EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų krepšinyje – permainų sezonas: pasikeitė ne tik Kauno „Aisčių-LSMU“ komanda

Kauno „Aisčių-LSMU“ komandos krepšininkės pasiryžusios užmiršti praėjusio sezono nesėkmes ir sieks aukščiausių vietų tiek Lietuvos čempionate, tiek ir Baltijos moterų krepšinio lygoje.

Rygos TTT be vargo įveikė Kauno „Aisčių-LSMU“ pasipriešinimą.<br>Ž.Vingelio (LKF) nuotr.
Rygos TTT be vargo įveikė Kauno „Aisčių-LSMU“ pasipriešinimą.<br>Ž.Vingelio (LKF) nuotr.
Rygos TTT be vargo įveikė Kauno „Aisčių-LSMU“ pasipriešinimą.<br>„TTT Riga“ nuotr.
Rygos TTT be vargo įveikė Kauno „Aisčių-LSMU“ pasipriešinimą.<br>„TTT Riga“ nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius M.Balčiūnas.
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius M.Balčiūnas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 3:21 PM

Latvijos sostinėje Rygoje kaunietės išbandė jėgas su tituluotu „TTT Riga“ klubu, kuris laikomas vienu pajėgiausių Baltijos šalyse ir dalyvauja Eurolygos pirmenybėse.

Šeimininkės jau pirmajame kėlinyje neleido suabejoti savo pranašumu ir jį laimėjo 34:16. Susikaupusios Kauno komandos merginos antrąjį ketvirtį laimėjo 4 taškais, tačiau po didžiosios pertraukos „TTT Riga“ klubas parodė savo jėgą ir tiesiog sutrypė viešnias 27:9.

Ketvirtasis ketvirtis nieko nelėmė. Nors atsipalaidavusios kaunietės žaidė geriau, „TTT Riga“ šventė pergalę 87:62.

Pajuto šalto dušo gaivą

Kauniečių gretose rezultatyviausia buvo Greta Štašelienė. Ji per 25 minutes pelnė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius, dusyk suklydo ir surinko 12 naudingumo balų. Dar 13 taškų pridėjo Martyna Petrėnaitė.

TTT komandoje išsiskyrė viena geriausių Lietuvos krepšininkių Daugilė Šarauskaitė. Ji pelnė 22 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Aukštaūgei gerai talkino taip pat 22 taškus surinkusi Ieva Pulverė.

„Gavome šiek tiek šalto dušo, tačiau galbūt tokia procedūra bus naudinga“, – svarstė „Aisčių-LSMU“ klubo vadovas Petras Aleksonis.

Jo nuomone, tikėtis sėkmės pirmosiose sezono rungtynėse su tokia galinga komanda net neverta, nes „TTT Riga“ krepšininkės turi atsaką visiems varžovų sumanymams.

Kita vertus, kaunietės garbingai kovėsi iki dvikovos pabaigos, stengėsi įvykdyti trenerių nurodymus.

Grįžo pajėgios krepšininkės

Prieš naująjį sezoną „Aisčių-LSMU“ gretose įvyko du svarbūs pokyčiai – su komanda atsisveikino kelerius metus joje sėkmingai dirbęs vyriausiasis treneris Rokas Kondratavičius, nusprendęs išbandyti jėgas vyrų krepšinyje.

Jam vadovaujant Kauno komanda kartą tapo šalies čempionato nugalėtoja ir dukart iškovojo Karalienės taurę, kelis sezonus sėkmingai sužaidė Baltijos lygoje.

Naujuoju treneriu tapo iš Marijampolės kilęs Laurynas Dulinskas.

Jis praėjusį sezoną dirbo Kėdainių „Nevėžio“ vyrų krepšinio komandos vyriausiojo trenerio Mariaus Kiltinavičiaus asistentu.

Kita skaudi netektis – vienos lyderių 22 metų puolėjos Karolinos Kazočiūnaitės sprendimas priimti Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ klubo kvietimą.

Geroji naujiena – „Aisčių-LSMU“ marškinėlius vėl vilkės patyrusi puolėja Gintarė Paulauskaitė.

Ji praėjusį sezoną padėjo Klaipėdos „Neptūno“ merginoms iškovoti Moterų lygos sidabro apdovanojimus.

Į komandą grįžo 27 metų G.Stašelienė. Pastarąjį kartą „Aisčių-LSMU“ marškinėlius ji vilkėjo 2018–2019 metų sezoną ir tuomet padėjo kaunietėms laimėti šalies čempionatą bei Karalienės taurę. Praėjusį sezoną įžaidėja rungtyniavo Italijoje, prieš tai – Airijoje.

„Komandos sudėtis atrodo neblogai, turėsime 13–14 žaidėjų“, – kalbėjo „Aisčių-LSMU“ klubo vadovas P.Aleksonis. Prie komandos netrukus prisijungs po vaiko auginimo atostogų grįžusi Kristė Timofejeva (Druskytė). Kai kurios kitos Baltijos lygos komandos iš viso turi tik 10–11 žaidėjų.

Pagrindinis Kauno komandos tikslas – pakliūti tarp prizininkų tiek Lietuvos čempionate, tiek Baltijos lygos pirmenybėse.

Regi dvi naujas komandas

Spalį prasidėjo ne tik Baltijos lygos varžybos, bet ir Lietuvos moterų krepšinio čempionatas, o pirmenybių vadove tapo praeityje žinoma krepšininkė Rima Valentienė.

„Jaučiu didelę atsakomybę ir norą savo energija bei darbais prisidėti prie moterų krepšinio augimo“, – kalbėjo R.Valentienė.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas džiaugėsi istorine akimirka – atgimė autonominė moterų krepšinio lyga, kuri anksčiau išsiskyrė garbinga istorija ir reikšmingais pasiekimais.

Šį sezoną A divizione dalyvauja šeši klubai: Kauno „Aistės-LSMU“, Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, Klaipėdos „Neptūnas“, Šiaulių „Šiauliai-Vilmers“, Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ ir Vilniaus „Kibirkštis-VKM“.

Pasak M.Balčiūno, lygos plėtroje kitais metais regimos dar dvi naujos komandos – Alytuje ir Panevėžyje, taip pat dar du merginų krepšinio centrai – prie veikiančių bazių Panevėžyje ir Šiauliuose norima prijungti centrus Klaipėdoje ir Druskininkuose arba Šilutėje.

Smarkiai išaugo komandų skaičius

Šį sezoną Baltijos lygoje dalyvauja 12 komandų – keturiomis daugiau negu 2019–2020 metų sezone.

Pastarasis buvo vienas sėkmingiausių „Aisčių-LSMU“ komandai, kuri tik finale nusileido „TTT-Riga“ ekipai.

2020–2021 metų sezonas dėl pandemijos žlugo, o šiemet prie starto linijos išsirikiavo po 5 Lietuvos ir Latvijos, taip pat 2 Estijos komandos.

Nugalėtojas turėtų paaiškėti finalo ketvirto turnyre, vyksiančiame 2022-ųjų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.