EUROLYGA 2023

Lyderio kalba: rekordą pagerinęs J. Valančiūnas dvikovos metu pasiuntė žinutę savo komandos draugams

„Čia „Play in“ turnyras, o ne atkrintamosios varžybos. Viską lemia vienerios rungtynes – arba tu laimi, arba važiuoji namo. Čia nėra taip, kad tu gali pralaimėti pirmąją dvikovą, o vėliau įveikti varžovus tris kartus iš eilės“, – po pergalės prieš „San Antonio Spurs“ ekipą kalbėjo Jonas Valančiūnas.

J.Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 10:18 AM

Lietuvio atstovaujama „Memphis Grizzlies“ ekipa naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žengė pirmąjį žingsnį link NBA atkrintamųjų varžybų. „Play in“ turnyro starte „Grizzlies“ namuose 100:96 (38:19, 18:30, 16:16, 28:31) įveikė „San Antonio Spurs“ krepšininkus.

„Ši pergalė buvo labai svarbi. Keliaujame sunkiausiu keliu ir vis dar turime laimėti vienerias rungtynes – tai bus „gyvent arba mirk“ dvikova. Tik tokiu būdu mes kuriame pasitikėjimą savimi ir kaupiame patirtį – tai labai svarbu mūsų jaunai komandai“, – po dvikovos samprotavo 29-erių uteniškis.

„Grizzlies“ į NBA Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas galės prasibrauti naktį iš penktadienio į šeštadienį. J.Valančiūno ekipa išvykoje turės įveikti „Golden State Warriors“ krepšininkus.

Tuo tarpu vienu iš pagrindiniu pergalės kalviu prieš San Antonio klubą buvęs lietuvis teigė, kad sėkmingą žaidimą lėmė tinkamas pasiruošimo planas, kurio komanda laikėsi iki pat akistatos pabaigos.

„Spurs“ yra labai gera ekipa. Ji ypatingai gerai išnaudoja DeMarą DeRozaną, kuris sėkmingai žaidžia „du prieš du“ ir turi galingą prasiveržimą. Turėjome atlikti papildomą darbą tam, kad jį sustabdytumėme vienas prieš vieną situacijoje, turėjome gerai gintis ir žaidžiant „du prieš du“. Šį planą mums parengė treneriai ir mes stengėmės padaryti viską, kad laimėtume rungtynes.

Tam, kad žengtume toliau privalėjome laimėti. Buvo labai svarbu sužaisti geras rungtynes – pataikyti metimus, sėkmingai kovoti dėl kamuolių“, – teigė J.Valančiūnas.

Lietuvis prie pergalės prisidėjo įmesdamas 23 taškus (10/15 dvit., 0/1 trit., 3/6 baud. metim.), atkovodamas 23 kamuolius ir blokuodamas 3 varžovų metimus metimus.

213 cm ūgio vidurio puolėjas pagerino savo šio sezono atkovotų kamuolių rekordą ir pridūrė, kad sėkmingai prasidėjusių rungtynių metu kreipėsi į savo komandos draugus.

„Nesvarbu, mums sekasi, ar nesiseka – turime išlikti kartu.

Rungtynių pradžioje įgijome ankstyvą persvarą, tačiau pasakiau vyrukams: „Neišprotėkime. Toliau žaiskime pagal planą.“

Geros komandos tuo ir išsiskiria. „Spurs“ taip pat yra puiki ekipa, tačiau šį vakarą mes ir treneriai atlikome puikų darbą.

Stengiuosi padėti komandai tiek, kiek galiu. Turiu rodyti pavyzdį darbais, o ne žodžiais. Esame jauna komanda, tačiau turime daug skirtingų patirčių“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.