EUROLYGA 2023

Karštas LKL reguliariojo sezono finišas – vienoje dvikovoje spręsis net keturių klubų likimai „Žalgiris“ ir „Rytas“ žino varžovus ketvirtfinalyje

Rugsėjo 18-ąją startavęs neeilinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Pirmadienį vakare bus sužaistos paskutinės trejos 36-ojo turo rungtynės, o po jų paaiškės keturios atkrintamųjų varžybų poros.

Po „Lietkabelio“ ir „Ryto“ dvikovos paaiškės visos LKL „Top 8“ poros.<br>Lrytas.lt koliažas.
Po „Lietkabelio“ ir „Ryto“ dvikovos paaiškės visos LKL „Top 8“ poros.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kauno „Žalgiris“ užėmė pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone.<br>G.Šiupario nuotr.
Kauno „Žalgiris“ užėmė pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone.<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio komandos treneris N.Čanakas.<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio komandos treneris N.Čanakas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šeštąją vietą LKL reguliariajame sezone užėmęs „Neptūnas“ vis dar laukia savo varžovų.<br>G.Šiupario nuotr.
Šeštąją vietą LKL reguliariajame sezone užėmęs „Neptūnas“ vis dar laukia savo varžovų.<br>G.Šiupario nuotr.
Dėl patirtos traumos V.Kariniausias šiame sezone neberungtyniaus.<br>G.Šiupario nuotr.
Dėl patirtos traumos V.Kariniausias šiame sezone neberungtyniaus.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireikos treniruojamas Šiaulių klubas LKL reguliariajame sezone liko septintas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireikos treniruojamas Šiaulių klubas LKL reguliariajame sezone liko septintas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vilniaus ekipos treneris G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus ekipos treneris G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasvalio ekipa LKL reguliarųjį sezoną baigė aštuntoje pozicijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasvalio ekipa LKL reguliarųjį sezoną baigė aštuntoje pozicijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ ir „Juventus“ ekipos kovoja dėl trečiosios vietos turnyrinėje lentelėje.<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelio“ ir „Juventus“ ekipos kovoja dėl trečiosios vietos turnyrinėje lentelėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos klubo treneris Ž.Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos klubo treneris Ž.Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 1:42 PM, atnaujinta May 10, 2021, 4:57 PM

Koronaviruso pančiai bandė nuo bėgių išvesti pirmenybių traukinį, tačiau, panašu, lygos klubai bei vadovybė susitvarkė su pandeminiais iššūkiais, o tai reiškia, kad, priešingai nei praėjusiame sezone, stipriausia šalies krepšinio komanda šiemet galės paaiškėti kovos principu.

Jau dabar yra žinomos visos „Top 8“ etape rungtyniausiančios komandos, tačiau jų išsidėstymas turnyrinėje lentelėje po pirmadienį įvykusių dvikovų vis dar gali pasikeisti.

Šio sezono LKL atkrintamosiose varžybose kausis: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Utenos „Juventus“, Panevėžio „Lietkabelis“, Prienų „CBet“, Klaipėdos „Neptūnas“, Šiaulių „Šiauliai“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šiemet šalies čempionate kovėsi 10 klubų, o savo vietą rikiuotėje jie aiškinosi keturių ratų sistema.

Kiekviena ekipa tarpusavyje su kita komanda rungtyniavo po keturis kartus, o iš viso kiekvienam klubui reguliariajame sezone reikėjo sužaisti po 36 mačus.

Dėl COVID-19 pandemijos didžiąją dalį sezono akistatos vyko tuščiose tribūnose, tačiau karštos atmosferos aikštelėje netrūko – intriga dėl pozicijų turnyrinėje lentelėje išsilaikė iki pat paskutinio turo.

Žinomos dvi poros

Net 21 kartą šalies čempionu tapęs Kauno „Žalgiris“ (32/3) pirmadienį paskutinėse prieš „Top 8“ etapą rungtynėse išvykoje susigrums su Prienų „CBet“ (14/21) krepšininkais.

Vis dėlto turnyrinės lentelės prasme šios rungtynės nieko nebelems nei Kauno, nei Prienų ekipoms.

„Žalgiris“ dar balandžio pabaigoje užsitikrino pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje, o „CBet“ yra nepajudinama iš penktosios pozicijos.

Tiek pat pergalių su prieniškiais turintis Klaipėdos „Neptūnas“ (14/21) jau yra sužaidęs visas reguliariojo sezono rungtynes, o dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio aukštesnę poziciją lentelėje turi Manto Šerniaus auklėtiniai.

Nieko turnyrinės lentelės prasme nelemianti dvikova pirmadienį vakare vyks ir Kėdainiuose.

Lietuvos centre vietos „Nevėžis“ (10/25) susigrums su „Šiaulių“ (12/23) krepšininkais.

Jau yra žinoma, kad nuo pat sezono pradžios nespindėjęs Kėdainių klubas LKL reguliarųjį sezoną užbaigs paskutinėje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Tuo tarpu Antano Sireikos vadovaujamas „Šiaulių“ klubas šalies čempionate turėjo labai permainingą kelionę.

Ilgą laiką tarp autsaiderių buvusi Saulės miesto ekipa sezono antroje pusėje pagerino žaidimą ir turėjo puikią galimybę užsikabinti į stipriausiųjų penketą, tačiau keli skaudūs pralaimėjimai reguliariojo sezono pabaigoje lėmė, kad šiemet A.Sireikos kariauna į „Top 8“ etapą pateks užimdami septintąją poziciją.

Iš antrosios vietos taip pat jau nebepajudinamas Vilniaus „Rytas“ (27/8) paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse pirmadienį vakare susigrums su Panevėžio „Lietkabelio“ (22/13) krepšininkais.

Ši dvikova lems kurioje (trečiojoje ar ketvirtojoje) vietoje LKL reguliariojo sezono finišo tiesiąją pasieks Panevėžio klubas.

Visas reguliariojo sezono rungtynes kiek anksčiau jau sužaidusių Utenos „Juventus“ (23/13) ir Alytaus „Dzūkijos“ (11/25) komandų padėtis yra skirtinga.

Jau yra aišku, kad „Dzūkija“ šiemet Lietuvos čempionatą užbaigė devintoje pozicijoje, tuo tarpu galutinė „Juventus“ (trečioji ar ketvirtoji) vieta paaiškės tik po „Lietkabelio“ ir „Ryto“ dvikovos.

Summa summarum – savo varžovus LKL ketvirtfinaliuose kol kas žino keturios komandos.

Kauno „Žalgiris“ (1 vieta reguliariajame sezone) – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (8)

Vilniaus „Rytas“ (2) – „Šiauliai“ (7)

Utenos „Juventus“/Panevėžio „Lietkabelis“ (3) – Klaipėdos „Neptūnas“ (6)

Utenos „Juventus“/Panevėžio „Lietkabelis“ (4) – Prienų „CBet“ (5).

Savo likimo kalviai

Įdomu, kad pirmadienį vakare vyksianti dvikova tarp „Lietkabelio“ ir „Ryto“ įtakos turės ne tik Panevėžio, bet ir sostinės klubui.

Nors Giedriaus Žibėno auklėtiniai jau yra užsitikrinę antrąją vietą LKL reguliariajame sezone, tačiau nuo šių rungtynių likimo gali paaiškėti potencialūs „Ryto“ varžovai pirmenybių pusfinalyje.

Jei pirmadienį Panevėžyje pergalę švęs aikštelės šeimininkai, “Lietkabelis“ sezoną užbaigs trečioje vietoje ir ketvirtfinalyje susigrums su „Neptūnu“.

Tai reiškia, kad pirmadienį patirto pralaimėjimo atveju „Rytas“ potencialiai pusfinalyje susikautų su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

Tuo tarpu, jei pergalę Panevėžyje švęs vilniečiai, tai reiškia, kad trečiojoje vietoje išliks Utenos „Juventus“.

Tokiu atveju potencialiame pusfinalyje lauktų Lietuvos krepšinio klasika – „Rytas“ susigrumtų su „Juventus“, tuo tarpu „Lietkabelio“ potencialiai stipriausiųjų ketverte lauktų ne toks malonus varžovas – Kauno „Žalgiris“.

Šeštadienį vykusiose LKL rungtynėse sostinės klubo strategas G.Žibėnas tausojo savo lyderius, o „Rytas“ išvykoje 82:91 nusileido Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkams.

Šioje dvikovoje Lietuvos vicečempionai vertėsi be Andrew Goudelocko, Arno Butkevičiaus ir Martyno Echodo.

Paklaustas, ar treneris specialiai ilsino šiuos žaidėjus tam, kad jie būtų šviežesni prieš artėjančią dvikovą su „Lietkabeliu“, „Ryto“ strategas neigė šiuos žodžius.

„Varžovų nesirenkame, tokių žaidimų nežaidžiame. Šiandien davėme pailsėti žaidėjams, kurie paskutinėse rungtynėse žaidė daugiausiai minučių. Šioje dvikovoje išaušo metas juos pailsinti.

Mūsų tikslas – kuo geriau pasiruošti artėjančioms atkrintamosioms varžyboms. Nėra svarbu, su kuo žaisime atkrintamosiose varžybose, o į Panevėžį važiuosime tik laimėti“, – šeštadienį teigė G.Žibėnas.

Tuo tarpu praėjusią savaitę puikia proga įveikti Kauno „Žalgirį“ ir taip pakilti į trečiąją turnyrinės lentelės vietą nepasinaudojusio „Lietkabelio“ treneris N.Čanakas taip pat pridūrė, kad jam nėra svarbu, su kuo teks žaisti LKL atkrintamosiose varžybose.

„Apie tai šiuo metu negalvoju. Nežaidėme gerai iki tol, o dabar svarbiausia pajusti žaidimą, užbaigti reguliarųjį sezoną ir gerai pasirodyti ketvirtfinalyje“, – po dvikovos su „Žalgiriu“ samprotavo krepšinio specialistas iš Serbijos.

„Top 8“ startuoja jau šią savaitę

LKL atkrintamosios varžybos startuos gegužės 12-ąją.

Ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki dviejų, pusfinalyje, finale bei mažajame finale – iki trijų pergalių. Prireikus maksimalaus rungtynių skaičiaus, atkrintamosios varžybos baigtųsi birželio 13-ąją.

Ketvirtfinalio etapą gegužės 12 d. atidarys 4-ą ir 5-ą vietas užėmusių komandų akistata. Antrasis šios serijos mačas bus žaidžiamas gegužės 15 d., o trečiosios rungtynės, jei jų prireiks, numatytos gegužės 17-ąją.

Gegužės 12-ąją prasidės ir „Žalgirio“ bei „Pieno žvaigždžių“ komandų serija. Antrosios rungtynės – gegužės 15, o trečiosios, jei prireiks, gegužės 17 d.

3-os ir 6-os vietų serija startuos gegužės 13 d., o prasitęs gegužės 16 d. Jei dviejų mačų nepakaks, trečiasis vyks gegužės 18 d.

Gegužės 13 d. taip pat prasidės ir paskutinysis ketvirtfinalis, kuriame susitiks „Rytas“ ir „Šiauliai“. Atsakomasis serijos susitikimas bus žaidžiamas gegužės 16 d., o jei reikės trečiųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos gegužės 18 d.

Pusfinalis tarp 1-os ir 8-os vietų poros laimėtojų ir 4-os bei 5-os vietų poros nugalėtojų prasidės gegužės 20 d. Antrasis mačas – gegužės 22 d., trečiasis – gegužės 25 d., o ketvirtasis ir penktasis mačai, jei prireiks, numatyti atitinkamai gegužės 27 ir 29 dienomis.

Kitas pusfinalis, kuriame susitiks 2-os ir 7-os bei 3-os ir 6-os komandų porų laimėtojai, startuos gegužės 21 d., antrosios rungtynės – gegužės 23 d., trečiosios – gegužės 26 d., o ketvirtosios ir penktosios turėtų vyktų gegužės 28 ir 30 dienomis.

Pusfinalių bei finalų datos nežymiai gali keistis, priklausomai nuo to, kaip susiklostys atkrintamųjų varžybų susitikimai.

Mažojo finalo serija prasidės jau birželį. Šios serijos rungtynės numatytos birželio 2, 5, 8 dienomis. Jei nugalėtojui išaiškinti prireiktų papildomų dviejų mačų, jie vyktų birželio 10 ir 12 dienomis.

Jei niekas nesikeis, finalo serijos datos – birželio 3, 6, 9 dienos. Jei serija pareikalaus ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos vyks birželio 11 ir 13 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.