EUROLYGA 2023

Aukštai prieš „Top 8“ etapą galvą iškėlęs Šaras sieks padaryti tai, kas nepavyko su „Žalgiriu“ Trenerių komentarai

Šarūnas Jasikevičius ir jo treniruojama „Barcelona“ pradeda žygį link Eurolygos finalinio ketverto. Pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmę katalonai ketvirtfinalio serijoje susigrums su Artūro Gudaičio atstovaujama Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa.

Š.Jasikevičius sieks pergalingai pradėti Eurolygos atkritnamųjų varžybų seriją. <br>ZUMMAPRESS/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Š.Jasikevičius sieks pergalingai pradėti Eurolygos atkritnamųjų varžybų seriją. <br>ZUMMAPRESS/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2021, 9:27 AM, atnaujinta Apr 21, 2021, 9:47 AM

Tai bus trečiosios Šaro, kaip vyriausiojo trenerio, atkrintamosios varžybos jo karjeroje. Tačiau krepšinio specialistas iš Lietuvos nė karto, kaip vyriausiasis treneris, nėra ant savo galvos užsidėjęs Eurolygos karūnos.

Vis dėlto šį kartą kur kas platesnį ginklų arsenalą savo kraityje turintis 45-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos yra pasiruošęs žengtį naują žingsnį savo karjeroje, o tam pirmiausiai reikia pergalingai pradėti ketvirtfinali seriją.

„Jaučiamės gerai, komanda yra nusiteikusi psichologiškai. Tai yra vienas iš svarbiausių šio sezono momentų ir manau, kad mes esame pasiruošę“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Barcelona“ strategas atkreipė dėmesį į buvusio auklėtinio Kevino Pangoso svarbą. Treneris taip pat negailėjo šiltų žodžių ir buvusiam savo strategui Xavi Pascualiui.

„Turime galvoti apie tris dalykus: K.Pangosą, varžovų taiklumą ir sunkų darbą baudos aikštelėje.

Tai yra labai gerai Xavi Pascualio treniruota komanda. Ji puikiai pasiruošia rungtynėms ir esu įsitikinęs, kad „Zenit“ taip pat bus pasiruošusi ir atkrintamųjų varžybų serijai“, – samprotavo Š.Jasikevičius.

Tuo tarpu Sankt Peterburgo „Zenit“ strategas X.Pascualis džiaugėsi gauta galimybe žaisti Eurolygos „Top 8“ etape ir įvardino svarbiausius pergalę serijoje lemsiančius faktorius.

„Žaisti atkrintamosiose varžybose yra neįtikėtinas momentas. Reikia tuo džiaugtis ir atvykus į Barseloną suvokti šią akimirką, varžovą ir sužaisti geras rungtynes. Vėliau jau pamatysime, kaip viskas susiklostys.

Pirmiausia, turime daryti tai, ką darėme ir reguliariajame sezone – daug dirbti abiejose aikštės pusėse, laikytis plano ir ieškoti galimybių kabintis svarbiausiose dvikovos akimirkose“, – kalbėjo Rusijos klubo strategas

Reguliariajame sezone komandos pasidalino po pergalę.

Pirmąją dvikovą 74:70 namuose laimėjo „Zenit“, o atsakomosiose rungtynėse Katalonijos sostinėje 85:81 triumfavo „Barcelona“.

Pirmosios tarpusavio rungtynės: 

Antrosios tarpusavio rungtynės:

Komandų lyderiai:

„Barcelona“: Nikola Mirotičius. Vidutiniškai per rungtynes įmeta po 16,9 taško, atkovoja po 6,3 kamuolio ir renka po 21,9 naudingumo balo.

„Zenit“: Kevinas Pangosas. Vidutiniškai per rungtynes įmeta po 13,1 taško, atlieka po 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 14,3 naudingumo balo.

Serija vyks iki trijų pergalių. Pirmosios dvejos rungtynės bus žaidžiamos Ispanijoje. Pirmoji serijos dvikoa įvyks trečiadienį 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.