EUROLYGA 2023

Į Šaro Barseloną susiruošęs J. Zdovcas – apie „Žalgirio“ šansą laimėti ir nustebinusį naujoką

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ (2/9) Eurolygos rungtynėse Ispanijoje susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (9/2).

J. Zdovcas prieš rungtynes su „Barcelona“ tiki savo galimybėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
J. Zdovcas prieš rungtynes su „Barcelona“ tiki savo galimybėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 2:40 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 3:40 PM

Komandų situacija skyriasi kaip diena ir naktis. Kauniečiai per 11 rungtynių šventė vos 2 pergales ir Eurolygoje užima paskutinę – 18 vietą, o katalonai su 9 pergalėmis žengia pirmi.

Dieną prieš rungtynes Jure Zdovcas teigė, kad komanda šiuo metu yra geros formos ir tiki, kad sugebės pasipriešinti „Barcelona“ žvaigždynui.

„Galime teigti, kad žaisime su stipriausia šiuo metu Eurolygos komanda. „Barcelona“ – stiprią discipliną turinti, sunkiai dirbanti komanda, kuri turi puikų trenerį. Tačiau paskutiniu metu mes demonstruojame vis geresni žaidimą, rungtyniaujame pasitikėdami savo jėgomis ir tikime, kad galime pademonstruoti aukšto lygio krepšinį. Ar to pakaks pergalei nežinau“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

– Kaip sunku pasiruošti rungtynėms kai varžovų treneris žino beveik viską apie jūsų komandą?

– Daug apie tai nemąsčiau. Dienos pabaigoje, kad ir treneris viską žino, rungtyniauja žaidėjai. Mes taip pat daug žinome apie juos. Turime išlikti susifokusavę rungtynėse.

– Ką „Žalgiris“ turi atimti iš „Barcelona“ ekipos norint laimėti rungtynes?

– Manau, kad jie mus daug atakuos iš po krepšio ir visada turime turėti kelias opcijas gynyboje. Jie turi didelių kūnų ir kaip sakiau, sunkiai dirbanti komanda. Turime neleisti jiems žaisti jų norimo krepšinio ir privalome būti pasiruošę grumtis fiziškai.

– Varžovai gynyboje mėgsta gintis agresyviais „step outais“. Kokie gali būti atsakymai tam?

– Tiesa pasakius paskutiniu metu jie taip nebežaidžia, jie pakeitė gynybos schemas. Tačiau turime būti pasiruošę ir gerai skaityti žaidimą du prieš du.

– Kokį įspūdį treniruotėse paliko Regimantas Miniotas?

– Esu maloniai nustebintas. Jis mums labai daug padėjo treniruotėse, jis rungtyniauja kietai ir tikiuosi ateinančiu metu suteikti jam daugiau realaus žaidybinio laiko. Gal dar ne Eurolygoje, bet viskas priklauso nuo jo.

– Kokia situacija su trenerių štabu? Ar galima tikėtis papildymo?

– Dar per anksti komentuoti. Fokusuojamės šioms rungtynėms. Grasseggeris šiuo metu yra su Austrijos rinktine, o Woltmannas turi problemų šeimoje, todėl abu atvyks tiesiai į Barseloną. Tačiau bandysime dirbti išvien, kad laimėtume rungtynes.

– Š.Jasikevičius mėgsta, kai jo komandos žaidžia fizišką krepšinį, o jūs pats esate teigęs, kad jums dažnai to trūksta. Kaip ruošiatės panaikinti šį skirtumą?

– Norint pagerinti savo žaidimą reikia žinoti savo silpnąsias vietas. Mano darbas tas savybes žaidėjams įdiegti ir nesvarbu kokio amžiaus tas žaidėjas ir kaip jis supranta krepšinį. Bet tam būtinai reikia visos komandos pastangų. Turėsime kiekvienoje situacijoje varžovus išvaryti iš jiems patogių pozicijų ir turime padėti vienas kitam. Turime priversti juos dirbti dėl kiekvieno taško.

– Kaip „Barcelona“ žaidimas keičiasi su ir be Nicko Calatheso aikštelėje?

– Jis yra labai svarbus jų žaidėjas kuris rungtyniauja po 25 minutes. Jis yra labai patyręs žaidėjas. Dabar bus Nicolas Laprovittola su Roku Jokubaičiu. Tai nebus tas pats, kas turėti N.Calathesą, bet kai pasižiūri į rezultatus jie vistiek laimi.

– Vasarą buvo daug kalbama ar R.Jokubaitis turėtų išsikelti į „Barcelona“ ar likti Kaune. Kokį įspūdį jums palieka jo žaidimas?

– Visi čia būtų laimingesni, jeigu jis būtų pasilikęs, bet kaip matome jis rungtyniauja vis daugiau ir daugiau. Jis daug kovoja ir svarbiausia, kad turi trenerio pasitikėjimą. Jis tobulėja gynyboje ir puolime ir smagu matyti, jog vaikis auga link aukščiausio lygio žaidėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.