – esą jis nori pirkti NBA klubą, planuoja kurti kitą komandą Vilniuje ir konkuruoti su „Rytu“, o naujoji jo ekipa po kelerių metų žais VTB lygoje.

G.Žiemelis sukritikavo D.Gudelio žodžius.<br>Lrytas.lt montažas
G.Žiemelis sukritikavo D.Gudelio žodžius.<br>Lrytas.lt montažas
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Avia Solutions Group“ (ASG) valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Avia Solutions Group“ (ASG) valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ vadovas Darius Gudelis<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus „Ryto“ vadovas Darius Gudelis<br>T.Bauro nuotr.
M.Lukauskis su žmona<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Lukauskis su žmona<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Žiemelis.
Gediminas Žiemelis.
Gediminas Žiemelis<br>kiti
Gediminas Žiemelis<br>kiti
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 27, 2021, 4:56 PM, atnaujinta Jan 27, 2021, 5:56 PM

Apie netikrus gandus ir savo idėjas verslininkas G.Žiemelis papasakojo basketnews.lt tinklalaidėje žurnalistui Karoliui Tiškevičiui.

Prieš porą savaičių „Ryto“ aršiausi sirgaliai – „B Tribūna“ socialinėje erdvėje išplatino pranešimą, kad jiems teko pabendrauti su ekipos vadovais, kurie papasakojo apie „Ryto“ ateities planus, savivaldybės finansavimą bei poziciją dėl G.Žiemelio atėjimo į Vilniaus miesto krepšinio bendruomenę.

„Kažkokios G.Žiemelio kalbos dėl „Ryto“ yra egzistavusios, bet, anot vadovų, tas žmogus turi konkretų norą, jog klubas žaistų VTB, o tai klubui nėra priimtina.

Apskritai, suprantamas „Ryto“ fanų (ir „B Tribūnos“) noras, jog klubo biudžetas augtų ir didėtų, bet šiuo metu yra nesuprantamas požiūris į G.Žiemelį, lyg jis būtų mesijas“, – rašė po pokalbio sirgaliai.

Tačiau iškart po išplatinto pareiškimo apie Vilniaus klubo vadovo Dariaus Gudelio mintis, socialiniame tinkle nusprendė pasisakyti ir pats G.Žiemelis. Jis negailėjo karčių žodžių dabartiniam „Ryto“ vadovui.

„Nei vieno žodžio viešai nesakiau, su Gudeliu nesu susitikęs ir apie jokias lygas kalbos net negalėjo būti. O, šiaip, Gudeli – aš su nevykėliais nebendrauju, laiko gaišimas.

Todėl nemeluok ir būk vyras, „anksti išėjęs“ į pensiją, kalbėk apie save. Visus Vilniaus sirgalius laiko įkaitais. Gėda. Ir dar šmeižtą skleidžia.

Geriau tegu papasakoja ko taip „greitai išėjo į pensiją“ ir iš kokių pajamų šiuo metu gyvena, ar ima iš „Ryto“ pinigų algos, benzino, konsultacijų pavidalu.

Viskas, daugiau nekomentuosiu. Su juo man viskas aišku“, – rašė G.Žiemelis.

Dabar jis išplėtė savo pasisakymą basketnews.lt tinklalaidėje.

„Mums įsigijus areną niekas iš „Ryto“ vadovybės ir savininkų su mumis nesukontaktavo aptarti verslo partnerystę, – pasakojo G.Žiemelis. – Gal galvoja, kad klubas – sau, arena – sau.

Arena turi savo planus. Mes suprantame, kad norint padidinti pajamas, be stiprių renginių, reikalinga ir stipri vietinė komanda. Ar tai būtų krepšinis, ar ledo ritulys, ar gal ateityje ir salės futbolas.

Natūralu, kad jeigu klubui svarbu ateityje susikurti pajamas ir rasti partnerystę su arenos savininkais, aš jų vietoje ateičiau ir pasikalbėčiau.

Apie D.Gudelį turiu savo nuomonę. Galima ateiti pasikalbėti nebūtinai su manimi, yra dar, be manęs, penki valdybos nariai.

Bet D.Gudelis skambina mano tėvui – Vidmantui Žiemeliui ir siūlo Mindaugui Lukauskiui tapti „Ryto“ sporto direktoriumi. Jis žino, kad Mindaugas yra mano sesers vyras ir todėl siūlo būti direktoriumi, nes galės lengviau priartėti ir t.t.

Tarybiniais laikais buvo ieškoma blato, o kai pas mus dabar yra komerciniai santykiai, to negali būti“.

G.Žiemelis tikino, kad „Ryto“ vadovas D.Gudelis visaip bando išsisukinėti ir ne visada kalba tai, kas yra iš tikrųjų.

„D.Gudelis sprendėsi savo asmeninius klausimus: sirgaliai klausia klausimus, jis pastato direktorių, kad tas atsakinėtų, sirgaliai klausia dėl G.Žiemelio...

Aš nė karto neišreiškiau noro pirkti D.Gudelio „Ryto“ akcijų dalį. Neturėjau jokio kontakto su juo. Jis tik paskambino mano tėvui dėl Lukauskio. Iš tikrųjų, tai juokinga“, – pasakojo verslininkas.

G.Žiemelis tvirtino nesakęs, kad norėtų Vilniaus komandą matyti VTB Jungtinėje lygoje.

„Ar aš kvailas žmogus? Nerealu, kad ekipa žaistų VTB lygoje, – sakė G.Žiemelis. – Kaip tai atrodytų visuomenėje? Nėra jokių šansų, kad galėtų žaisti. Kaip sureaguotų fanai?“

Anot verslininko, nauja ekipa gimtų gal ir po metų, turėdama ambicingą tikslą – iškart žaisti LKL. Po to – Eurolygoje, kurią pasiekti galėtų per 5-6 metus.

Tačiau G.Žiemelis tikina, kad jo komandai prasimušti į Eurolygą nereikėtų tų penkerių metų.

„Viskas yra įmanoma. Juk mano didžiausi partneriai yra „Turkish Airilines“. Jie – Eurolygos rėmėjai“, – ramiai sakė G.Žiemelis.

„Reikia sutarti su verslo ir krepšinio bendruomene, koks turi būti ekipos formatas. Į komandą reikia perkelti vadybos modelį – ji turi nepriklausyti vienam Gudeliui, Žiemeliui ar dar kažkam. Klubas turi turėti biudžetą. Pateiksiu du skaičius: Tel Avivo „Maccabi“ iš bilietų renka 10,5 mln. eurų, jų biudžetas yra 17 mln. „Žalgiris“ geriausiais laikais iš bilietų rinko 4,7 mln. eurų, jų biudžetas – apie 10 mln.

Augant BVP, augant biudžetui, natūralu, kad mes tokiame mieste kaip Vilnius po 5-6 metų galėtume rinkti daugiau pinigų už bilietus.

Vilnius galėtų tikėtis bent 70 proc. to, ką gauna „Maccabi“. Čia reikia visų faktorių: geros komandos, žvaigždžių, vietinio derbio, jaunų talentų ir t.t. Jei turėtum 6-7 mln. eurų iš bilietų, bendras klubo biudžetas galėtų būti 10 mln.“

„Nematau kitos lygos Vilniui, tik Eurolygą“, – basketnews.lt tinklalaidėje kalbėjo G. Žiemelis.

„Tačiau kol kas neturėjau tikslo įsigyti Vilniaus klubą, neturėjau tikslo būti savininku. Jei norėčiau, būčiau juo tapęs.

Bet dabar „Ryto“ ateitis tokia – savininkai turi susėsti ir nutarti, kiek jiems reikės pinigų, kaip skolas grąžinti, pasiskaičiuoti, kaip gyventi ir tai viešai deklaruoti“, – sakė G.Žiemelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.