EUROLYGA 2023

Optimistiškai nusiteikęs M. Schilleris prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes išskyrė varžovų atletiškumą

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį išskrido į Prancūziją kur žais pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes. Penktadienį, 21 val. Martino Schillerio vadovaujama komanda susitiks su Vilerbano ASVEL.

Martinas Schilleris, Kauno "Žalgiris", vyr.treneris<br>M.Patašiaus nuotr.
Martinas Schilleris, Kauno "Žalgiris", vyr.treneris<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 6:34 PM, atnaujinta Sep 30, 2021, 7:27 PM

Kalbėdamas su žurnalistais „Žalgirio“ strategas džiaugėsi, jog komanda išvyksta su minimaliais nuostoliais ir prieš rungtynes yra nusiteikęs optimistiškai. „Žalgiriui“ negalės padėti komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Tuo tarpu šeimininkų gretose nuostoliai kur kas didesni. Dėl traumų iš ASVEL rikiuotės yra iškritę Davidas Lighty, Raymaras Morganas ir Paulas Lacombe.

– Kaip jaučiatės prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes?

– Paprastai tariant labai gerai. Turėjome dvi dienas pasiruošti rungtynėms, kas jau gerai. Apart Pauliaus Jankūno traumos visi žaidėjai sveiki, tad esame nusiteikę optimistiškai.

– Kaip reaguojate į sunkias pergales prieš LKL komandas?

– Aš į visą tai žiūriu kaip į procesą. Tai yra visiškai nauja komanda, kai kurie tik pradeda karjerą Europoje ir Eurolygoje. Noriu pabrėžti, kad rungtynėse su „Lietkabeliu“ buvo aiškus mūsų patobulėjimas gynyboje.

– Ar jaučiate kažkokią papildomą psichologinį spaudimą prieš Eurolygos rungtynes?

– Taip, visada yra spaudimas ir jis visada iš pradžių būna psichologinis. Bet tai gražu ir yra dalis smagumo.

– Ko reikia geroms rungtynėms?

– „Asvel“ komanda kaip ir įprastai yra labai atletiška komanda ir jie labai greitai bėga į puolimą. Bus labai svarbu visų rungtynių metu spėti grįžti į gynybą. Taip pat varžovai yra labai aukšti, tad reikės saugoti ir „lentą“.

– Kokie, jūsų nuomonė, yra didžiausi pasikeitimai varžovų ekipoje?

– Man reikia prisimint pernykštė komandą pirmiausiai. Jie išliko gana panašus. Vieną milžiną Fallą iškeitė į kitą Fallą(Moustapha Fallą į Youssoupha Fallą). Yra keli žaidėjų pasikeitimai, bet stilistiškai varžovai keistis neturėtų.

– Kas jūsų komandoje šiuo metu kelia jums daugiausiai nerimo?

– Yra net ne vienas dalykas, o keli. Yra ir gynyboje, ir puolime vietų kur norime patobulėti. Bet kaip sakiau anksčiau tai yra procesas.

– Ar jums netrūksta atletiškumo ir fiziškumo jūsų ekipoje?

– Kai kuriose vietose ne, kai kuriose vietose taip. Jeigu žiūrėtume į centrų poziciją esame mažesni, bet taip pat atletiški. Bet be abejo kai kuriose pozicijose stipriai nusileidžiame atletiškumu. Bet reikia išnaudoti tuo ką turime.

– Kada planuojate pasiekti savo formos piką?

– Kiek įmanoma greičiau. Eurolygoje kiekvienos rungtynės yra svarbios ir negalime laukti vasario ar kovo mėnesio kaip LKL’e.

– Galite papasakoti skirtumus tarp praėjusio sezono pradžios ir šio?

– Pagrindinis skirtumas, kad jau turiu metus patirties. Jau esu susipažinęs su varžovais, apsipratinęs prie kelionių ir panašiai.

– Ar esate patenkintas Emmanuelio Mudiay įsiliejimu į komanda?

– Emmanuelis labai gerai prisitaikė komandoje tiek socialine, tiek kultūrine prasme. Žvelgiant iš kitos pusės, be jokios abejonės, jo laukia dar daug darbo aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.