EUROLYGA 2023

K. Lukošiūnas sustojo laiku – „Žalgirio“ antirekordas nekrito, o J. Zdovco tritaškių „pasiekimas“ išlieka tarp nykiausių

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pratęsė pralaimėjimų derliaus rinkimą – šiame Eurolygos sezone LKL čempionas turi jau 15 nesėkmių. Trečiame kėlinyje Stambule net 17 taškų persvarą turėjęs ir situaciją valdęs Kauno klubas be kovos atidavė iniciatyvą vietos „Fenerbahce“ ekipai ir galiausiai apmaudžiai krito 67:73 (13:7, 17:17, 21:20, 16:29). Tai buvo jau dešimtoji kova išvykoje, kurioje Jure Zdovco kariauna negali laimėti.

 Karolis Lukošiūnas ir Jure Zdovcas<br> lrytas.lt koliažas
 Karolis Lukošiūnas ir Jure Zdovcas<br> lrytas.lt koliažas
 Karolis Lukošiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Karolis Lukošiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Jure Zdovcas<br> M.Patašiaus nuotr.
 Jure Zdovcas<br> M.Patašiaus nuotr.
 Jure Zdovcas<br>G.Šiupario nuotr.
 Jure Zdovcas<br>G.Šiupario nuotr.
Karolis Lukošiūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Karolis Lukošiūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Karolis Lukošiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karolis Lukošiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Jure Zdovcas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 10:16 PM

Šioje akistatoje sulaukta ir vieno gan įdomaus statistinio rodiklio – jaunasis Karolis Lukošiūnas sužaidė karjeros rungtynes „Žalgiryje“ ir pagerino daug asmeninių rekordų: visų pirma jis rungtyniavo net 36 minutes, po to – pataikė 5 tritaškius iš 13 bei surinko 10 naudingumo balų. Tie mesti 13 vieno žaidėjo tritaškių – naujas Eurolygos sezono rekordas.

Tačiau kaip aiškėja, 24-erių 195 cm K.Lukošiūnas flirtavo su vienu iš „Žalgirio“ antirekordu, apie kurį taip pat nenorėtų prisiminti ir dabartinis žalgiriečių strategas J.Zdovcas.

Aiškėja, jog krepšininkas vos netapo pirmuoju žalgiriečiu, kuris galėjo per Eurolygos rungtynes nepataikyti devynių tolimų metimų. K.Lukošiūnas nepataikė aštuonių ir tik pakartojo antirekordą.

Dar 2007 metų sezone žalgirietis iš Brazilijos Marcelinho Machado nepataikė 8 tolimų metimų (pataikė 4 iš 12), nevykusį tritaškių šou Kauno ekipoje buvo sukūręs ir Mantas Kalnietis, kuris vienoje iš dvikovų įmetė 3 tolimus metimus iš 11.

Įdomu, kad dabartinis „Žalgirio“ treneris J.Zdovcas, kuris šiai dienai yra žalgirietis, taip pat turi „įspūdingai nesėkmingą“ mačą, kuriame jis tragiškai metė iš toli – atstovaudamas Liublianos „Olimpia“ ekipai slovėnas metė aštuonis metimus ir nė vienas iš jų neįkrito.

Tad dabartinis kauniečių treneris gali atsistoti į vieną eilę ir su buvusiais žalgiriečiais Šarūnu Jasikevičiumi ar Jonu Mačiuliu – Šaras, žaisdamas tiek „Barcelona“, tiek ir Tel Avivo „Maccabi“ komandose po kartą buvo parodęs tokį rezultatą – vienas taiklus pataikymas iš devynių galimų, o J.Mačiulis tokią statistiką turėjo Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje.

„Karolio Lukošiūno pasirodymas buvo tas geras dalykas, nepaisant pralaimėjimo. Jauni žaidėjai turėjo geras rungtynes. Karoliu esu labai patenkintas ir juo net neabejojau, nes jis treniruojasi puikiai ir kiekvieną minutę stengiasi laikytis taisyklių, sunkiai dirba.

O mūsų tikslas šiame Eurolygos sezone nebūti paskutiniesiems“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.