EUROLYGA 2023

P. Motiejūnas užsiminė apie Šaro pamainos paiešką – po pokalbio suprato, kad prireiks „nemažų kiaušinių“

„Tai yra lyg turėti gražią merginą, kurios nori visi“, – juokdamasis Šarūną Jasikevičių apibūdino „The Crossover“ tinklalaidės vedėjas Joe Arlauckas.

Š.Jasikevičius ir P.Motiejūnas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Š.Jasikevičius ir P.Motiejūnas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
P.Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 21, 2021, 10:31 AM, atnaujinta Apr 21, 2021, 10:32 AM

Jis kartu su Kauno „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu bei kitų dviejų Europos klubų bosais – Maurizio Gherardini (Stambulo „Fenerbahce“), Christos Stavropoulos (Milano „Olimpia“) pasidalino savo patirtimis Eurolygos organizacijos srityje.

Tinklalaidės pradžioje Kauno ekipos vadovas prisiminė Š.Jasikevičiaus pirmuosius žingsnius trenerio karjeroje bei kaip jam teko lopyti žaibiškai aukštai pakilusio stratego paliktą skylę.

P.Motiejūnas užsiminė, kad sprendimui, kas pakeis Šara įtakos turėjo ir pokalbis su „Fenerbahce“ vadovu M.Gherardini.

„Šaras buvo vienas geriausių krepšininkų Eurolygos istorijoje ir netrukus tapo labai geru treneriu. Užteko vos vienerių metų tam, kad visi suprastų, kad Šaras yra geras krepšinio specialistas.

Kiek vėliau prasidėjo klubų medžioklė. Kiekvieną vasarą žinodavau, kad tai gali būti paskutinė Š.Jasikevičiaus vasara Kaune, todėl stengdavausi pasisemti kuo daugiau.

Stengiausi kaip įmanoma geriau suvokti procesus ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Dažnai galvodavau, kad „Žalgiryje“ jis neužsibus amžinai, o pakeisti tokį žmogų yra praktiškai neįmanoma.

Stengiamės kurti lietuvišką mentalitetą, todėl pirmiausia pradėjome ieškoti strategų iš Lietuvos, tačiau daug gerų laisvų pasirinkimų nebuvo.

Nusprendžiau pasikalbėti su Maurizio (Gherardini – red.). Tada jis man pasiūlė galvoti netradiciškai. Reikia „nemažų kiaušinių“ tam, kad nuspręstum vesti derybas su treneriais, kurie yra net nežinomi Europoje.

Suprantama, visi bando ieškoti stratego, kuris turėtų patirties Eurolygoje, nes yra norima, kad trenerio adaptacija būtų kur kas lengvesnė.

Pasitaręs nusprendžiau, kad verta surizikuoti.

Maurizio man yra tarsi mokytojas. Mes esame nedidelis klubas, kuris yra priverstas imtis naujų veiksmų ir griebtis nestandartinių sprendimų. Mes turime tai daryti, jei norime išgyventi“, – samprotavo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas taip pat papasakojo apie komandos kapitono Pauliaus Jankūno sprendimą dar vieneriems metams likti Kaune.

„Puikiai žinau, kad Paulius (Jankūnas – red.) aikštėje nebėra toks, koks buvo anksčiau. Pasikeitė tiek kūnas, tiek greitis, tačiau net neįsivaizduoju, kaip viskas atrodytų, jei nueičiau pas jį ir pasakyčiau, kad nepratęsime su tavimi kontrakto, kai jis nori žaisti toliau. Taip pasielgdamas aš spjaučiau į viską, ką jis buvo padaręs vardan šio klubo.

Sakiau jam, kad laikas tave vis tiek pasivys, tačiau jei nori tęsti – viskas gerai, kitų minčių negali būti. Žinoma, perspėjau jį, kad jis turės suvokti, kada ateis laikas pabaigti karjerą.

Paulius išliko su mumis, kai mums to labiausiai reikėjo, todėl turime likti su juo, kai jam labiausiai reikia mūsų. Lengva būtų pakeisti jį kitu žaidėju, tačiau turime kartu išlikti iki pat pabaigos“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Tinklalaidės vedėjo J.Arlaucko paklaustas apie NBA ir Eurolygos palyginimus, „Žalgirio“ vadovas nevyniojo žodžių į vatą ir prakalbo apie esminius lygų skirtumus.

„Reikia pripažinti, kad NBA pasižymi kur kas geresne sistema, lygos valdymu bei ekonomika. Eurolyga turėtų išlikti konkurencinga ir lygiuotis į šį modelį. Daugeliui komandų, ypač sezono pradžioje, dėl pandemijos buvo itin sunku surinkti biudžetus – turime skirti tam daugiau dėmesio, nes mūsų produktas yra geresnis nei NBA. Taip, man nepatinka žiūrėti NBA.

Eurolygoje rungtynės būna kur kas labiau įtemptos. Čia vardan komandos yra išrėkiami plaučiai bei keikiami priešininkai, ypač Kaune. Didžiuojuosi, kad visada galėdavome pajusti tokią atmosferą vos užgrojus Eurolygos himnui“, – argumentavo P.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.