EUROLYGA 2023

Prancūzų nugalėtos JAV rinktinės strategas G. Popovichius nebūtų nustebęs ir dėl pralaimėjimo Lietuvai

JAV vyrų krepšinio rinktinė Tokijo olimpinių žaidynių kovas pradėjo sekmadienį pralaimėjimu 76:83 Prancūzijos komandai, tačiau tokia turnyro pradžia nenustebino amerikiečių komandos stratego Greggo Popovichiaus.

 G.Popovichiaus treniruojama JAV rinktinė olimpiadą pradėjo pralaimėjimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Popovichiaus treniruojama JAV rinktinė olimpiadą pradėjo pralaimėjimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Popovichiaus treniruojama JAV rinktinė olimpiadą pradėjo pralaimėjimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Popovichiaus treniruojama JAV rinktinė olimpiadą pradėjo pralaimėjimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 6:57 PM, atnaujinta Jul 25, 2021, 7:25 PM

71-erių treneris yra ir NBA komandos „San Antonio Spurs“ strategas.

Jis stojo prie JAV rinktinės vairo po pergalingos 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados ir 2019 metų pasaulio čempionate jau išgyveno vieną fiasko, kai jo auklėtiniai liko tik septinti, pasiekę visų laikų blogiausią rezultatą planetos pirmenybėse.

G.Popovichius jau buvo JAV rinktinės štabe kaip asistentas 2004 metų Atėnų olimpiadoje, kur sugriuvo amerikiečių nenugalimumo mitas, kai juos grupės varžybose įveikė ir lietuviai, nors tada kovoje dėl bronzos JAV komanda pasiekė revanšą.

Todėl nenuostabu, kad po sekmadienį patirto pralaimėjimo treneris paminėjo ir Lietuvą, o daugiausia kalbėjo apie suvienodėjusį komandų lygį.

„Žmonės neturėtų būti nustebę, kad laimi Prancūzijos rinktinė, Australijos rinktinė, Ispanijos rinktinė ar Lietuvos rinktinė. Nesvarbu, kas tave nugali.

Skirtumas tarp JAV krepšininkų ir kitų rinktinių žaidėjų talento mažėja kasmet. Kiekvienais metais matome vis daugiau puikių žaidėjų iš viso pasaulio.

Šįkart turime atiduoti prancūzams pagarbą už puikų žaidimą. Jie buvo kur kas stabilesni nei mes abiejose aikštės pusėse. Viskas labai paprasta“, – sakė G.Popovichius.

Tai buvo pirmasis JAV rinktinės pralaimėjimas olimpinėse žaidynėse nuo 2004-ųjų, kai pusfinalyje amerikiečiai 81:89 nusileido būsimajai čempionei Argentinai.

Vėliau amerikiečiai be pralaimėjimų žengė Pekino, Londono ir Rio de Žaneiro žaidynėse.

Ilgametis Prancūzijos rinktinės strategas Vincent'as Collet labiausia gyrė Evaną Fournier – „Boston Celtics“ gynėjas pelnė 28 taškus.

„Jis buvo nuostabus ir jis pataikė kelis itin svarbius metimus. Tokiam žaidimui reikia stabilumo. Tai yra pats svarbiausias dalykas.

Komandai reikia žaidėjų, kurie gali pataikyti tokius metimus, kokių niekas negali pataikyti. Man buvo labai svarbu, kad komanda tai suprato ir padėjo jam. Jis daug ką darė vienas, tačiau sulaukė komandos draugų pagalbos, kurie sudarė jam patogias padėtis. Toks yra planas, kurio mes turime laikytis“, – sakė prancūzas.

„Mes, NBA žaidėjai, turime parodyti žaidžiantiems Europoje, kaip kovoti prieš amerikiečius. Pirmiausia reikia su jais kautis. Mes turime parodyti, kad mes nesirengiame nusileisti, o jie yra tokie patys kaip mes. Jie stipreesni individualiai, bet mes juos galime įveikti kaip komanda“, – sakė E.Fournier.

JAV ir Prancūzijos rinktinės A grupėje dar žais su Čekija ir Iranu.

Į ketvirtfinalį pateks dvi pirmosios komandos ir dvi iš trijų geriausių trečiųjų komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.