EUROLYGA 2023

Trečią kartą į tą pačią upę: E. Messina peršamas į Italijos krepšinio rinktinės trenerius, nors pats tai neigia

Šiuo metu Milano „Olimpia“ klube dirbantis Ettore Messina po ketverių metų pertraukos gali sugrįžti prie Italijos krepšinio rinktinės vairo.

E.Messina treniruos Italijos krepšinio rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina treniruos Italijos krepšinio rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina treniruos Italijos krepšinio rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina treniruos Italijos krepšinio rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-12 10:40, atnaujinta 2021-03-12 16:27

Pasak naujienų portalo „Gazzetta dello Sport“, krepšinio specialistas iš Italijos šalies nacionalinės rinktinės treneriu gali tapti jau šią vasarą. Viskas priklausys nuo fakto, ar pavyks italams patekti į Tokijuje vyksiančias olimpines žaidynes.

Šiuo metu Italijos krepšinio rinktinės treneriu dirbantis Romeo Sacchetti prie komandos vairo išliks ir olimpinės atrankos metu. Jei italams nepavyktų prasibrauti į olimpiadą, E.Messina šalies rinktinės vairą perimtų nuo artimiausio olimpinio ciklo.

Italijos krepšinio federacija jau paprašė R.Saccetti pakeisti didžiąją dalį savo štabo prieš olimpinę atranką ir ne itin pastaruoju metu kalba su šia organizacija surandantis specialistas buvo priverstas paklusti.

Laikraštis tikino, kad krepšinio federacija E.Messina kalbino teigdama, kad leistų sėkmingai treneriui derinti darbą klube ir rinktinėje.

Kitą vertus, socialinėje erdvėje pasirodžius šiai žiniai, pats 61-erių E.Messina komentaruose parašė" "Netiesa. Nesąmonė".

Lrytas.lt primena, kad tai būtų trečias kartas, kai E.Messina stotų prie Italijos krepšinio rinktinės vairo.

Italijos rinktinė birželį vyksiančioje atrankoje į olimpines žaidynes kovos Serbijoje, kur B grupėje susitiks su Puerto Riko bei Senegalo rinktinėmis.

A grupėje kovos Serbija, Dominikos Respublika ir Naujoji Zelandija. Tii viena iš šių šešių komandų gaus kvietimą į olimpiadą.

E.Messina Italijos rinktinę treniravo 1993-1997 metais ir 2016-2017-ųjų sezone. 2017 metų Europos krepšinio čempionate E.Messinos treniruojama Italijos komanda pasirodymą baigė ketvirtfinalyje, kai 67:83 nusileido Serbijai.

1997 m. specialisto vadovaujama Italijos rinktinė Europos čempionate pasidabino sidabro medaliai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.