EUROLYGA 2023

Su Milanu sutartį pasirašiusį K. Pangosą Maskvos CSKA bando skandinti kaip ir M. Grigonį – nenori paleisti be išpirkos

Trečiadienį oficialiai pranešta, kad NBA klubą „Cleveland Cavaliers“ palikęs ir prie Maskvos CSKA planavęs prisijungti Kevinas Pangosas surado naują darbovietę.

K. Pangosas.<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
K. Pangosas.<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-28 20:14

Buvo teigiama, kad 29 metų 185 cm ūgio gynėjas sukirto rankomis su Milano „Olimpia“ klubu. Dėl K.Pangoso kovojo ir serbų Belgrado „Partizan“ ekipa.

Su italais pasirašyta dvejų metų sutartis. Kaip aiškėja, sandoris turėjo būti pasiektas ir anksčiau, bet pagalius į ratus kišo Maskvos CSKA komanda.

Su ja kanadietis buvo sutaręs vasario 23-iąją, o Rusija karu užpuolė Ukrainą po dienos. Dėl Rusijos invazijos ir karo Ukrainoje krepšininkas atsisakė ketinimų trims sezonams keltis į Maskvą.

Tai įpykdė CSKA ir ji darė viską, kad žaidėjas liktų komandoje. Nors italai ir džiaugėsi sutarę su K.Pangosu, pasirodo, Rusijos superklubas dar bandys kišti pagalius krepšininkui ir Milano komandai. CSKA ketvirtadienį pranešė, kad K.Pangosas nesiderėjo dėl pasitraukimo iš klubo, italai nieko nesumokėjo, todėl bandys per teismus susigrąžinti krepšininką.

„Kevinas Pangosas vienašališkai nutraukė sutartį su Maskvos CSKA ir priėmė Milano „Armani Exchange“ pasiūlymą. K.Pangosas vasarį pasirašė trejų metų sutartį su CSKA, tačiau Rusijoje nepasirodė. Klubas svarsto galimybę kreiptis į teismą, kad gautų sutartyje su CSKA numatytą išpirką“, – teigiama Maskvos ekipos pranešime.

Panašių bėdų su CSKA turėjo ir lietuvis Marius Grigonis. Buvo kalbama, kad CSKA už trejų metų sutarties nutraukimą iš žaidėjo norėjo gauti 4 mln. eurų – tiek, kokį kontraktą praėjusiaie metais ir pasirašė lietuvis. Galiausiai CSKA atlyžo ir sutartė dėl 350 tūkst. eurų išpirkos iš Atėnų „Panathinaikos“, o M.Grigonis po begalės nežinios ir nervų dienų perėjo pas graikus.

Italai neva ėjo kitu keliu – kalbama kad „Olimpia“ neketino derėtis dėl išpirkos su rusais ir kreipėsi tiesiogiai į FIBA, kad ši išduotų paleidžiamąjį raštą kanadiečiui. Manoma, kad tokį raštą klubas gavo, todėl ir paskelbė apie K.Pangoso kontrakto pasirašymą.

Prieš ketverius metus Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs K.Pangosas šį sezoną NBA lygoje sužaidė 24 rungtynes ir per vidutiniškai 7 minutes pasiekė 1,6 taško ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.