EUROLYGA 2023

Drąsios RKL prognozės: „Rivile“ liks be titulo, „LSU-Atletas“ įšoks į atkrintamųjų traukinį

Regionų krepšinio lygoje (RKL) – atkrintamųjų laukimo nuotaikos. A diviziono komandoms reguliariajame sezone liko sužaisti nuo 3 iki 8 rungtynių, o tai verčia klubus ir jų sirgalius vis dažniau žvalgytis į turnyrinę lentelę.

Regionų krepšinio lygoje (RKL) – atkrintamųjų laukimo nuotaikos.<br>RKL nuotr.
Regionų krepšinio lygoje (RKL) – atkrintamųjų laukimo nuotaikos.<br>RKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 2:09 PM

16 komandų čempionate neatsakytų klausimų – nors vežimu vežk. Vis tik lygos direktorius Vaidas Indriliūnas, komentatorius Erikas Petrikas ir apžvalgininkas Balys Šmigelskas nusprendė imtis nedėkingos užduoties ir pateikė savo prognozes, kaip komandos išsirikiuos reguliariajame sezone ir nutapė savo atkrintamųjų paveikslą.

„TOPsport–RKL“ direktorius V. Indriliūnas pateikė drąsią prognozę, kad šiuo metu 8 vietą užimanti Kėdainių sporto centro „Ateitis“ komanda reguliarųjį sezoną baigs tarp 4 stipriausių lygos komandų. Šiuo metu ketvirti yra Plungės „Olimpo“ (17/10) krepšininkai).

„Kuomet atlikau savo spėjimus, maniau, kad Kėdainiai likusiose rungtynėse patirs vienintelį pralaimėjimą. Tačiau po rungtynių su „Kretinga“, kuomet kėdainiškiai triuškinamai jai nusileido, pradedu abejoti. Bet totalizatorius tam ir yra, kad spėlioji ir bandai pateikti išankstines prognozes, kurios nebūtinai pasiteisina“, – sakė V. Indriliūnas.

Lygos vadovas taip pat prognozuoja, kad puikiai sezoną pradėję ir netgi čempionato lyderio marškinėliais tam tikru metu pasipuošęs Biržų KKSC klubas į atkrintamąsias pateks tik kaip 10 vietą užėmusi ekipa. Šiuo metu Biržai (14/12) yra septinti, o dešimtąją vietą užima Akmenės „Patriots-Cementas“ (12/12).

„Kai sudarinėjau prognozes, galvojau, kad Biržai per likusias rungtynes iškovos tik 1 pergalę. Pabandysiu paaiškinti kodėl. Jeigu žaidėjas nori žaisti atkrintamosioe, jis turi sužaisti bent 5 reguliaraus sezono rungtynes. Bet jeigu žaidėjas čempionate žaidžia su dviguba licencija, kurią ir turi Šarūnas Valunta, jam neužtenka tiesiog sužaisti 5 rungtynėse. Jam būtinai reikia sužaisti bent 120 minučių. Maniau, kad kaupdami Š. Valuntai minutes ir jo galimybę žaisti atkrintamosiose, Biržai aukos savo žaidimą ir dėl to tiesiog pralaimės daug kartų. Praėjęs savaitgalis parodė, kad Š. Valunta žaidė po 35 min. ir tikrai ramiai spės susirinkti savo laiką. Be to, Biržai savaitgalį žaidė be Dariaus Griškėno. Biržai laimėjo prieš VDU, aišku, paskutinę sekundę pralaimėjo „LSU-Atletui“, bet žinant dabartinę Edo Nickaus auklėtinių formą, šitas Biržų pralaimėjimas nėra labai stebinantis.“

V. Indriliūnas taip pat prognozuoja, kad į atkrintamųjų traukinį įšoks ir visą šį sezoną buksuojanti Prienų „CBet-KKSC“: „Pas mane gavosi taip, kad Prienai, LCC ir ir Ukmergės „Olimpas“ turės santykį 10/20, o geriausią tarpusavio žaistų rungtynių pranašumą turės Prienai. Jų sudėtis tikrai labai smagiai atrodo, daug gerų žaidėjų ir aš nesuvokiu, kodėl jų rezultatai tokie prasti. Čia viena tų situacijų, kai nebūčiau visiškai nustebęs, jeigu komanda patektų į akrintamąsias arba netgi iškristų į B divizioną.“

Tuo metu lygos kovas šį sezoną komentuojantis E. Petrikas reguliaraus sezono nugalėtojo karūną, kaip ir V. Indriliūnas, prognozuoja Vilniaus „Rivilei“ (21/5):

„Pagal mano apskaičiavimus, „Rivile“ turėtų iškovoti 25 pergales ir patirti 5 pralaimėjimus. Aišku, labai skaudu, kad rungtynėse su Kauno r. „Omega“ traumą patyrė Augustinas Kiudulas. Kiek žinau, trauma yra tikrai rimtai ir šį sezoną jis ant parketo daugiau nepasirodys. Aišku, A. Kiudulas nėra „Top 3“ žaidėjas savo komandoje, bet tikrai buvo rungtynių, kai Augustinas buvo savo komandos lyderis ir vežė komandos karietą ant savo nugaros.“

Apžvalgininkas B. Šmigelskas RKL reguliaraus sezono finiše prognozuoja „LSU-Atleto“ spurtą ir patekimą į atkrintamąsias varžybas užėmus 12 vietą:

„Prognozuoju, kad „LSU-Atletas“ reguliarųjį sezoną užbaigs su 10 pergalių ir 20 pralaimėjimų. Tai komanda, kuri pralaimėjo 15 pirmųjų mačų. Jie pralaimėjo viską, kas įmanoma pirmajame rate. Kai pirmasis ratas buvo įpusėjęs ar netgi ėjo į pabaigą, treneris E. Nickus po eilinio pralaimėjimo ramiai sakė, kad mums dar liko daug rungtynių, mes tikrai neiškrisime iš A diviziono, o gal ir pateksime į atkrintamąsias. Manau, ta trenerio ramybė persidavė žaidėjams, jie rado kelią į pergales ir dabar jų turi jau 5. Manau, kad iš likusių 7 rungtynių jie laimės 5 ir aplenks Ukmergės „Olimpą“.

Kalbėdami apie atkrintamųjų medį, totalizatoriaus dalyviai kiek nustebino. Nė vienas jų neprognozuoja titulo dabartinei čempionato lyderei „Rivilei“. V. Indriliūnas finale mato prieš Plungės „Olimpą“ triumfuojančią „Kretingą“. E. Petrikas finale regi „Raseinių“ triumfą prieš „Rivilę“, o B. Šmigelskas auksą prognozuoja „Kretingai“, kuri finale įveiks „Rivilę“.

Daugiau prognozių ir komentarų – RKL tinklalaidėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.