EUROLYGA 2023

Sezoną baigęs K. Maksvytis dvejoja dėl ateities – prisiminė prarastą šansą vadovauti „Žalgiriui“, bet Permės dar neatstumia

„Labai sunkus psichologiškai sezonas: ir todėl, kad dėl karantino negalėjau būti su šeimyna, ir kad tik minimalią užduotį įvykdėme“, – penktadienį ramiai ir neskubėdamas sezoną aptarinėjo rusų Permės „Parma“ ekipos strategas 43-ejų Kazys Maksvytis.

Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>lrytas.lt montažas.
Kazys Maksvytis<br>lrytas.lt montažas.
Kazys Maksvytis<br>Klubo nuotr.
Kazys Maksvytis<br>Klubo nuotr.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-05-14 19:56, atnaujinta 2021-05-14 22:28

Ketvirtadienį jis oficialiai užbaigė savo darbą Permės klube. VTB Jungtinės lygos antrose ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Parma“ namie 62:98 (10:22, 20:27, 24:24, 8:25) neatsilaikė prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ ir nusileido bendru rezultatu 0:2. Tad kovą permiečiai dėl VTB taurės baigė ketvirtfinalyje.

„Gal ir reikėjo gražesniu rezultatu baigti pasirodymą sezone, tačiau savo gretose neturėjau pagrindinių žaidėjų – Adas Juškevičius ir Lorenzo Williamsas traumuoti, o prieš galingą „Zenit“ net ir su jais būtų labai sunku galvoti apie pergalę. Nors buvome įveikę namie Sankt Peterburgą sezono metu“, – kalbėjo dvejus metus Permėje dirbęs K.Maksvytis.

Iš Darbėnų kilęs treneris dabar pagal kontrakto sąlygas dar savaitę turėtų būti Rusijoje, o po to vyks namo į Lietuvą. Per tas penkias dienas turėtų paaiškėti, ar strategas tęs darbą Permėje, ar jo lauks nauja karjeros stotelė.

„Kalbėjausi su savo agentu, tai tik galiu pasakyti, kad jis su dideliu optimizmu šypsodamasis sakė, kad kas jau kas, o Maksvytis be darbo tikrai neliks.

Turiu tokį pusiau žalią siūlymą keltis į kitą šalį, išvykti iš Rusijos, tad šioks toks pasirinkimas yra. Bet supraskite, kad praėjo vos diena po sezono, tikrai nepuolu dabar į paieškas“, – lrytas.lt kalbėjo Lietuvos treneris.

Dvejus metus iš eilės K.Maksvyčio pavardė buvo itin rimtai linksniuojama įvairiuose krepšinio segmentuose – jis buvo pagrindiniu kandidatu treniruoti nacionalinę krepšinio rinktinę, o po to dar ir Eurolygoje kovojantį Kauno „Žalgirį“.

Tačiau kliūtimi užimti arba vieną, arba kitą kėdę tapo sutartis su Rusijos klubu – ekipos vadovai buvo iškėlę lietuviui užduotis, susijusias su komandos progresu ir nenorėjo, jog K.Maksvytis savo energiją skirtų ne „Parma“ klubui.

„Kai dabar žiūri į tą situaciją, gal ir kiek apmaudu. Juk pasiūlymai tokie būna ne kasdien. O gal ir kartą per gyvenimą. Tai šansas treneriui ir juo būtina naudotis. Nesakau, kad piktas dėl visos šios situacijos, tačiau gal kiek apmaudoka“, – kalbėjo treneris.

– Ar turite darbo pasiūlymą iš Permės komandos?,lrytas.lt paklausė K.Maksvyčio.

– Yra pokalbiai su vadovybe. Ji kėlė užduotį šiam sezonui būti VTB lygos ketvirtfinalyje. Komanda tą padarė. Žinoma, norėjosi gal ir geriau pasirodyti, tačiau yra kaip yra. 

Apmaudu ir dėl FIBA Iššūkio taurės, kurios finalo ketverte likome ketvirti. Pusfinalyje apmaudžiai pralaimėjome tašku, o tuomet traumas ir gavo A.Juškevičius bei L.Williamsas.

Kitą vertus, šiame sezone mes įveikėme Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą – įrodėme, kad esame ekipa, su kuria reikia skaitytis.

– Permės klube, be jūsų, dar yra trenerio asistentai Gintaras Kadžiulis, Deividas Rinkevičius. Kokia šių specialistų situacija?

– Čia yra toks savotiškas užburtas ratas – jei sutarsiu su „Parma“, tuomet ir asistentai lieka, jei ne – viskas priklausys nuo galutinių derybų.

Nors galiu pasakyti, kad lietuviai savo įvaizdžio Permėje negadino – buvome šiltai vertinami ne tik ekipoje, bet ir mieste. Tad asistentams tikrai turėtų atsirasti vietos ekipoje kitą sezoną.

– Kaip su žaidėjais A.Juškevičiumi ir Eigirdu Žukausku?

– Krepšininkai turi dar metų sutartis ir jie pasiliks komandoje. Kiek žinau, Eigirdas dar turi išpirkos galimybę.

– Jus traukia likti Rusijoje, Permės miesto klube?

– Net nežinau kaip pasakyti. Taip, Permėje myli krepšinį, viskas gerai ir alga nemenka. Tai yra pliusai. Iš kitos pusės, norisi rimtų pergalių, trofėjų – pasiilgsti jų. Kaip sakoma, norisi išsikelti labai rimtus iššūkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.