EUROLYGA 2023

Tautų lygos trečiajame etape – pratęstas pergalingas merginų žygis ir vėl finale kritę vaikinai

Klaipėdoje šeštadienį baigėsi FIBA 3x3 U23 Tautų lygos trečiasis etapas.

Trys prieš tris kovos.<br>M.Repečkos nuotr.
Trys prieš tris kovos.<br>M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-17 20:27, atnaujinta 2021-07-17 20:58

Jame ir vėl puikiai pasirodė Lietuvos merginų rinktinė, tapusi etapo nugalėtoja. Merginoms tai buvo jau trečiasis iš eilės triumfas. Visgi vaikinams po penktadienį finale patirto pralaimėjimo atsitiesti nepavyko – reikėjo tenkintis antrąja vieta.

Merginos kelyje link triumfo trečiajame etape 20:16 įveikė rumunes, 21:12 susitvarkė su baltarusėmis ir 18:16 po pratęsimo patiesė latves.

Rinktinės marškinėlius uostamiestyje vilkėjo Livija Sakevičiūtė, Eglė Zabotkaitė, Justina Miknaitė ir Martyna Petrėnaitė.

Vaikinai dramatiškame finale 20:21 nusileido Rumunijos atstovams, o grupės varžybose 19:10 buvo įveikta Estija bei 22:10 nepasigailėta bendraamžių iš Baltarusijos.

Vaikinų nacionalinei ekipai atstovauja Adomas Sidarevičius, Eimantas Žilius, Ernestas Sederevičius ir Gabrielius Čelka.

Lietuviai rungtyniauja „Europe 2“ konferencijoje. Be mūsų šalies krepšininkų į Klaipėdą buvo atvykusios ir Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos bei Ukrainos nacionalinės ekipos.

Tautų lygą sudaro šeši etapai – pirmieji trys jau įvyko Lietuvoje. Likę trys etapai vyks rugpjūčio 20-22 dienomis Rumunijos sostinėje Bukarešte. Daugiausiai įskaitinių taškų per šešis etapus surinkusi komanda galiausiai taps Tautų Lygos nugalėtoja.

Artimiausiomis savaitėmis uostamiestyje bus surengtos dar dvejos „Hoptrans“ turnyrų serijos varžybos. Liepos 30-31 dienomis čia vyks vienas iš moterų pasaulio serijos etapų, vadinamasis masteris, o liepos 31-rugpjūčio 1 d. viską vainikuos finalinis „Hoptrans 3x3“ etapas.

Šių turnyrų metu „Hoptrans“ arena bus atvira visiems norintiems trijulių krepšinį stebėti gyvai, kadangi įėjimas į 1,5 tūkst. aistruolių talpinančią areną – nemokamas. Tam reikalinga registracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.