EUROLYGA 2023

Mėnesio MVP tapęs M. Kupšas: „Atrodo, kad vis dar turiu papildomų rezervų“

2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas artėja link finišo, o lemiamai jo stadijai ruošiasi ir vis įspūdingesnius skaičius čempionate renkantis Utenos „Juventus“ centras Mindaugas Kupšas. Aukštaūgis pripažintas naudingiausiu balandžio mėnesio žaidėju – MVP.

M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kupšas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 2:19 PM

30 metų 214 cm ūgio krepšininkas balandį fiksavo išties neeilinius skaičius – centras vidutiniškai rinko 18,1 taško, atkovojo po 7 kamuolius ir mėnesį baigė su 25,6 naudingumo balų rodikliu.

Bendrai per visas septynerias balandį sužaistas „Betsafe-LKL“ čempionato dvikovas M. Kupšas rinko bent po 20 naudingumo balų.

Įspūdingai atrodė ir jo paties dovana sau 31 gimtadienio proga. Štai balandžio 9 dieną gimtadienį paminėjęs aukštaūgis jau kitą pavakarę, balandžio 10 dieną, sužaidė geriausią sezono mačą – į Pasvalio ekipos krepšį suvertė 26 taškus, pridėjo 10 atkovotų kamuolių ir užfiksavo 37 naudingumo balų rodiklį.

„Reikės komandą vaišinti vakariene, tai tokia ir šventė čia. Teks išlaidauti man dabar“, – išgirdęs apie MVP titulą nusijuokė krepšininkas.

Bendrai M. Kupšas profesionaliame krepšinyje skaičiuoja jau antrą dešimtį, tačiau mėnesio MVP jam – nauja ir, kaip sako pats, smagi patirtis.

Tiesa, kalbėdamas su LKL.lt Utenos ekipos vienas lyderių išliko kuklus ir tikino, kad jokie asmeniniai pasiekimai neatstoja komandinių pergalių.

„Aišku, visa tai yra smagu. Būti įvertintam yra malonu. Bet asmeniniai rezultatai man niekada nebuvo pirmoje vietoje – čia visų svarbiausia komandos žaidimas. Žymiai smagiau būtų jei kartu su komanda įveiktume aukščiau esančius varžovus, čia būtų tikrai smagu tiek žaidėjams, tiek treneriams, tiek visam Utenos miestui“, – sakė M. Kupšas.

37 naudingumo balai – bendrai vienas geriausių pasirodymų ne tik paties M. Kupšo karjeroje, bet ir šiame „Betsafe-LKL“ sezone žvelgiant į visų žaidėjų rezultatus. Tiesa, kaip sako pats krepšininkas, nuspėti, kad tai bus geras vakaras yra neįmanoma. Kartais tai – tik tinkamos motyvacijos klausimas.

„Visada stengiesi motyvuoti save, aišku, žaidžiant prieš grandus tą padaryti kiek lengviau, tada tikrai eini kautis iš paskutiniųjų. Bet kiekvienas vakaras skirtingas, rezultatą sudaro labai daug faktorių, todėl žinoti, kada sužaisi itin gerai – turbūt neįmanoma“, – dėstė Utenos ekipos centras.

Kalbėdamas apie savo paties sportinę formą vienas „Juventus“ lyderių pirštu bedė į išaugusį minučių skaičių aikštelėje. Šiame sezone uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas M. Kupšą aikštelėje laiko vidutiniškai beveik po 21 minutę.

„Forma atrodo tikrai nebloga. Ir laiko žaisti daugiau gaunu, vieni susitraumuoja, kiti grįžta, todėl stengiuosi duoti komandai maksimumą. Tikrai jaučiuosi gerai, atrodo, kad vis dar turiu papildomų rezervų, kuriuos galiu suteikti komandai. Sakyčiau, kad forma išliko tokia pati kaip praėjusiais ar užpraėjusiais metais, tiesiog dabar turiu kiek svarbesnį vaidmenį komandoje“, – pasakojo krepšininkas.

Utenos komanda vis dar kovoja dėl trečiosios vietos turnyro lentelėje ir jau po truputį pradeda pasiruošimą atkrintamųjų etapui. Kalbėdamas apie likusius šio sezono darbus M. Kupšas įvardijo du pagrindinius akcentus – sveikatą ir norą „pasikandžioti“ prieš šalies grandus.

„Svarbiausia, kad nebebūtų daugiau traumų, kad mūsų kuo daugiau galėtų žaisti. Toli į priekį žiūrėti nereikia – visų pirma atkrintamosiose turime perkopti pirmąjį laiptelį, o vėliau dairytis į tolimesnius varžovus. Bet kokiu atveju, kad ir kaip tai susiklostys, turime prisiminti, kad laukia rungtynės ir dėl trečiosios vietos – jei reikės žaisti dėl bronzos, mes eisime žaisti lygiai taip pat, kaip į finalą. Norisi sezoną pabaigti skamba nata“, – šyptelėjo M. Kupšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.